RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12876|回復: 31
收起左側

我又去深圳放船

lojasonkachun 發表於 2014-8-23 00:27:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

鳴謝Benlikong師兄,今日率領小弟到深圳公園放船。湖面勁大,冇任何障礙物。超LIKE!

Benlikong 發表於 2014-8-23 02:01:42 | 顯示全部樓層
file:///file:///雪條棍 兄 唔要圳,可以带你及工房上有興趣D師去池或湖光山色地方玩玩放船仔....    

Annie268 發表於 2014-8-23 03:07:15 來自手機 | 顯示全部樓層
超級正呀⋯
peter63433 發表於 2014-8-23 12:30:33 | 顯示全部樓層
兩部都好靚,想請教吓黃色嗰部間屋仔係唔係用廣告膠片做?用幾mm厚
 樓主| lojasonkachun 發表於 2014-8-23 14:32:46 來自手機 | 顯示全部樓層

我用1mm ABS 膠片整,如果想實淨啲用2mm,但比較難界
自強不息 發表於 2014-8-23 19:59:55 | 顯示全部樓層
喂喂喂! 你地一人拖一件起深圳玩, 老婆知唔知架? 有相為証:

rick888 發表於 2014-8-24 00:09:17 | 顯示全部樓層
祖国真偉大  !!      
Benlikong 發表於 2014-8-24 00:42:41 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2014-8-23 19:59
喂喂喂! 你地一人拖一件起深圳玩, 老婆知唔知架? 有相為証:

自強兄 我地两個D老婆唔知架.....千其唔好四周維同朋友們諎呀  拜托拜托  ......!    
 樓主| lojasonkachun 發表於 2014-8-24 01:41:28 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2014-8-23 19:59

自強兄,唔好爆響口。心照就得,最多下次帶多兩件過來俾你拖吓補返數。
m05car 發表於 2014-8-24 10:28:27 | 顯示全部樓層
荔枝公園放慢船一流
Benlikong 發表於 2014-8-24 11:55:18 | 顯示全部樓層
m05car 發表於 2014-8-24 10:28
荔枝公園放慢船一流

m05car 兄 有去荔枝公園放慢船嗎?
m05car 發表於 2014-8-24 15:51:18 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2014-8-24 11:55

以前經常去、現在轉行玩車!我當時放自家改裝A5、用 3000kv、3s電、非常過引
Benlikong 發表於 2014-8-24 15:57:51 | 顯示全部樓層
m05car 發表於 2014-8-24 15:51
以前經常去、現在轉行玩車!我當時放自家改裝A5、用 3000kv、3s電、非常過引 ...

哦哦...以為你有玩放船仔 ...重想约你去..玩玩
m05car 發表於 2014-8-24 16:07:34 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2014-8-24 15:57
哦哦...以為你有玩放船仔 ...重想约你去..玩玩

有機會的!得閒就會從出冮湖
鍵仔 發表於 2014-8-24 16:34:25 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2014-8-24 11:55

帶我去食荔枝   ...   
Benlikong 發表於 2014-8-24 17:59:13 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2014-8-24 16:34
帶我去食荔枝   ...

都好喎.....過尼吖.....
鍵仔 發表於 2014-8-24 18:04:18 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2014-8-24 17:59
都好喎.....過尼吖.....

我鍾意   啜   荔枝  ...   
Benlikong 發表於 2014-8-24 23:03:50 | 顯示全部樓層
m05car 發表於 2014-8-24 16:07
有機會的!得閒就會從出冮湖

好,,等你再從出冮湖....
Benlikong 發表於 2014-8-24 23:10:53 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2014-8-24 18:04
我鍾意   啜   荔枝  ...

呢邊真多 啜啜  荔枝 重有姑娘賣比你 重要係你有枝技 .....!
自強不息 發表於 2014-8-24 23:56:17 | 顯示全部樓層
lojasonkachun 發表於 2014-8-24 01:41
自強兄,唔好爆響口。心照就得,最多下次帶多兩件過來俾你拖吓補返數。
...

Jason兄, 帶兩件比我係唔夠架, 不如你教我點樣由底到面做隻勁秋快艇, 以下幾隻網上找到嘅想做其一:
Boat 009.jpg
Boat 010.jpg