RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3013|回復: 11
收起左側

關於fw06!

koalakwok510 發表於 2014-10-4 13:00:21 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問fw06可否安裝novarosii嘅長軸機器及可以安裝咩極力子呢?
jun9999 發表於 2014-10-4 14:54:22 | 顯示全部樓層
可以, 換粒飛輪nuts.
極力子用番原裝就ok.
 樓主| koalakwok510 發表於 2014-10-4 16:44:43 | 顯示全部樓層
thx ching,如果想改推掌有咩可以選擇呢?
jun9999 發表於 2014-10-4 17:46:59 | 顯示全部樓層
koalakwok510 發表於 2014-10-4 16:44

冇研究呢方面
 樓主| koalakwok510 發表於 2014-10-5 14:51:17 | 顯示全部樓層
RGM-111 發表於 2014-10-6 18:19:20 | 顯示全部樓層
koalakwok510 發表於 2014-10-4 16:44

改推掌/3D 掌
不是要換engine 嗎 (Pilot Shaft 款)

不知 C兄, 的 長軸 , 是指(pilot Shaft款) , 還是全呀長軸
 樓主| koalakwok510 發表於 2014-10-6 20:53:19 | 顯示全部樓層
ching,我的應該系 pilot shaft,請指教
karma 發表於 2014-10-6 23:26:09 來自手機 | 顯示全部樓層
無記錯小弟部06用4r套離合 要搵代用仚鐘 要用多粒啤令 同買個套齒輪 原裝個套唔岩裝落代用仚鐘 成套加埋差唔多到千 同副入門級nova計 差唔多錢  諗清楚先好買
 樓主| koalakwok510 發表於 2014-10-7 11:00:50 來自手機 | 顯示全部樓層
。。。用返原裝比較划算
RGM-111 發表於 2014-10-7 18:07:29 | 顯示全部樓層
小弟, 有玩FW-05R/RR, Engine 用Novarossi N12T1 & OS 12TG-P , 沒有FW-06, 不過大同少異, Kyosho 3D Clutch Ass..set For FW-05R(#VS035); 成set 齊 係要配多2粒 , 1 & 2坡迓(VZ115 & VZ116)

Set 3D clutch 以前買唔洗$600 E加唔G 了

Kyosho online shop (日文) for your reference
http://kyoshoshop-online.com/kyo ... 9999&ggcd=VS035
http://kyoshoshop-online.com/kyo ... 9&ggcd=VZ115-20
http://kyoshoshop-online.com/kyo ... 9&ggcd=VZ116-25

RGM-111 發表於 2014-10-7 18:18:43 | 顯示全部樓層
karma 發表於 2014-10-6 23:26
無記錯小弟部06用4r套離合 要搵代用仚鐘 要用多粒啤令 同買個套齒輪 原裝個套唔岩裝落代用仚鐘 成套加埋差 ...

R4 clutch set VZW229??

V one 3R用 VZ235

Fw05/06 應該用 VS035,

無記錯 Vone 3R/(R4?) 1st pinon gear 細D & 堪鍾 彈弓 都短 過 FW05/06 用的
 樓主| koalakwok510 發表於 2014-10-7 21:15:06 | 顯示全部樓層
多謝大ching的鏈接,慢慢研究,其實用原裝同op分別大嗎?