RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9336|回復: 58
收起左側

The Best RC Track in Hong Kong !

rcsinglau 發表於 2013-9-4 14:53:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

The Best RC Track in Hong Kong !
Must GO! Wonderful experience guaranteed !

我是新手...難忘的RC經驗@ACO。剛剛看到下面的更新,並希望分享給其他RC迷。

http://rc-evo.com/xbbs/forum-160-1.html

arto6 發表於 2013-9-4 15:15:54 | 顯示全部樓層
考靚呀
RGear 發表於 2013-9-4 15:27:18 | 顯示全部樓層
Yes, good track and good service
george519 發表於 2013-9-4 15:31:59 | 顯示全部樓層
開放時間 : 星期六 10:00 - 2600
不過我都好想黎玩, 入場參觀下可以嗎?
mansiu 發表於 2013-9-4 16:02:49 | 顯示全部樓層
好靚的TRACK
但有25:00~26:00
Player 發表於 2013-9-4 16:05:07 | 顯示全部樓層
Great track
beebone(real) 發表於 2013-9-4 16:09:41 | 顯示全部樓層
唔洗諗, 講地點方便TRC, 講多O野玩TRC ( 油車/電車/Mini-Z), 講開放時間TRC..............
 樓主| rcsinglau 發表於 2013-9-4 16:21:48 來自手機 | 顯示全部樓層
beebone(real) 發表於 2013-9-4 16:09
唔洗諗, 講地點方便TRC, 講多O野玩TRC ( 油車/電車/Mini-Z), 講開放時間TRC.............. ...

師兄,Trc is good too. 之前玩過trc都好玩。不如你都影下Trc而家條track介紹比車友們睇下呀?可能我心目中的the best不是你的the best.  
 樓主| rcsinglau 發表於 2013-9-4 16:23:07 來自手機 | 顯示全部樓層
george519 發表於 2013-9-4 15:31
開放時間 : 星期六 10:00 - 2600
不過我都好想黎玩, 入場參觀下可以嗎?

我諗佢意思係 1000-0200。
TENBOY 發表於 2013-9-4 16:41:11 | 顯示全部樓層
beebone(real) 發表於 2013-9-4 16:09
唔洗諗, 講地點方便TRC, 講多O野玩TRC ( 油車/電車/Mini-Z), 講開放時間TRC.............. ...

C兄.我都未去過trc.你講到trc禁方便…可否講下點去同埋介紹下trc條track
因我都有興趣去trc…影埋相就good
kennyf1 發表於 2013-9-4 16:47:28 | 顯示全部樓層
GOOD TRACK
whatafather 發表於 2013-9-4 16:49:54 | 顯示全部樓層
收費場無一個叫方便,有揸車都係咁話

blackshark3 發表於 2013-9-4 17:34:29 | 顯示全部樓層
whatafather 發表於 2013-9-4 16:49
收費場無一個叫方便,有揸車都係咁話

同意!我住市區嘅呢啲場全部都無雷公咁遠,揸車去ACO 所須時間夠我去JV 玩幾排電
georgej 發表於 2013-9-4 17:48:01 來自手機 | 顯示全部樓層

師兄,你講到咁方便,如果步兵計,在廣華街買部套裝車起步去車場,大約須時多久?
georgej 發表於 2013-9-4 17:57:08 來自手機 | 顯示全部樓層
每個人有自己原因選擇心中最理想車場,有車,無車人仕已差太遠,個人意見就是pyc有東鐵線到方便步兵,TRC.賽道設計最多變化又可玩1/8油車步兵人仕要轉車,ACO則重新整理,賽道可觀性高,但對揸車和步兵遠了點,灣仔橋底,JV優勢是免費和在市區,以上只是個人觀點
beebone(real) 發表於 2013-9-4 18:08:36 | 顯示全部樓層
rcsinglau 發表於 2013-9-4 16:21
師兄,Trc is good too. 之前玩過trc都好玩。不如你都影下Trc而家條track介紹比車友們睇下呀?可能我心目 ...

睇片實際d, 大場1/8平路車.
http://rc-evo.com/xbbs/thread-295949-1-1.html

電車場,
http://rc-evo.com/xbbs/thread-292369-1-1.html

新洗手間,
http://rc-evo.com/xbbs/thread-286999-1-1.html

beebone(real) 發表於 2013-9-4 18:19:04 | 顯示全部樓層
georgej 發表於 2013-9-4 17:48
師兄,你講到咁方便,如果步兵計,在廣華街買部套裝車起步去車場,大約須時多久? ...

1.) 廣華街起計, 去南昌站搭西鐵去元郎站, 搭$40的士直達, 一粒鐘內一定到
2.) 廣華街起計, 搵68X搭到去大棠路落車,  搭$30的士直達, 粒零鐘到
3.) 平D方法, http://rc-evo.com/xbbs/thread-103722-1-1.html
4.) 豪華方法, 搵夠幾個人搭架的士去, 每人$6/70

beebone(real) 發表於 2013-9-4 18:22:46 | 顯示全部樓層
georgej 發表於 2013-9-4 17:57
每個人有自己原因選擇心中最理想車場,有車,無車人仕已差太遠,個人意見就是pyc有東鐵線到方便步兵,TRC. ...

去PYC似係近方便步兵, 但由粉嶺站行過去都幾係O野.
電車人都好D, D O野輕D,
但玩油車基本上無選擇.
georgej 發表於 2013-9-4 18:56:39 來自手機 | 顯示全部樓層
beebone(real) 發表於 2013-9-4 18:19
1.) 廣華街起計, 去南昌站搭西鐵去元郎站, 搭$40的士直達, 一粒鐘內一定到
2.) 廣華街起計, 搵68X搭到 ...

即係基本上要轉的士入去
arto6 發表於 2013-9-4 19:36:04 | 顯示全部樓層
請問ACO夜離開果時,會唔會好難call taxi 呢?