RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rcsinglau
打印 上一主題 下一主題
收起左側

The Best RC Track in Hong Kong !

樓主| rcsinglau 發表於 2013-9-4 20:00:59 來自手機 | 只看該作者
beebone(real) 發表於 2013-9-4 18:19
1.) 廣華街起計, 去南昌站搭西鐵去元郎站, 搭$40的士直達, 一粒鐘內一定到
2.) 廣華街起計, 搵68X搭到 ...

多謝師兄分享! :)
我上次去aco都好方便,旺角東坐東鐵去粉嶺,轉52K小巴到總站,到站前call場主有專車接送。全程一小時內,廿蚊有找。:):)
arto6 發表於 2013-9-4 20:05:11 | 只看該作者
rcsinglau 發表於 2013-9-4 20:00
多謝師兄分享! :)
我上次去aco都好方便,旺角東坐東鐵去粉嶺,轉52K小巴到總站,到站前call場主有專車 ...

師兄, 如果玩得夜, 可以點離開架?
toba7 發表於 2013-9-4 20:34:37 | 只看該作者
對只放平日假,四五點又要接放學,三個埸都只可以睇相!
Chungyin3610 發表於 2013-9-4 21:14:42 | 只看該作者
我都想知玩得夜有無的士call
新人 發表於 2013-9-4 21:35:26 來自手機 | 只看該作者
Chungyin3610 發表於 2013-9-4 21:14
我都想知玩得夜有無的士call

0:00 最妟有52k
chanyh13071 發表於 2013-9-4 22:09:08 | 只看該作者
ives123 發表於 2013-9-4 23:01:23 | 只看該作者
我個人鐘意玩靚場,我投ACO一票。
新track夠平,地點確實遠,
但玩得耐一定有順風車坐,
aco 拖地個個都好nice,
一定唔會蝦我地呢d新手
trf415msx 發表於 2013-9-4 23:21:26 來自手機 | 只看該作者
其實ACO的確係遠d,講真如果真係為玩,又係咪咁大支野,撚盡撘的士來回一千蚊好未,又要好玩又要pay小d,呢d人我最睇吾起,就算d香港人去
trf415msx 發表於 2013-9-4 23:29:19 來自手機 | 只看該作者
大陸玩女人,夠去到東莞,澳門,廣華街行十分中夠有檔口,所以以地點去選擇,係徒氣,倒不如問清楚自己痕痕,再按個個場岩吾岩咀形去決定,
新人 發表於 2013-9-4 23:37:18 | 只看該作者
又要好,又要平,又要近,錦挽車要開心都有難度。 早一星期挽過,地面好平,冇話有'tam'
。總之就快d 到星期日入去再飛!
trf415msx 發表於 2013-9-5 00:07:14 | 只看該作者
我後日入ACO交月費.星期五中午—點沙田出發,順風車位有一個...預計晚上十二點走,如有Ching 有需要可pm.
基本上—星期(平日)最小會入去一次
如有師兄平日有mood ,可就時間一齊入
whatafather 發表於 2013-9-5 01:04:38 | 只看該作者
唔係人人有半日或以上protected time去玩,一個call 嚟我就要極度去到工地,所以收費場對我或某D chings 係完全
trf415msx 發表於 2013-9-5 02:10:33 | 只看該作者
幸福係需要付出代價去爭取,至於付吾付出就取決於件貨值吾值
tiger1 發表於 2013-9-5 06:33:04 | 只看該作者
very nice track in HK ar!
d.s 發表於 2013-9-5 08:18:25 來自手機 | 只看該作者
香港地少珍貴,有投資者願意冒風險去開場已非常難得,對所有收費場我都比Like,各位場主請努力加油~!!
yyyymmdd 發表於 2013-9-5 08:38:03 來自手機 | 只看該作者
如果有多啲buggy場就好D
JudgeDredd 發表於 2013-9-5 10:41:14 | 只看該作者
blackshark3 發表於 2013-9-4 09:34
同意!我住市區嘅呢啲場全部都無雷公咁遠,揸車去ACO 所須時間夠我去JV 玩幾排電
...

ACO 的確係好靚。所有冷氣房。比舊TC更進一大步。(個人意見,比TRC還好些,冷氣和乾淨)行程對住新界中及北區的朋友應好啲。  

BUT,真係好很BUT(憊), 對其地他區朋友真係難去和好很遠。  
提議ACO場主:
1) 提供十分十分清晰詳細路線地圖(因亦好易迷失)
2) 詳細乘車選擇(要方便要帶來很多重野的朋友=非租場友)
3)修理調爛路
4) 提供可Call的士的號碼,或提供代Call的士服務。
5) 或,提供駕駛車朋友資訊團,可分享車群
6)或,提供假日巴士專車旅遊服務。。。(費用自付)
唔好浪費條好Track.

不言,TRC,JV,橋底會有優勢。
WilliamSit 發表於 2013-9-5 10:47:23 來自手機 | 只看該作者
行車路線好重要!小弟愚笨,未搵到路去,玩車時間難求,所以雖然好想去玩,但都未有緣入去

另入TRC途中是否真的會比打野戰D流彈擊中?
seven 發表於 2013-9-5 11:04:31 | 只看該作者
個個車場都好玩, 純粹個人喜好, 最緊要自己玩得開心

PYC, ACO, TRC, TC(已結業), JV, 橋底都有玩過,
每個場都有唔同Layout, Traction, 唔同既車種, 唔同既玩家, 唔同既高手

主要問題係香港地方唔多, 每個場都唔會好就腳, 對唔同地區住既人都有唔方便之處,
> 元朗人去JV, 同官塘人去JV, 已經好大分別...

另外, 車友聚集係邊度玩, 自然覺得果個場好玩D,
> 本人老友係晒JV, 自然覺得JV最好玩
> 有車友係ACO租了位, 久不久去ACO, 有大場, 有細場, 都不錯

大部分係玩家個人因素, 好主觀的, 分享下便好
Andrewkwan 發表於 2013-9-5 12:29:15 | 只看該作者
ACO 好玩其中一點就係間吾中會有隻油雞出來俾D電兔介