RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: mcw
打印 上一主題 下一主題
收起左側

給個讚Flysky

樓主| mcw 發表於 2013-7-8 19:59:21 | 只看該作者

我亦同意用心制造的中國貨是相當不錯

IT-4一直受人議論每換一次接收要重新對頻, 我最初打電話給富斯是想維修其中一個有問題的接收, 我問他們為什麼IT-4要每次對頻, 他們告訴我是為了保護才有此需要, 並說可更正有關情況要我把遙控及接收全寄給他們. 但俱體是升級FIRMWARE 或換了IC我不清楚.

維修後, 我曾試重新對頻後再換一個接收測試, 是不用每次重新對頻的, 但要對應不同的MODEL 如FSKY1, FSKY2等(在發射內選擇). 因沒有買新接收測試, 不知對其他接收如何.

車仔妙 發表於 2013-7-8 20:20:53 | 只看該作者
C hing...I tried already...both method can't make it work....
唔知有冇人識救返佢?如果死左支控,3b個接收3c用唔用到?by he way..they are good stuff if not broken
simon540 發表於 2013-7-9 00:04:39 | 只看該作者
我都想知iT4可否用GT3B的接收?
 樓主| mcw 發表於 2013-7-9 00:13:36 | 只看該作者
車仔妙 發表於 2013-7-8 20:20
C hing...I tried already...both method can't make it work....
唔知有冇人識救返佢?如果死左支控,3b個 ...

你試吓在控上選一個新model No再設定channel2看看能否解決有關問題。
 樓主| mcw 發表於 2013-7-9 00:15:15 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-7-9 00:04
我都想知iT4可否用GT3B的接收?

我幫你打電到富斯問問。
 樓主| mcw 發表於 2013-7-9 12:36:33 | 只看該作者
車仔妙 發表於 2013-7-8 20:20
唔知有冇人識救返佢?如果死左支控,3b個 ...

我在富斯淘寶店看到, GT3B 和 GT3C 的接收是共用(FS-GR3C/FS-GR3E)
車仔妙 發表於 2013-7-9 15:06:07 | 只看該作者
Thanks c hing...
cc4321 發表於 2013-7-10 08:20:04 | 只看該作者
IT4功能上確係唔錯,但個外型我真係好難接受到
 樓主| mcw 發表於 2013-7-10 12:55:09 | 只看該作者
我都覺得幾難看, 在網頁上好像看過有黑色板.
如果張D光銀的顏色改為啞色或橡膠色就好很多.
simon540 發表於 2013-7-19 09:25:34 | 只看該作者
我買咗iT4,銀黑色(若果唔要銀色電鍍可以用漂白水漂甩),外型算ok啦,如果個mon向正面就一流,功能真係夠齊全,所有制都可以獨立set,又有4ch,真係好抵玩!
 樓主| mcw 發表於 2013-7-19 13:03:22 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-7-19 09:25
我買咗iT4,銀黑色(若果唔要銀色電鍍可以用漂白水漂甩),外型算ok啦,如果個mon向正面就一流,功能真係夠齊 ...

恭喜有新控玩
銀黑色比橙色容易接受好多
IT4的工能相當多, So Far未見有特別問題, 其線性操作不錯.
但我仍有些功能不會使用, 如接收設置的舵機頻率選擇, 不知道在使用Analog和 digital servo應如何設置, 現只是用default, 如C兄摸索到有關工能, 請交流賜敎.
Andrew168 發表於 2013-8-1 11:24:04 | 只看該作者

我用 GT3B, 十分滿意
ching, IT4 那裡買, taobao 未見有售
 樓主| mcw 發表於 2013-8-1 12:09:29 | 只看該作者
很奇怪, TAOBAO在一個月前像全部下架(以前在Taobao見有).
上星期在偉X見到有IT4, 好像有3色選擇.
 樓主| mcw 發表於 2013-8-1 12:28:03 | 只看該作者
By the way, 偉X應是FLYSKY香港代理, 我上次打電話給FLYSKY時, 他們叫我去這公司買senor