RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1447|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一次用噴筆

Edwin 發表於 2013-8-28 15:35:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟第一次用噴筆,想請教師兄Faskolor 需唔需要溝水,如要應是什麼比例?
另外我的電泵很小,每次噴幾秒鐘氣壓便下降,要等一下才可再噴,這是否正常呢?謝謝幫忙。
VVV 發表於 2013-8-28 16:04:25 | 只看該作者
Faskolor no need add water.
You should buy a better pump which will be more stable.
mschumi 發表於 2013-8-28 16:26:48 | 只看該作者
VVV 發表於 2013-8-28 16:04
Faskolor no need add water.
You should buy a better pump which will be more stable.

請問有冇好介紹?
sunnymok 發表於 2013-8-28 18:42:11 | 只看該作者
基本上應該用專用開油水開一些基本嘅色好似白色,黑色或深色等顏色,噴螢光色可以溝小小或者唔溝都得.都係睇你要乜野劾果啦.
sunnymok 發表於 2013-8-28 18:45:08 | 只看該作者
http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=20235267030
我以前係香港買要12XX,而家上面賣得好平
georgej 發表於 2013-8-28 21:04:57 | 只看該作者
Faskolor用雙星X20A開油水效果幾好,氣壓吾夠,效希D.但要噴多幾浸
mschumi 發表於 2013-8-28 22:01:47 | 只看該作者
sunnymok 發表於 2013-8-28 18:45
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5.w4002-202446359.12.UWdZQ7&id=20235267030
我以前係香港買 ...

Thx 師兄!
pd 發表於 2013-8-28 22:03:17 | 只看該作者
sunnymok 發表於 2013-8-28 18:42
基本上應該用專用開油水開一些基本嘅色好似白色,黑色或深色等顏色,噴螢光色可以溝小小或者唔溝都得.都係睇 ...

Absolute right