RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Hk_andrew
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新加入mini-z大家庭

lakuro 發表於 2014-5-30 21:42:10 | 只看該作者
玩緊1/10都好想整番架mini Z 玩d殼又靓又多花臣又唔洗自己噴唔玩時又可以當雙星模型車甘放入飾櫃擺
l0vebylok 發表於 2014-5-31 00:04:44 | 只看該作者
lakuro 發表於 2014-5-30 21:42
玩緊1/10都好想整番架mini Z 玩d殼又靓又多花臣又唔洗自己噴唔玩時又可以當雙星模型車甘放入飾櫃擺 ...

甘都得
prodanny 發表於 2014-6-16 23:47:34 | 只看該作者
Mini-Z既車殼實在好靚, 有時真係唔捨得放落車玩.

d.s 發表於 2014-6-16 23:53:49 來自手機 | 只看該作者
prodanny 發表於 2014-6-16 23:47
Mini-Z既車殼實在好靚, 有時真係唔捨得放落車玩.

有好多款仲有升值潛力添
ZeroKwok 發表於 2014-6-17 01:58:45 來自手機 | 只看該作者
我早幾年前有玩過下MiniZ, 想玩返, 請問, 我手上還有支Ex1UR+MiniZ Module, 還可對應現時新款的車系嗎? 如:020、AMZ等等
johnnykut 發表於 2014-6-17 04:30:04 | 只看該作者
ZeroKwok 發表於 2014-6-17 01:58
我早幾年前有玩過下MiniZ, 想玩返, 請問, 我手上還有支Ex1UR+MiniZ Module, 還可對應現時新款的車系嗎? 如 ...

近期我不停上網搵資料後,可以話俾師兄你知你支控如果個module係RF901SM就可以控新出既mini z~
amz好似要換左部車個接收先玩到~~

ZeroKwok 發表於 2014-6-17 11:57:50 | 只看該作者
johnnykut 發表於 2014-6-17 04:30
近期我不停上網搵資料後,可以話俾師兄你知你支控如果個module係RF901SM就可以控新出既mini z~
amz好似要 ...

謝謝回覆!等我查看下先。
查實部AMZ是否一定要用原裝控或KO呢?我上網睇見到有人用MT4控部AMZ好似好正咁?!
在 YouTube 上觀看「Atomic AMZ use Sanwa MT4 transmitter」 - Atomic AMZ use Sanwa MT4 transmitter:http://youtu.be/lzCZIEp38Q8