RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3549|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想買架油車..唔該入黎幫幫手

mom 發表於 2006-12-29 20:15:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我咩都唔識..套裝車可唔可以upgrade?如果要玩upgrade既車大約要幾多錢到?
v-one 同fw05邊個新d呀?
同埋有咩車可以介紹比我呀??同埋大約講一講價錢...thx..因為我過幾日就去買...等左好耐終於有時間買...唔該大家幫幫忙
Evo5 發表於 2006-12-29 20:37:41 | 只看該作者
I suggest u buy the 05
1. easy to maintain
2. simple mechanism good for beignner
3. Parts are ok too
4. Price are ok too
套裝車可唔可以upgrade ??
depend what do u want to upgrade ??
there are so many things that u can upgrade, so is difficult to say !
the price for upgrade caould be more than the car itself !
coronafans 發表於 2006-12-29 20:40:05 | 只看該作者
Kyosho FW05T plus
oasc 發表於 2006-12-29 21:01:13 | 只看該作者
原帖由 Evo5 於 2006-12-29 20:37 發表
I suggest u buy the 05
1. easy to maintain
2. simple mechanism good for beignner
3. Parts are ok too
4. Price are ok too
套裝車可唔可以upgrade ??
depend what do u want to upgrade ??
there  ...

咁你幾時買番架玩下呀?
sunnyshao007 發表於 2006-12-29 21:14:00 | 只看該作者
fw-05t plus !!!!
買油買電就玩得!!!
 樓主| mom 發表於 2006-12-29 21:21:40 | 只看該作者
咁fw05有無分ga...v-one係咪舊野黎?
 樓主| mom 發表於 2006-12-29 21:22:22 | 只看該作者
有無人可以留msn
笨仔 發表於 2006-12-29 21:45:21 | 只看該作者
原帖由 mom 於 2006-12-29 20:15 發表
我咩都唔識..套裝車可唔可以upgrade?如果要玩upgrade既車大約要幾多錢到?
v-one 同fw05邊個新d呀?
同埋有咩車可以介紹比我呀??同埋大約講一講價錢...thx..因為我過幾日就去買...等左好耐終於有時間買...唔該大家 ...

不如你自己睇吓有邊部啱你.
www.kyosho.com/eng/products/rc/series.html?series_group_id=100011
sunnyshao007 發表於 2006-12-29 21:52:27 | 只看該作者
你新手,
唔好買v -one series d車住,
唔係你會feel that好難set and assembly!!
買fw-05t啦~!
玩到知道d speed,setting and 選擇,
你先買v-one series 啦!!!!
我有個fd玩05t玩左6個月,就買左部v-one 3r玩!!!
新手買好d野,得閒就make fd with d車友!!!
 樓主| mom 發表於 2006-12-29 22:12:56 | 只看該作者
可唔可以比你msn我?? fw-05有無d要砌ga?同埋fw05t要幾錢???
 樓主| mom 發表於 2006-12-29 22:32:40 | 只看該作者
fw05t同fw05s有咩分別??
RC 發表於 2006-12-29 23:10:15 | 只看該作者
fw05t+ - 套裝已安裝砌好,有控,starter booster,有servo & 接收,有手拉引擎,有殼,有油壺,有孖速,有頭萬向,金屬油壓,買油入電即玩 made in China

fw05s - 未砌,有引擎,單速,無其他
 樓主| mom 發表於 2006-12-30 00:05:07 | 只看該作者
咁其實v-onerrr係咪最好?
RC 發表於 2006-12-30 00:20:45 | 只看該作者
原帖由 mom 於 2006-12-30 00:05 發表
咁其實v-onerrr係咪最好?

V1rrrevo wc ver. of course is a 高級車
 樓主| mom 發表於 2006-12-30 00:53:59 | 只看該作者
有無價錢呀??vonerrr幾多$$$$tw05rr又幾多錢?
笨仔 發表於 2006-12-30 12:03:27 | 只看該作者
嗰兩部車嘅價錢,每一部都差不多等於FW05T+嘅一倍價錢,你新手玩,
玩住啲平平哋先喇.
c230 發表於 2006-12-30 13:15:57 | 只看該作者
05T+  确实系一部好车.

揸架05T, 人都精神D !!  
笨仔 發表於 2006-12-30 13:44:16 | 只看該作者
原帖由 c230 於 2006-12-30 13:15 發表
05T+  确实系一部好车.

揸架05T, 人都精神D !!  

係呀,係呀,我揸到有精神病.
gary1986 發表於 2006-12-30 14:02:21 | 只看該作者
新手就..05...拉....等到有FEEL..有基礎..........再入高級車都未遲拉...

玩RRR WC好專業噶.....未必適合大衆......我都有比較過RRRWC同05T..

RRR WC都系好車..但專業程度教高..無 基礎同車感 系好難去架驽

噶...加上SET車都系一個幾高噶學問....

感覺跑05舒服好多.5洗太顧及太多噶野...好ENJOY...05系一部

好車.可以慢慢開始了解各方面部件調教..跑賽道噶手感...學到噶知識在來玩

高級車就好EASY進入更高噶層次拉...

當然直接跑RRR都未必5好...噶........如果你當距系"玩具"
笨仔 發表於 2006-12-30 14:08:11 | 只看該作者

回復 #19 gary1986 的帖子

當然直接跑RRR都未必5好...噶........如果你當距系"玩具"
嘜唔係玩具嚟咩?