RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cokeboy989
收起左側

HONG KONG TOURING MASTER 2014

sammy 發表於 2014-4-25 06:13:17 | 顯示全部樓層
rcsky 發表於 2014-4-25 04:11
呢个賽会搞嘅賽事都領教不少了,想听嗎?

講比大家聽啦
回答 發表於 2014-4-25 08:36:48 來自手機 | 顯示全部樓層
回應以上的師兄們,她可能估計不會真的有什麼人去消委會投訴,要求退款。從前是,現在是。人家小洪開個場,做生意的。賽會開間鋪,搞場什麼比賽,弄過牌頭出來做生意。你退場換地方又得,而且又冇比訂場費。賽員比了錢,報名及買了指定的產品,只有你賽會做手意。這種手法,是 fraud 嘛?同D層壓推銷手法,叫你入會,又叫你買產品,最後人去樓空的騙案,不知有否分別?
Andrewkwan 發表於 2014-4-25 09:35:47 | 顯示全部樓層
gos 發表於 2014-4-25 02:41
果位自稱陳太寫的所謂解釋信, 用個肺來講話。打官腔。現只可選擇照樣比赛或去偉高被迫買啱用東西也不要把報 ...

攪都無人玩啦,留反D 廠車手私片啦....
sgg 發表於 2014-4-25 10:46:31 來自手機 | 顯示全部樓層
rcsky 快D講啦!還公眾—個真相!你講完我又講!
Bleed.Kaga 發表於 2014-4-25 11:00:44 | 顯示全部樓層
大代一向最惡, HK RC is dying...
dl 發表於 2014-4-25 11:09:57 | 顯示全部樓層
講比大家聽啦x2
dog283 發表於 2014-4-25 12:10:03 | 顯示全部樓層
依家唔係叫你話比人知點樣推小洪,唔係trc攪比賽,好多賽員只係想知原因,何解要係咁急切情況底下更改比賽場地?
gos 發表於 2014-4-25 12:20:25 來自手機 | 顯示全部樓層
希望知道內情的師兄們透路一下。
WAIGO 發表於 2014-4-25 15:13:32 | 顯示全部樓層

每個主辦比賽的單位,都希望將比賽做得更好,盡量使參加者滿意,但絕對不會令每個參加者都滿意。
在轉場之前有付報名費者可以退錢, 但報名者並沒有要求退錢。老是叫要求退錢但並沒有報名參加的壇友, 請自重吧 !
希望你們心平氣和, 歡迎你參加比賽, 祝大家心情愉快!
sgg 發表於 2014-4-25 16:10:13 來自手機 | 顯示全部樓層
呵呵!既然退錢了又要擺出不情不願的姿態,更涉嫌恐嚇!那是什麼態度!自重的恐怕是有關方面吧!這件事若只一個人覺得有問題那可能是個別的,但明顯有很多人不滿啊!另外若按未付報名費不要多事這言論,實在不知所謂!有很多人是準備在原定地點比賽,只是還未報名而已,更何況有關方面有設報名期限嗎?將整件事本末倒置,實在教人失望!
dl 發表於 2014-4-25 17:05:52 | 顯示全部樓層
sgg 發表於 2014-4-25 16:10
呵呵!既然退錢了又要擺出不情不願的姿態,更涉嫌恐嚇!那是什麼態度!自重的恐怕是有關方面吧!這件事若只 ...

讚呀
Andrewkwan 發表於 2014-4-25 17:07:25 | 顯示全部樓層
dog283 發表於 2014-4-25 12:10
依家唔係叫你話比人知點樣推小洪,唔係trc攪比賽,好多賽員只係想知原因,何解要係咁急切情況底下更改比賽場地 ...

會吾會D日藉車手喜歡 PYC 比賽所以大會才有這魯莽決定。
Bleed.Kaga 發表於 2014-4-25 17:21:36 | 顯示全部樓層
無份踢世界盃, 唔准提唔准討論! HK RC is dying...
Andrewkwan 發表於 2014-4-25 17:38:03 | 顯示全部樓層
其實有D on 車說話可以見到 ,講者心思.大廠即係大廠.
一場比賽得小數人參加,但多數人覺得主辦單位做得不好而主辦單自己覺得
ok ,共就算吧 .Rc is not dying .
回答 發表於 2014-4-25 17:43:38 | 顯示全部樓層

利害,waigo 23 條, 我不是廠車手,我不需要贊助的
dannywai123 發表於 2014-4-25 17:50:43 | 顯示全部樓層
WAIGO 發表於 2014-4-25 15:13
每個主辦比賽的單位,都希望將比賽做得更好,盡量使參加者滿意,但絕對不會令每個參加者都滿意。
在轉場之前有 ...

1)D "WHY" 呔呢? 你唔響TRC 攪 , 我唔洗買你代理既又貴又唔come 又易爆既 "Y" 呔來試.....
2)同日JV有比賽 ,JV 好小有比賽 , 我本好想參加....... 但你在TRC攪比賽 , 我定必支持......轉場 , 放棄JV比賽既 opportunity cost ??

請自重吧....你今次已經完全做錯.......!!!    收下口la....過一排 , 時間可能沖淡一下既

Lomomo 發表於 2014-4-25 18:01:56 來自手機 | 顯示全部樓層
屍落燈快出來揭秘,計微積分嬴車大法
dannywai123 發表於 2014-4-25 18:03:39 | 顯示全部樓層
Mrs Chan .....其實香港有3個搖控車場, 相信大家都對各個場地不陌生任何時間 , 都能發揮你們最好的成績

Is you really understand your word ?....... If you understood  , no need to change la.......

bigheman 發表於 2014-4-25 18:12:17 來自手機 | 顯示全部樓層
Did the organizer contacted each and every one who have entered the race before the announcement of change of venue?  
putian 發表於 2014-4-25 18:20:23 | 顯示全部樓層
真係好善霧架貨車有自己個人像,好型