RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 自強不息
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1:350俄羅斯巡洋艦-基洛夫

自由人 發表於 2014-2-6 22:53:30 來自手機 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-6 17:43
到左屯門真係唔敢認靚仔! 因為有你仲邊會有人敢認, 現在加多隻鐵達尼, 更加浪漫死人啦!!!
...

嘩!你......咁講笑死屯門池D船友嫁....
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-6 22:57:08 | 只看該作者
salimlun 發表於 2014-2-6 22:22
俄羅斯艦都幾有型

係啊! 1:700, 1:350及1:200我都買晒
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-6 23:05:39 | 只看該作者
自由人 發表於 2014-2-6 22:53
嘩!你......咁講笑死屯門池D船友嫁....

可惜玩船都係男士, 若然有女士肯定企晒你果邊岸!
自由人 發表於 2014-2-7 01:25:44 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-6 23:05
可惜玩船都係男士, 若然有女士肯定企晒你果邊岸!

暈左....
Dork 發表於 2014-2-7 01:35:53 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-6 22:57

屋企成隊 海軍隊 好邪惡
吾通你.........想攻!攻!攻佔屯門和天水圍池
真係好邪惡。

登錄/註冊後可看大圖

樓主| 自強不息 發表於 2014-2-7 10:45:52 | 只看該作者
Dork 發表於 2014-2-7 01:35
屋企成隊 海軍隊 好邪惡
吾通你.........想攻!攻!攻佔屯門和天水圍池
真係好邪惡。

也非也非! 有人相信鬼魂, 有人求神拜佛, 有人擺設石獅神獸用來避邪, 個人認為全是心理作用, 既然如此, 我家有千軍萬馬, 誰敢侵犯
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-8 13:13:37 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-2-10 10:58:53 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-6 22:57

師兄   想請問  trumpeter   1/350  中國航母  遼寧號  最大外型分別在那  ?   

因為我已有隻  1/350  蘇聯航母   如果只是  舷號  /  國籍  分別  就不用買了  ...  

我很喜愛  共產國家  產物  ...  
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-10 11:31:09 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-2-10 10:58
師兄   想請問  trumpeter   1/350  中國航母  遼寧號  最大外型分別在那  ?   

因為我已有隻  1/350  ...

艦頂和艦邊的武器確有不同之處, 而且艦載機水印紙亦有不同, 要是追求像真再買會FIT D, 但我個人就唔會買, 一來唔平, 二來再砌第二隻會無新鮮感.
鍵仔 發表於 2014-2-10 11:56:20 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-10 11:31
艦頂和艦邊的武器確有不同之處, 而且艦載機水印紙亦有不同, 要是追求像真再買會FIT D, 但我個人就唔會買, ...

明白了  ...  我都要買多  1  隻  遼寧號   以示愛國精神  ...     

另外  仲有  1/200  現代級  I  型  驅逐艦  個船頭  聲納  外型   各模型廠商   設計不一  很難作準  ...  

其實  到底  外型  邊間廠  最似   ?   還是  有分   前  /  中  /  后  /  期  改良型  ?   

謝謝  前輩   過目  ...  

我個隻係   天捷模型  生產的  1/100  現代  I  型  ...  與  小號手  的設計有所不同   ...  小弟有點摸不著頭腦  ...  弄不清  
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-10 12:14:22 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-2-10 11:56
明白了  ...  我都要買多  1  隻  遼寧號   以示愛國精神  ...     

另外  仲有  1/200  現代級  I  型 ...

我個人喜愛小喇叭的出品多些, 你看到上面貼了一張現代級 I 型和杭州號(II型)的照片, 廠方把兩者的分別交代得很清楚, 至於艦底我就從來不介意, 對玩遙控來說聲納反而防阻水
解放軍艦艇雖然未知戰鬥力如何, 以模型船的角度看, 外型相當不錯, 特別是艦色與眾不同, 我都十分鍾意
鍵仔 發表於 2014-2-10 13:04:27 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-10 12:14
我個人喜愛小喇叭的出品多些, 你看到上面貼了一張現代級 I 型和杭州號(II型)的照片, 廠方把兩者的分別交 ...

哈  ~~  我都很喜愛  呢  ...       灣仔  森記書局  有幾艘航母  成品  睇  ~~   
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-10 17:17:31 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-2-10 11:56

另外  仲有  1/200  現代級  I  型 ...

剛才至看到你附加了一張DDG 139的圖, 這是解放軍買了136和137後, 要求俄羅斯把138和139的直昇機坪加長, 取消第2炮塔, 所以與俄羅斯原本的有所不同.
鍵仔 發表於 2014-2-10 22:32:36 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-10 17:17
剛才至看到你附加了一張DDG 139的圖, 這是解放軍買了136和137後, 要求俄羅斯把138和139的直昇機坪加長,  ...

師兄   無錯  ...  解放軍的確利害  尤其是   二炮部隊  !!!   我兩國艦隊都喜愛  !!!  
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-15 14:26:44 | 只看該作者
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-18 20:28:14 | 只看該作者
這艦經過速度調控, 遠程測試之後, 效果滿意, 完全收貨, 可以Close File, 擺埋一邊後又開始做1:200艦隊......現代版米蘇里

H2O 發表於 2014-2-18 22:06:17 | 只看該作者
自強不息 發表於 2014-2-15 14:26
基洛夫巡洋艦再更換摩打, 提高速度:

想請問呢隻摩打係何型號及師兄用幾A電变?
 樓主| 自強不息 發表於 2014-2-18 22:16:48 | 只看該作者
H2O 發表於 2014-2-18 22:06
想請問呢隻摩打係何型號及師兄用幾A電变?

摩打是深圳華強買的280(3-9V)中速摩打, 5元一個, , 我仲買左些3-9V嘅高速摩打, 同埋6-12V嘅更高速摩打備用
rickyt 發表於 2014-3-12 22:40:42 | 只看該作者
師兄你呢隻係米用小號手改?
 樓主| 自強不息 發表於 2014-3-12 22:50:23 | 只看該作者
rickyt 發表於 2014-3-12 22:40
師兄你呢隻係米用小號手改?

係呀, 呢隻船改遙控唔難, 因為有足夠空間而且船底是一件過, 但是砌Kit就好辛苦啦! 小喇叭新出的模型太精細了, 又要砌得好, 又要行走時唔會爛......總之船面難過船底