RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: krislo21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問在Jv放M車得唔得(仲係用原廠廢motor)

樓主| krislo21 發表於 2013-7-14 11:00:42 | 只看該作者

今次是我第一次去jv,所以才問這個問題
哥高查 發表於 2013-7-14 11:36:44 來自手機 | 只看該作者

唔好玩啦,咩陀地ar, 咩年代ar,
你估去夜場咩,去車場放車之ma~
古惑仔都唔拍啦,咪上腦啦
lozter5228 發表於 2013-7-15 13:30:59 | 只看該作者
YSL 發表於 2013-7-13 23:27
快慢無所謂,公園,公家地,你A場片坦克都得架......

你咁講一陣真系有人拉隊去片坦克架
kevin-ysl 發表於 2013-7-15 14:27:59 | 只看該作者
快慢車都可以A場玩....
之不過遇著D快車手咪比個位佢行囉~~~
白豬除左玩F1可以有D戰鬥力外...
其他車用佢都會太慢!!
當然場地唔同有唔同效果!!
最終一樣米養百樣人....
總有一兩個車快人慢嘅快車手...
比你阻一阻之後炒車...第一個媽差嘅就係你喇!!
ICY 發表於 2013-7-15 15:43:23 | 只看該作者
5兜野買隻風黑
hei_choro 發表於 2013-7-15 17:29:59 | 只看該作者
到時灣仔橋底場封左之後自然會有人返JV玩
whatafather 發表於 2013-7-15 18:13:20 | 只看該作者
YSL 發表於 2013-7-13 23:27
快慢無所謂,公園,公家地,你A場片坦克都得架......

not really, it has strict regulation, open for 1/12 to 1/8 EP, so M car no problem
 樓主| krislo21 發表於 2013-7-15 18:26:34 | 只看該作者
師兄們,還想問個問題,就是M01可以用咩motor?
YSL 發表於 2013-7-15 20:38:12 | 只看該作者
lozter5228 發表於 2013-7-15 13:30
你咁講一陣真系有人拉隊去片坦克架

我真系想睇D坦克系A場盡油片車呢個場面架
YSL 發表於 2013-7-15 20:39:51 | 只看該作者
krislo21 發表於 2013-7-15 18:26
師兄們,還想問個問題,就是M01可以用咩motor?

系540 motor就OK
RoyaleM3 發表於 2013-7-23 17:01:58 | 只看該作者
There's no problem with being slow.....just remember to follow the track.

But you are advised to avoid heavy traffic.

Good luck and have fun.
FAZZ 發表於 2013-7-23 21:34:36 | 只看該作者
慢車玩A場唔係唔得,不過要做好被爆菊的心理準備。請欣賞以下殘酷爆菊實錄。
http://www.youtube.com/watch?v=SemM0R-QfMs
小龍 發表於 2013-7-24 12:58:58 來自手機 | 只看該作者
無論A場B場JV或橋底什至私場都無規定用乜嘢摩打,快與慢亦無明文規定。但必須同一方向行車,慢車又逆track行為只會自取搣亡。另外行車態度最為重要,以上文影片中師兄明知自己慢車又未set好就應避免於快缐直路行走喇!仲要響S灣逆缐行車就要不得喇。要玩慢車就要有禮讓態度,有快車嚟緊咪讓比人過囉,唔好霸注灣心條行車缐,大家互相忍讓才玩得開心。
yuenchitat 發表於 2013-7-24 20:47:34 | 只看該作者
落得場玩,撞車一定有機會,生死各安天命吧,最緊要唔好揾人鬧吧。
想玩車 發表於 2013-7-26 18:45:38 來自手機 | 只看該作者
TOMY1988 發表於 2013-7-13 23:35
唔係嚇鬼……唔想比人撞或比人問候媽媽……過b場啦

C兄,唔好在這裡嚇鬼啦 ,我成日去JV大場玩電單車都未試過比人問候過媽媽啦,其實在A場玩,你見到成場火箭高速搏命中,你自己又慢車技術又唔好,當然等等先啦,等D火箭玩8分鐘左右佢地就會休息,到時就到慢車新手玩,玩到火箭出車,新手慢車就收一收車,這樣就好公平,當自己架車死火或反轉左,就一定要大叫死車,因為D快車系睇唔到的,這個方法去邊個場都系咁做,邊有咁多人問候你媽媽吖,唔通你媽媽香D咩。
kevin-ysl 發表於 2013-7-26 21:20:03 | 只看該作者
想玩車 發表於 2013-7-26 18:45
C兄,唔好在這裡嚇鬼啦 ,我成日去JV大場玩電單車都未試過比人問候過媽媽啦,其實在A場玩,你見到成場火 ...

一樣米養百樣人…
我起JV都玩左兩年!
玩F1白豬大家都知有幾快
年幾前jv人都會忍讓下…
跟住開始有班快車手唔讓…久而久之…
都係有個心理準備好d
想玩車 發表於 2013-7-27 00:12:57 來自手機 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-7-26 21:20
一樣米養百樣人…
我起JV都玩左兩年!
玩F1白豬大家都知有幾快

公家場,人人玩得,如果果班快車手咁都閃唔到D慢車,咁就叫佢地{banned}啦!仲咁多野講扮高手,試問有邊個人未做過新手?未玩過慢車?如果有人因為你慢車你新手而問候人媽媽,咁就大大力小返佢。
kevin-ysl 發表於 2013-7-27 01:32:25 | 只看該作者
想玩車 發表於 2013-7-27 00:12
公家場,人人玩得,如果果班快車手咁都閃唔到D慢車,咁就叫佢地{banned}啦!仲咁多野講扮高手,試問有邊 ...

雖然未必你講嘅全部都啱!!
必須先睇下自己係咪能力未夠,
如果你自己已經行得正形...
又可以做到讓車!!
果d冇品快車手都要射你...你應該x孖西q佢啦~~~
最佳事例就如小龍兄post有關之片段!!

公家場我地真係唔可以管到其他玩家任何野!!
唯有盡就~~~
就唔到...好似我咁!!咪比錢入場學下d車場禮儀囉~~~
想玩車 發表於 2013-7-27 07:07:39 來自手機 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-7-27 01:32
雖然未必你講嘅全部都啱!!
必須先睇下自己係咪能力未夠,
如果你自己已經行得正形...

咁當然要自己行返直先,行都行唔到條路,咁就自己都唔好意思啦!
YSL 發表於 2013-7-31 15:33:48 來自手機 | 只看該作者
話事話我見過有LUNCH BOX 片A 場