RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3126|回復: 10
收起左側

考慮買唔買双星RussianJS-2坦克車

Barry28 發表於 2014-1-23 12:07:56 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有啲心思思想買部JS-2嚟玩, 請各坦克司令比啲意見關於該部車的優點及缺點 ? Thanks !
睇番post內容, 見到Aska司令都擁有一部。
simon540 發表於 2014-1-23 20:47:08 | 顯示全部樓層
對二戰及越戰坦克無興趣,只喜歡現代坦克
LEOPARD2A6 發表於 2014-1-23 21:15:21 | 顯示全部樓層
師兄, 我想呢架優點係大架同多金屬部件, 但會好貴下, 反而我想買M26 Pershing, 早前見到唔駛四千蚊有找, 有無師兄有呢架?
 樓主| Barry28 發表於 2014-1-23 21:30:04 | 顯示全部樓層
LEOPARD2A6 發表於 2014-1-23 21:15
師兄, 我想呢架優點係大架同多金屬部件, 但會好貴下, 反而我想買M26 Pershing, 早前見到唔駛四千蚊有找, 有 ...

我喺9Feb2013咪買咗呢部M26 Perahing, 喺X高買好Q貴$4250.00

LEOPARD2A6 發表於 2014-1-23 22:01:27 | 顯示全部樓層
係呢, 師兄, 甘你覺得這架M26是否值得買? 好玩程度如何? 因為仲考慮緊買唔買呢
 樓主| Barry28 發表於 2014-1-23 22:08:31 | 顯示全部樓層
我自已就覺得呢部車普通, 試吓問其他師兄的意見。
LEOPARD2A6 發表於 2014-1-23 22:18:14 | 顯示全部樓層
thanks, 師兄, 但其實我覺得呢架車最特別係個final drive到, 出力軸要再經過另一級齒輪先到起動輪, 同真車一樣好正.
askalaw 發表於 2014-1-26 21:34:16 | 顯示全部樓層
2A6 兄, 星星 M26 係咁多架二戰坦克中最少問題, 我都入多架 36XX 既價好難再現, 有貨好快入手!

Barry, 你睇左實車, 可以放心入手 is-2 , 買金屬帶就搵我啦~ :lol
simon540 發表於 2014-1-27 07:56:58 | 顯示全部樓層
askalaw 發表於 2014-1-26 21:34
2A6 兄, 星星 M26 係咁多架二戰坦克中最少問題, 我都入多架  36XX 既價好難再現, 有貨好快入手!

...

師兄,咁你有無2A6金屬遙臂同里帶賣?
askalaw 發表於 2014-1-27 22:07:44 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2014-1-27 07:56
師兄,咁你有無2A6金屬遙臂同里帶賣?

Simon 兄,

2A6 我就冇, 不過星星原廠好似有出喎!
simon540 發表於 2014-1-27 23:24:07 | 顯示全部樓層
askalaw 發表於 2014-1-27 22:07
Simon 兄,

2A6 我就冇, 不過星星原廠好似有出喎!

新加坡都有……