RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: R8fky
打印 上一主題 下一主題
收起左側

My phantom 航拍青山灣海天一色

simon540 發表於 2013-7-20 09:19:36 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-7-20 02:26
查實我唔知叫咩名的  你知唔該話聲我聽吖 同埋那裡揾得到
段音樂一響嘅時間通常大家唔洗睇都知做緊咩 ...

人哋經話咗Eye of tiger啦
 樓主| R8fky 發表於 2013-7-20 12:42:58 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-7-20 09:19
人哋經話咗Eye of tiger啦

查實我想揾嘅係哩一首音樂  不過就唔知佢係响邊度出嚟定是副歌之類的....
  起碼有左些小眉目   唔該各位
  >>>就係依段音樂>>>
https://www.youtube.com/watch?v=Kf8oZGHDTt4&feature=player_detailpage
kinkin8888 發表於 2013-7-28 16:56:13 | 只看該作者
好鬼死靚呀 R8fky 兄
rcac 發表於 2013-9-4 19:33:19 | 只看該作者
R8fky師父,想請問你的Phantom搭Sony TX咭片机是用做什麼配套及設定,需要換摩打、電或車頁嗎?你的影片很美要不要加双軸云台,可不可以介一下,因我同樣有Phantom同Sony TX咭片机,問人多數話太重飛不順,希望R8Fky師父可指導一下。
 樓主| R8fky 發表於 2013-9-5 03:23:48 | 只看該作者
rcac 發表於 2013-9-4 19:33
R8fky師父,想請問你的Phantom搭Sony TX咭片机是用做什麼配套及設定,需要換摩打、電或車頁嗎?你的影片很 ...

唔好師父咁叫我啦!我都只不過係菜鳥一名咋...師父..你想我笑大人地個口咩?
  我的sony机連埋電有155g重倒,飛6,7分鐘倒絕對冇問題! 冇咩特別配套冇雙軸云台,只要固定好一點,
  唔好令部相機搖來搖去加點硬身小小的海綿當避震綑綁好就ok! 摩打可以唔換都得,槳都係換唔換都
  冇乜所謂,不過要做一做平衡會好d! 電依家野更唔可以用d太過水果d啦..一分錢一分貨係定律嚟! 果d
  幾十蚊舊的電真係買唔過,棧浪費金錢,C數也唔需要大20-25C已足夠,大C數的都冇乜幫助,留意隻机飛時
  會否好振同出來的片有冇果凍,冇就ok! 在拍照片飛的時候盡量飛定d就好! 最後多謝欣賞
rcac 發表於 2013-9-5 20:12:10 | 只看該作者
真正的師父明白了,可以除gopro外多一个選擇,Sony咭片机影片質素的確不錯,非常多謝你指導
jj2 發表於 2013-10-5 20:08:17 來自手機 | 只看該作者
請問係未用gopro
jj2 發表於 2013-10-5 20:09:10 來自手機 | 只看該作者
怎樣改善不流暢畫面
 樓主| R8fky 發表於 2013-10-6 02:30:29 | 只看該作者
jj2 發表於 2013-10-5 20:09
怎樣改善不流暢畫面

唔係用gopro的! 依家有gopro 但就小去飛左, 就算有影的風景不好所以都冇整片
什麼不流暢?不太明白