RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: syncmt
收起左側

新車 engine 撻唔著 .. 求救

樓主| syncmt 發表於 2014-7-3 14:19:57 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-6-28 23:13
拎開火咀,轉下個飛輪, feel 下上止點仲有冇金屬磨擦FEEL
如果冇乜就係磨開了,  如有請耐心rich d 磨多幾 ...

多謝師兄指教 ....感覺到大油針啱啱好既事候 , 佢爆車果下爆炸力
另想問 如果著左車 唔比油佢 佢自己識行  係咪怠速針太大 ??
jun9999 發表於 2014-7-3 15:24:40 | 顯示全部樓層
syncmt 發表於 2014-7-3 14:19
多謝師兄指教 ....感覺到大油針啱啱好既事候 , 佢爆車果下爆炸力
另想問 如果著左車 唔比油佢 佢自己識 ...

大家分享心得jei
自己識行有以下可能
風門太大了
副油針貧油
極力子太鬆了

樓主| syncmt 發表於 2014-7-4 14:44:10 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-7-3 15:24
大家分享心得jei
自己識行有以下可能
風門太大了

對我呢D新仔黎講 , 你地既經驗係好有參考價值....
而家較細左細油針... 感覺好D  唔會自己行 , 而家排氣好細聲好沉都唔死火 ...
但係而家好快燒完一缸油... 著左車 唔玩佢 , 3個字左右 無左大半缸
ckcgary 發表於 2014-7-4 15:45:06 | 顯示全部樓層
syncmt 發表於 2014-7-4 14:44
對我呢D新仔黎講 , 你地既經驗係好有參考價值....
而家較細左細油針... 感覺好D  唔會自己行 , 而家排 ...

怠速識郁 + 去油快,怠速針太大,收細啲唔死火易著車就得......

bear_cat_x 發表於 2014-7-4 22:11:45 來自手機 | 顯示全部樓層
3個字先大半缸,已經係慳電胆lu
sticker 發表於 2014-11-13 01:55:04 | 顯示全部樓層
油車大把野要學