RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10911|回復: 45
收起左側

值唔值咁貴的10仔遙控車

EDC2012 發表於 2014-8-23 23:55:56 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今天在JV見有ching玩緊部車話在俄羅斯制造,避振和真車一樣行鼓是行油壓賣成5仟幾6仟蚊!請恕本人愚昧多多指教這車是什麼型號和比傳統用油壓優勝之處?謝謝!
rick888 發表於 2014-8-24 00:05:13 | 顯示全部樓層
on 9 仔   !!!  
965 發表於 2014-8-24 00:35:40 | 顯示全部樓層
Look, detail, design, quality and made in Europe ma!

Many 'vintage' RC are at that price too .... Just for shelf queen....

玩車本身貴,好多 Tamiya 加補品都 四叉,電子野又幾千,成組野個皮, 倍車貴小小,特別d, afford 得起,冇話值吾值,on 9 吾 on 9 既,兩球幾一部 regular 911 都吾夠部球幾既 Gtr 跑啦  ...
davychan1 發表於 2014-8-24 01:00:04 | 顯示全部樓層

嘩,師兄積吓口德,係JV玩A700大有人在,玩貴車就{banned},你咩心態,咁係Jv 玩咩車先晤{banned},請指教
blackshark3 發表於 2014-8-24 02:45:35 | 顯示全部樓層

呢架車牌子叫Awesomatix,佢係一個俄羅斯人設計,台灣製。佢嘅特別之處係嗰個鼓油壓同套軸傳動系統。套鼓油壓特別之處簡單講係可以唔使換油同彈弓可以調教唔同軟硬同低重心。至於套軸傳動系統簡單講前一款係橫置摩打設計去減低如摩打直放(即摩打同軸平衡)摩打轉子高速產生嘅陀螺影響(即車會走埋一邊),而新款嘅軸傳動系統就係將摩打直放但前波箱全懸浮去抵銷摩打轉子高速產生嘅陀螺影響。呢款車一出喺外國鬥stock成績理想,而引致其它廠去“參考”呢㗎車嘅設計。最近興嘅鋁底板就係呢款車係舊年先用跟住其它車廠陸續都出。尾Hub就蛇同X Ray之後都有相似設計當補品出。橫摩打軸傳動就媽星TB系列跟出。

呢㗎車我都有仲落JV同人大皮,㗎車値唔値錢見人見智,講玩求開心,負擔得起又識欣賞嘅咪値囉。
50270898 發表於 2014-8-24 09:26:43 | 顯示全部樓層
5/6千都唔係貴啦
Allan007 發表於 2014-8-24 11:07:32 | 顯示全部樓層
就係頂頂大名嘅俄妹!
Allan007 發表於 2014-8-24 11:11:02 | 顯示全部樓層
davychan1 發表於 2014-8-24 01:00
嘩,師兄積吓口德,係JV玩A700大有人在,玩貴車就{banned},你咩心態,咁係Jv 玩咩車先晤{banned},請指教
...

又一班憎人富貴厭人貧嘅葡萄友
Allan007 發表於 2014-8-24 11:11:40 | 顯示全部樓層

識貨。
windfirewheel 發表於 2014-8-24 15:55:48 | 顯示全部樓層

不知天高地厚的井底蛙
kelvinayhh 發表於 2014-8-24 16:52:48 來自手機 | 顯示全部樓層
rick888 發表於 2014-8-24 00:05
on 9 仔   !!!

我唔準你咁話自己
50270898 發表於 2014-8-24 18:57:08 | 顯示全部樓層
kelvinayhh 發表於 2014-8-24 16:52
我唔準你咁話自己

咁關心網友
Salviour94 發表於 2014-8-24 22:53:29 | 顯示全部樓層

師兄快啲買十部 買吾到十部你正{banned}仔
RCTOURING 發表於 2014-8-24 22:59:43 來自手機 | 顯示全部樓層
樓主師兄
值唔值得要自己決定。
自己覺得就係值得。
價值觀各人有不同。
dawho 發表於 2014-8-25 18:25:16 | 顯示全部樓層
有一晚好似有4架,呢架車快到嚇鬼死人,好似有香港車手喺度玩。
oolongtea 發表於 2014-8-25 20:18:38 | 顯示全部樓層
BD7全改都過5K喇
andyleung_2003 發表於 2014-8-25 20:39:49 | 顯示全部樓層
平有平玩,貴有貴玩,JV場又係公家場。。。。。。玩得開心,自己滿意咪得囉
blackshark3 發表於 2014-8-25 20:52:10 | 顯示全部樓層

T4唔只添呀
oolongtea 發表於 2014-8-25 21:06:37 | 顯示全部樓層

咁我地咪99?
ericwu 發表於 2014-8-25 21:22:40 | 顯示全部樓層
你可能未玩過漂移車
漂移車架都唔平1部MST 都5千7
OVERDOSE 重貴要成8千幾