RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: trf415msx
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] Lrp 電池是否有假冒貨

樓主| trf415msx 發表於 2013-9-15 18:23:51 來自手機 | 只看該作者
The battery from A shop is not at home now. Probably try to upload the picture next week .Anyway ,don't force me to post out the shop name . I believe each shop has its own follower and will merge the war . just beware on the packing in somehow the shop is cunning enough to mix the copycat and genuine products to the market . I believe that A shop will notify this post already .
whatafather 發表於 2013-9-15 18:43:03 | 只看該作者
我都好想睇睇ching 個包裝盒

咩安全帶有expiry day 嫁咩?死火,落停車場check 返先。。。。。。。
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 19:39:32 | 只看該作者
trf415msx 發表於 2013-9-15 18:23
The battery from A shop is not at home now. Probably try to upload the picture next week .Anyway ,do ...

你咁賤架,明知個樣野可能有問題,都唔講係道買,你係唔係想更多ching受害
sykwok 發表於 2013-9-15 22:08:19 | 只看該作者
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 19:39
你咁仆 街架,明知個樣野可能有問題,都唔講係道買,你係唔係想更多ching受害
...

嘩,師兄.乜你咁架........
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 22:37:54 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-9-15 22:08
嘩,師兄.乜你咁架........

我忍唔住啦,佢開得呢個post就應該話比其他ching知,唔好令更多ching買到劣品,尤其係我呢d冇收入既學生,用每一蚊前都要諗,唔可以浪費
williamau 發表於 2013-9-15 22:43:45 | 只看該作者
LRP logo & photo of team drivers must printed on the box, even cheap cheap Nimh batteries

ghost 發表於 2013-9-15 22:47:32 | 只看該作者
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 19:39
你咁仆 街架,明知個樣野可能有問題,都唔講係道買,你係唔係想更多ching受害
...

人地吾開名, 都吾駛話人仆x 架嘛!
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 22:48:13 | 只看該作者
ghost 發表於 2013-9-15 22:47
人地吾開名, 都吾駛話人仆x 架嘛!

已改
georgej 發表於 2013-9-15 22:59:22 來自手機 | 只看該作者
有圖有真相,覺得有問題,點解吾去代理求證,再簡單上官網查看
Chrispo 發表於 2013-9-15 23:03:32 | 只看該作者

師兄開Post是希望alert大家有關LRP电池的真偽, 唔開店鋪名他亦解釋了,但你卻說他為"X街"、"賤",我認為你欠他一記道歉!
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 23:07:36 | 只看該作者
Chrispo 發表於 2013-9-15 23:03
師兄開Post是希望alert大家有關LRP电池的真偽, 唔開店鋪名他亦解釋了,但你卻說他為"X街"、"賤",我認為 ...

好,我在這向trf415msx ching說句對不起
liu944 發表於 2013-9-15 23:28:15 | 只看該作者
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 23:07
好,我在這向trf415msx ching說句對不起

Ching你以後唔好咁樣話人地,做人要有禮貌!唔好學林老師
 樓主| trf415msx 發表於 2013-9-15 23:29:25 來自手機 | 只看該作者
各位大佬,小弟只求玩車,不太想挑起爭執,第一,我也不確定水貨電是否會沒有包裝而店家自行包裝,所以我也不可說定是假冒貨.第二,我又未用過所以未可告之是否性能上有分別,所以我先問各位師兄有冇用過或買過懷疑A貨Lrp.第三,我絕對相信店家巳看此post,所以如果真係全心賣A貨
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 23:31:09 | 只看該作者
liu944 發表於 2013-9-15 23:28
Ching你以後唔好咁樣話人地,做人要有禮貌!唔好學林老師

林老師唔係全錯,btw唔好講佢,多謝各位ching指教小弟
kelvinayhh 發表於 2013-9-15 23:34:26 | 只看該作者
trf415msx 發表於 2013-9-15 23:29
各位大佬,小弟只求玩車,不太想挑起爭執,第一,我也不確定水貨電是否會沒有包裝而店家自行包裝,所以我也 ...

開名比我地去買,反正我想試lrp講笑,你唔想開就算啦
 樓主| trf415msx 發表於 2013-9-15 23:35:51 來自手機 | 只看該作者
會有所警戒。笫四,我未確定件貨質素時,又怎可開名,對任何—方也不公平。第五,我絕對相信開名後,絕對不會有理性分析,只有店家分身術及舊熟客的批鬥。希望各位大佬理解小弟的立場。
Noir.KAZE 發表於 2013-9-15 23:39:34 | 只看該作者
如果只係冇盒咁簡單,唔洗支吾以對wor
同埋點解會冇左個盒呢?係退貨定A貨?

我係你我實唔俾錢買
 樓主| trf415msx 發表於 2013-9-15 23:58:34 | 只看該作者
唉....好難講。。。。我之前未買過所以冇諗得太多。。況且我買了後就丟埋pit 度,冇再睇過,只係前日身痕買多排先發覺有所不同...
kelvinayhh 發表於 2013-9-16 00:06:04 | 只看該作者
trf415msx 發表於 2013-9-15 23:35
會有所警戒。笫四,我未確定件貨質素時,又怎可開名,對任何—方也不公平。第五,我絕對相信開名後,絕對不會 ...

唉,宜家d論壇只有大量打手,加上工房唔比新人加入,根本係糖水滾糖餘
gtimax 發表於 2013-9-16 00:49:08 | 只看該作者
咁大獲