RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: alchian
收起左側

仲有無人玩TA02........

Alexccw 發表於 2015-8-11 21:41:21 來自手機 | 顯示全部樓層
又想問一下部 TA02原装前窄後濶車wheel同軚邊度有!e~bay貴到冇朋友!出kws又話冇!
JOHN2 發表於 2015-8-11 23:40:21 來自手機 | 顯示全部樓層
改左頭直尾牙,天水圍用9t無感試左一排電條碳中軸,前狗骨馬石蹄膠已經收左皮,前面直軸杯開口位都撑大左
JOHN2 發表於 2015-8-11 23:42:12 來自手機 | 顯示全部樓層
老爺車操控性其實可以接受,但動力似乎限制17.5或以上部車先可以長壽小小
小龍 發表於 2015-8-13 12:43:14 來自手機 | 顯示全部樓層
睇嚟大家都解決緊方電問題。
agnesleung99 發表於 2015-8-13 17:23:31 | 顯示全部樓層
JOHN2 發表於 2015-8-11 23:40
改左頭直尾牙,天水圍用9t無感試左一排電條碳中軸,前狗骨馬石蹄膠已經收左皮,前面直軸杯開口位都撑大左 ...

9T,散緊...
小龍 發表於 2015-8-13 21:17:08 來自手機 | 顯示全部樓層
JOHN2 發表於 2015-8-11 23:40
改左頭直尾牙,天水圍用9t無感試左一排電條碳中軸,前狗骨馬石蹄膠已經收左皮,前面直軸杯開口位都撑大左 ...

10.5T➕Turbo 跑JV無問題噃,我用快牙加24T摩打牙仲同朋友TB04pro 13.5T ➕ turbo 玩得好開心喔!
前直可配TT02加硬狗骨杯➕CC01萬向,唔洗用馬蹄膠但要加AW油。尾牙一樣配TT02加硬狗骨杯➕TT02萬向➕AW油。最重要係留意各波箱縲絲位有無裂㾗!所有縲絲最好用機牙,仲要先用絲攻攪牙然後打縲絲,攻牙縲絲好易整裂啲縲絲窿。
小龍 發表於 2015-8-13 21:18:57 來自手機 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2015-8-13 21:17
10.5T➕Turbo 跑JV無問題噃,我用快牙加24T摩打牙仲同朋友TB04pro 13.5T ➕ turbo 玩得好開心喔!
前直可 ...

補display用車相。
小龍 發表於 2015-8-13 21:26:45 來自手機 | 顯示全部樓層

NIB,相信我死嗰日都唔捨得砌。
chacha 發表於 2015-8-13 21:57:52 來自手機 | 顯示全部樓層

呢位老人家,真操勞++!
小龍 發表於 2015-8-14 01:29:50 來自手機 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2015-8-13 21:57
呢位老人家,真操勞++!

加兩件DlY電架入方電!
Big-Sam 發表於 2015-8-14 11:18:28 | 顯示全部樓層
Alexccw 發表於 2015-8-11 21:41
又想問一下部 TA02原装前窄後濶車wheel同軚邊度有!e~bay貴到冇朋友!出kws又話冇! ...

冇記錯RCMart好似仲有
Alexccw 發表於 2015-8-15 16:35:41 | 顯示全部樓層
Big-Sam 發表於 2015-8-14 11:18
冇記錯RCMart好似仲有

thanks!
chris_mtx 發表於 2015-8-15 20:03:21 | 顯示全部樓層
我有套全新雙星纖維板件及d全新件存貨,有需要嘅車友可PM我,THX!
lschun 發表於 2015-9-17 23:07:30 | 顯示全部樓層
各位師兄好, 我最近都搵返架小學年代TA02出來, 因為舊控有問題已換GT3C,有幾個問題想問, 架車唔係好行到直應該點攪, 係唔係原裝件問題?
想問值唔值得改無刷? 淘寶見有套裝800蚊人仔,電池耐用度會否提升?

JOHN2 發表於 2015-9-18 01:00:44 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-9-17 23:07
各位師兄好, 我最近都搵返架小學年代TA02出來, 因為舊控有問題已換GT3C,有幾個問題想問, 架車唔係好行到直 ...

值得改細power無刷,部車其實仍然有戰鬥力

想行得比較直,要換晒部車既波頭先比較好小小
lschun 發表於 2015-9-18 19:49:25 | 顯示全部樓層
JOHN2 發表於 2015-9-18 01:00
值得改細power無刷,部車其實仍然有戰鬥力

想行得比較直,要換晒部車既波頭先比較好小小

已經入淘左D轉向組件, 我見D齒輪都幾難搵RCMART得D齒殼, 另外想請教改幾多T無刷摩打比較安全 8.5T係唔係好危險?

JOHN2 發表於 2015-9-18 20:20:53 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-9-18 19:49
已經入淘左D轉向組件, 我見D齒輪都幾難搵RCMART得D齒殼, 另外想請教改幾多T無刷摩打比較安全 8.5T係唔係好 ...

改13.5 non turbo比較好,改其他快摩打唔掃齒其他零件好快有虛位
lschun 發表於 2015-9-18 20:42:18 | 顯示全部樓層
JOHN2 發表於 2015-9-18 20:20
改13.5 non turbo比較好,改其他快摩打唔掃齒其他零件好快有虛位

thanks 師兄另外想問你地BUMPER個舊海綿係自己DIY定買? 邊到可以搵到?
JOHN2 發表於 2015-9-18 20:59:46 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-9-18 20:42
thanks 師兄另外想問你地BUMPER個舊海綿係自己DIY定買? 邊到可以搵到?

DIY, 正品已經唔見有得賣
lschun 發表於 2015-9-19 00:36:30 來自手機 | 顯示全部樓層
咁淘寶D車殻190或195mm岩唔岩TA02用?