RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2988|回復: 6
收起左側

XV-01 TC PRO 同 TA-03F

Big-Sam 發表於 2014-8-11 16:06:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

想問吓各位, 兩部車如果唔計生產年份同防水能力, 同樣係FR佈局, 邊部操控比較好啲?
flybook 發表於 2014-8-11 21:01:36 來自手機 | 顯示全部樓層
xv01沒玩過,以前玩ta03f重心可以多變化可以f/r膠兜/底板互用,記得世界賽有幾好成績
andyleung_2003 發表於 2014-8-25 20:59:40 | 顯示全部樓層
我一個月前買左XV01,防水能力的確係好,但因為太多蓋蓋住電變,接收,電磁,買電子野要小心,好易放唔入,或D蓋被頂住,本人就已經7左,買左個Hobbywing 60A電變,結果D圖中蓋頂住左,要用3D printer 打個個新蓋先防到水
螢幕快照 2014-08-25 下午08.57.15.jpg
 樓主| Big-Sam 發表於 2014-8-26 14:39:32 | 顯示全部樓層
因為之前見帥兄玩XV-01 PRO TC, 都幾好跑同幾似真車, 所以想買部雙星嘅FR/ F4WD玩吓, 最後喺工房帥兄手上得到部TA-03F, 但發覺搵妀件都幾難同幾貴, 不過都算搵到啲
joesham 發表於 2014-9-2 08:24:30 來自手機 | 顯示全部樓層
我Hobby wing WP 80A 都可以放到落XV01cup到蓋
Eric_Choi 發表於 2014-9-24 17:12:18 | 顯示全部樓層
部車都OK喔
kennard 發表於 2014-9-25 22:48:35 | 顯示全部樓層
xv01會唔會入水?D蓋有窿