RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: cad
打印 上一主題 下一主題
收起左側

4衝 Engine 如何Run-in ?

cowcowlee 發表於 2006-12-16 15:04:42 | 只看該作者
果二隻嘩佬吉雞當然會育育啦...
ck 發表於 2006-12-16 15:38:05 | 只看該作者
原帖由 cowcowlee 於 2006-12-16 15:04 發表
果二隻嘩佬吉雞當然會育育啦...

搵手指掂得唔得?
boy2rc 發表於 2006-12-25 10:42:54 | 只看該作者
1. 4衝 Engine 司筒唔使點 run in 因為司傘有一隻 air/oil C ring, 不像時下2衝 Engine 司筒要run 到just fit, run in 只行順其它組件, 我想run 與唔 run 冇乜分別, 根本你玩果時亦是run緊.
2.  4衝 Engine 行車大煙過 2衝.
3. 你條死氣喉應該是for2衝的, 因2衝死氣喉有內胆, 而4衝要直出.
4. 4衝 Engine 大針越放越快, 越收越慢, 我試過攪到頭都大埋, 被枝大針玩死.....
大多嘢有排講...
 樓主| cad 發表於 2006-12-26 19:21:50 | 只看該作者
原帖由 boy2rc 於 2006-12-25 10:42 發表
1. 4衝 Engine 司筒唔使點 run in 因為司傘有一隻 air/oil C ring, 不像時下2衝 Engine 司筒要run 到just fit, run in 只行順其它組件, 我想run 與唔 run 冇乜分別, 根本你玩果時亦是run緊.
2.  4衝 Engine 行車 ...

4衝 Engine 易唔易壞
justinwan 發表於 2006-12-26 20:07:55 | 只看該作者
kyosho  係有套kit 出比 v 1 RR 改四沖engin  ....有好多野...kws 有得賣