RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2653|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

飛行時間

hkppl 發表於 2014-8-15 10:17:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
華記X350+5200mah電+TS832+OSD+SJ4000....

會不會overload了.....

因只飛得5分鐘.....

由12.5V升到11.4V到地....跟住飛唔起了....

電只用不到10次.....
solaris8x86 發表於 2014-8-15 10:37:21 | 只看該作者
你舊電幾多C哎?
 樓主| hkppl 發表於 2014-8-15 10:44:46 | 只看該作者
er.....
呢個真係唔知....因為係華記原裝5200mah...
solaris8x86 發表於 2014-8-15 10:50:18 | 只看該作者
你個TS832有幾多TX Power艾? 400mW, 600mW or 1000mW?
 樓主| hkppl 發表於 2014-8-15 10:58:32 | 只看該作者
600mw
solaris8x86 發表於 2014-8-15 11:20:26 | 只看該作者

停咗機上圖傳糸統,睇吓飛唔飛到12分鐘。
byuen 發表於 2014-8-15 11:20:57 | 只看該作者
小弟隻老番 X350 pro, 零度 s4 飛控 + 5200mAh 原廠電 + TS353 400mw + OSD + Mobius cam
飛 22 分鐘.....
https://www.youtube.com/watch?v=1REk5MBQwns

ching, 小心華記 d 摩打, 飛得耐係會過熱會燒嘅, 華記 d 接收都唔係幾可靠, 同埋試啱 x350 個 failsafe 先至好飛.
 樓主| hkppl 發表於 2014-8-15 11:36:25 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-8-15 11:20
停咗機上圖傳糸統,睇吓飛唔飛到12分鐘。

知道, 試試先
 樓主| hkppl 發表於 2014-8-15 11:38:25 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-8-15 11:20
小弟隻老番 X350 pro, 零度 s4 飛控 + 5200mAh 原廠電 + TS353 400mw + OSD + Mobius cam
...

唔知華記隻飛控關唔關事 (我個隻係舊款), 因為ching d X350PRO用DEVO-M都可以飛到成20分鐘

solaris8x86 發表於 2014-8-15 12:40:04 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-8-15 11:20
...

byuen師兄足之要露一手喇....
 樓主| hkppl 發表於 2014-8-15 17:18:05 | 只看該作者

華記剛回....佢話係20C.....
solaris8x86 發表於 2014-8-15 17:25:49 | 只看該作者
hkppl 發表於 2014-8-15 17:18
華記剛回....佢話係20C.....

20-25C都ok, 但要睇睇是否個圖傳食電太多。
byuen 發表於 2014-8-15 17:58:18 | 只看該作者
hkppl 發表於 2014-8-15 10:44
er.....
呢個真係唔知....因為係華記原裝5200mah...

華記原裝塊 5200mah 電, 只係得 10c, 唔係邊有 316g 咁輕呀! 小弟都係睇中佢個殼同塊電, 先至老番隻 x350 pro.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__53878__walkera_5200mah_3s_lipoly_battery_pack_for_qr_x350_pro.html