RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2807|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問師兄們Traxxas Slash 4x4 (6807L)套裝車好玩和低用嗎.....?

boa08 發表於 2014-2-7 02:20:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Traxxas Slash 4x4 (6807L)套裝車好玩和低用嗎.....?而他的套裝設備好用嗎.....?唔該晒師兄們
iggihk 發表於 2014-2-7 10:19:30 | 只看該作者
我玩Slash 玩了5 年.

跑街係佢,化跑平地又係佢, 跑月野倉都係佢
ricksonchow 發表於 2014-2-7 10:32:46 | 只看該作者
超com 玩, 而家有埋 LCG , 正野
DLAM 發表於 2014-2-7 10:35:40 | 只看該作者
我有4x4同2WD,完全同意以上2位師兄嘅睇法!
george519 發表於 2014-2-7 12:48:09 | 只看該作者
套跟車電變襟用嗎? 架車個size係未好似1:8咁大架
ricksonchow 發表於 2014-2-7 13:48:34 | 只看該作者
大過1:10 咁LA,  原裝電變睇你點玩LA, 佢話support 3S, 我自已就用原裝齒比同2S, 點玩都唔熱又防水
 樓主| boa08 發表於 2014-2-7 14:06:57 | 只看該作者
多謝各位師兄的寶貴意見,其實Traxxas Flash 4×4 是有很多型號的,我想買都不知怎樣決擇才對,我驚買錯嘢,希望各師兄們可以再給我多些深入少少的保貴意見……唔該晒
etsmo 發表於 2014-2-7 16:57:54 | 只看該作者
買最新款LCG, 有埋Dodge Ram車殼, 超正!!
euro614 發表於 2014-2-7 18:06:52 | 只看該作者
boa08 發表於 2014-2-7 14:06
多謝各位師兄的寶貴意見,其實Traxxas Flash 4×4 是有很多型號的,我想買都不知怎樣決擇才對,我驚買錯嘢 ...

Slash 4x4  - 6808 普通版
Platinum 6804R - 淨車+電變+磨打+透明殻。 控&接收要自己配
Ultimate 6807L - platinum 版車+巳上色殻+控&接收+Lipo電+charger
Ultimate 6807R - 同上,只係改左nimh電

euro614 發表於 2014-2-7 18:09:52 | 只看該作者
 樓主| boa08 發表於 2014-2-7 19:21:22 | 只看該作者
師兄唔該晒,這樣6807L套裝裏的電變,叉機,遙控好用嗎……?
唔該晒
ricksonchow 發表於 2014-2-7 19:42:16 | 只看該作者
最好簡比較新的LOW CG 底盤, 會好跑D 冇咁易反車 (RC MART 果部6807L 已經係)
電變同摩打都夠哂玩, 遙控就好BASIC 不過2.4GHZ 我自已都覺得夠玩
電就要買多幾粒, 原裝charger 會差得比較慢, 頂唔順咪買過個
 樓主| boa08 發表於 2014-2-7 23:06:27 | 只看該作者
師兄們的寶貴意見非常之有用,如果要買鋰電池和叉機又有冇好題議又要經濟又要好用,還有是我聽很多人說叉機好重要的,有d要叉8小時先滿,但是有d半小時就滿點解呢?……還有LCG是什麽?真是非常多謝唔該師兄們:handshak
ricksonchow 發表於 2014-2-8 00:13:19 | 只看該作者
鋰電差機各有所好, 你去電車版應該搵到D 資料, 我自已用LEE 隻電 http://hobbyking.com/hobbyking/s ... _Pack_TRA2843_.html
LCG 即係Low C.G., 低重心底盤咁解, 轉灣冇咁易反車
 樓主| boa08 發表於 2014-2-8 02:35:31 | 只看該作者
各位師兄真是十分多謝你們寶貴的意見.......唔該晒
george519 發表於 2014-2-8 10:07:24 | 只看該作者
但我會買Platinum 6804R , 自己再配電, 差機, 同搖控.
minggie 發表於 2014-9-28 14:00:08 來自手機 | 只看該作者
差d 買錯6807r 我想用lipo 電多D 唔該晒