RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4165|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] 新手想入TT01E RTR

krislo21 發表於 2013-7-30 19:31:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想入TT01E RTR,但又出TT02,請問應等TT02 RTR還是買TT01E RTR?
kotaro2872 發表於 2013-7-30 19:34:04 來自手機 | 只看該作者
自己喜歡囉
albert0329 發表於 2013-7-30 19:49:40 | 只看該作者
兩部都唔好,諗過第二部。
 樓主| krislo21 發表於 2013-7-30 19:54:18 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-7-30 19:49
兩部都唔好,諗過第二部。

Ching那麼邊部好,要係RTR,上限1500元
kkchung 發表於 2013-7-30 20:06:28 來自手機 | 只看該作者

http://www.rcmart.com/3racing-sakura-sport-touring-wradion-servo-brushless-p-36961.html?utm_campaign=0704_3racing_combo&utm_medium=Banner&utm_source=Homepage&currency=HKD

可以看看這套裝也不錯。
 樓主| krislo21 發表於 2013-7-30 20:09:40 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-30 20:06
http://www.rcmart.com/3racing-sakura-sport-touring-wradion-servo-brushless-p-36961.html?utm_campaig ...

是否RTR來的?如果是kit,我不懂砌
albert0329 發表於 2013-7-30 20:11:23 | 只看該作者
krislo21 發表於 2013-7-30 19:54
Ching那麼邊部好,要係RTR,上限1500元

淨車架or 全部(全部千五就唔使諗)有D鋪話就話千五,六有套餐(但唔包叉機及轉換線),其實即係砌電腦咁有平有貴,其實睇下自己有幾發燒,我就試過呢D套餐,只玩左兩個月到。
tofai 發表於 2013-7-30 20:16:14 來自手機 | 只看該作者

唔識砌?係唔係應該要學呀?萬一撞散左又買rtr? 有心學玩既就由基本野做起吧啦
無謂浪費錢
Jazzli430 發表於 2013-7-30 20:25:22 | 只看該作者
其實個人歡喜
kkchung 發表於 2013-7-30 20:32:08 來自手機 | 只看該作者
krislo21 發表於 2013-7-30 20:09
是否RTR來的?如果是kit,我不懂砌

不是 RTR 但不用怕慢慢装便一定裝到。這套裝備比田官的 RTR 好許多。
 樓主| krislo21 發表於 2013-7-30 20:39:27 | 只看該作者
那麼多謝各位ching的意見,我會嘗試的
TIERIA 發表於 2013-7-30 20:48:57 | 只看該作者
TT-01/TT-02唔一定玩唔倒耐~ 好睇你個人要求去到邊~
我自己第一部TT-01E都由一開始玩到而家都仲覺得開心~
如果你冇打算同人死過或者比賽既話~ 休閒玩樂都好OK~ 爛左D膠件又唔會貴...
至於係唔係自己砌都冇所謂~ 最緊要開心~ 我有兩個朋友都係買RTR~ 佢地壞左就搵我整~ 我又冇乜所謂, 好多時砌車都好有樂趣! 同埋自己砌車確保壞野爛野都知係咩事乜件要換~
你都可以玩住RTR先, 有野換果陣就上網搵返說明書研究都OK~
其實我已經係好蠢既人, 第一次砌部TT-01E砌通頂用左連續十個鐘... 我咁蠢都砌倒既話相信你一定比我聰明, 一定可以砌倒! 電子野唔識插可以上黎問各位師兄呢~
最緊要你係打算試下玩定係長玩~ 先自慢慢決定車架~ 玩車最緊要開心啫! TT-01雖然好多師兄都唔建議, 因為快極有限, 改又唔算平, 但貴車架對初心者黎講唔一定好事~ 因為通常都會易爛... 而且零件更貴! 選貴車架都要有銀彈消耗戰既覺悟!
我部TT01由初初開始玩到而家都差不多一年~ n次大撞同翻滾飛出跑道, 只係掃過一個犘打齒同埋斷一條臂碼~ 你認為夠唔夠硬淨?
tofai 發表於 2013-7-30 22:15:50 | 只看該作者
TIERIA 發表於 2013-7-30 20:48
TT-01/TT-02唔一定玩唔倒耐~ 好睇你個人要求去到邊~
...

其實唔係貴車架
我諗一啲平價競賽車都好過TT01掛?不過都係果句啦,睇自己玩咩
只係在HEA時間就岩你
但如果想架車從SET UP方面睇到變化

TT01就比唔到你
Kevin8933 發表於 2013-7-30 23:33:21 | 只看該作者
TIERIA 發表於 2013-7-30 20:48
...

Agree!!
soup_soup 發表於 2013-7-31 00:34:29 | 只看該作者
田宮車,唔會難的,放心!
RoyaleM3 發表於 2013-7-31 16:23:51 | 只看該作者
jchan 發表於 2013-7-31 17:21:40 | 只看該作者

TT-01E都由一開始玩到而家都仲覺得開心  very agreenot very  fast but very happy lo

alan0108 發表於 2013-7-31 17:31:58 | 只看該作者
RoyaleM3 發表於 2013-7-31 16:23
RGT 2 la !!!

http://rc-evo.com/xbbs/thread-293543-1-1.html

一開始就砌RGT唔係唔好
但係可能會好易去放棄
砌rgt既難道係tt01 2-3倍
仲有砌rgt既要買過1 set 既工具
又要用更多金錢
kkchung 發表於 2013-8-1 00:08:42 來自手機 | 只看該作者
RGT R2 是車架完成品,加回其他應過千五元。
cc4321 發表於 2013-8-1 08:54:18 | 只看該作者
TT01/02設計出就係比新手玩,慢慢砌一定會砌得好