RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 19R
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] 遙控工房之電房車技術

beebone(real) 發表於 2013-11-15 09:34:59 | 只看該作者
講咁多究境想要咩心得分享呢?
beebone(real) 發表於 2013-11-15 09:44:28 | 只看該作者
IBM 發表於 2013-11-15 09:19
RC 是一様興趣, 玩樂, 大家一起研究分享, 何需甚麼高手唔高手

況且 RC 的車種和玩法很多

即係咁, 學校教上堂要聽書, 老師教書都係分享心得既一種, 但總有學生0分, 合格同埋滿分.
咁自己考得好唔好係咪關老師肯唔肯教, 教得好唔好既事呢?
有時係人本身問題, 唔係有Hara企出O黎教set車, 技巧..... 就變TQ A1.
其實係各施各法, 一切睇圈速而定O者............

dawho 發表於 2013-11-15 09:52:49 | 只看該作者
KENNY110 發表於 2013-11-13 10:39
技術分享只会引來键盤戰仕出动最後不歡而散

鍵盤戰仕形容得貼切啊,一絕。
我也見到很多在A4紙上談打仗的軍隊,
有些......還可能是商人的馬甲
但世界萬物是建基於金錢上吧,可能這裏也一樣...
無奈的不是觀眾,是站主吧。

ives123 發表於 2013-11-20 00:57:10 | 只看該作者
成班MK仔落D聽大佬講點介女,大佬教介女都係分享心得既一種,
但無一個MK仔溝件 0 分既豬扒,點解呢?.......................
有興趣,肯學肯問一定唔會0分
leehoupin 發表於 2013-11-20 05:59:07 | 只看該作者
少人好少在香港鬥車(因移民加拿大28年)但幾年前回流在港住咗兩年幾)都算半個香港車友但因為在外國keep 住鬥車,發覺香港人比較少分享心得,如果大家有甚麽對set車的問題可以在這平台一齊分享希望可以提升本地車友對車輛及玩得更得心應手。
leehoupin 發表於 2013-11-20 06:04:27 | 只看該作者
以前在香港都有在月刊中跟大學分享過一些set車心得,希望可以盡己所能幫到香港車友令大家玩得更開心。