RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12117|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新產品資訊] MST XXX-R 競賽房車。

kkchung 發表於 2013-7-2 21:47:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
MST XXX-R 1:10 Scale Electric Touring Car Kit 競賽房車。

Quick Overview
Did you know that MST also make a very high performance touring car? The XXX-R is based on the highly popular XXX-D drift car, but with some key changes to transform it into a great touring car chassis!

£300.00

http://www.rc-mst.com

登錄/註冊後可看大圖

tsfai 發表於 2013-7-2 22:22:27 | 只看該作者
Great!!!! Shaft car!!!!
dandanhk 發表於 2013-7-2 22:28:49 | 只看該作者
同xxx D pro 一樣可以前後置摩打?
cvleung 發表於 2013-7-2 22:29:08 | 只看該作者
good wor..
lui222k 發表於 2013-7-2 23:04:21 | 只看該作者
正呀!!軸車呀!!
vcslll 發表於 2013-7-2 23:06:23 | 只看該作者
出多D軸車熱鬧D好!
sohojelly 發表於 2013-7-2 23:27:02 | 只看該作者
想問下頭尾波箱是否用液壓牙差?
RoyaleM3 發表於 2013-7-3 11:02:47 | 只看該作者
Very nice ! Wonder when it'll be available in HK.....
日月天 發表於 2013-7-3 23:06:07 | 只看該作者
幾時有得賣
bbq1963 發表於 2013-7-4 15:45:03 | 只看該作者
轴车点比赛啊!玩9咩
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-4 16:12:20 來自手機 | 只看該作者
bbq1963 發表於 2013-7-4 15:45
轴车点比赛啊!玩9咩

軸車為什麼不能比賽?
maxchow 發表於 2013-7-4 17:57:15 | 只看該作者
金屬傘齒?
如果唔系真系成日要換齒 wor 我驚。

你可以話系我渣 ... 唔碰咪得 lor ... 鬼叫你自己碰咩 ... 手車屎比咩車你都死 .... 咁果D說話既。
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-4 19:07:18 | 只看該作者
maxchow 發表於 2013-7-4 17:57
金屬傘齒?
如果唔系真系成日要換齒 wor 我驚。

maxchow 你玩分身?不用驚如果你有興趣去問問廠家用什麼齒啦。而且膠齒也有不同大細及材料,不一定膠傘齒便九死一生這樣可怕。

這車子我也只是剛在英國 MST 網站看到有,內裡有什麼內容我也不太清楚。
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-4 19:12:12 | 只看該作者
maxchow 發表於 2013-7-4 19:26:21 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-4 19:07
maxchow 你玩分身?不用驚如果你有興趣去問問廠家用什麼齒啦。而且膠齒也有不同大細及材料,不一定膠傘齒 ...

小強我呢排都分身不暇,成半年冇上 JV 玩車了。
架 Sakura 變了古董
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-4 19:44:24 | 只看該作者
maxchow 發表於 2013-7-4 19:26
小強我呢排都分身不暇,成半年冇上 JV 玩車了。
架 Sakura 變了古董 ...

夏天到了昨天玩車仔上面超熱 我正在看 MST XXX-R 和 南大 這兩台直軸車 比較一下用來改車玩。 MST XXX-R 完整度較好,但價錢較貴, 而南大 可以說是 PRO4 的簡化版。

SAKURA ZERO 出了三年多很快有新車了, ZERO 應會慢慢完全離開市場。以後只得 ODM 及 Copy 版。
maxchow 發表於 2013-7-4 19:54:32 | 只看該作者
我估系掃齒:

"我帶了四條電池,但為何只跑了三條呢?,單然是因為有原因啊,絕對不是沒電,也不是燒馬達,燒電變,答案就在伏筆裡嚕XD。"

我果四部 TC4 經歷十年大大話話玩了過千排電,知軸車龍野,慢車時威威,快車時跪低。
佢用 LRP X20 4.5T 點會唔掃!? 尤其用頭直,4.5死硬。如系 JV 玩到十排電全身而退系好難。

除非好似以前玩FW-05油車咁用鋼齒就有可能頂到。

呢D系心底話,真的。

不過軸車又真系幾過引既,出灣一比油,即時出彈出,爽!
如果D齒襟用D,我會揀軸車。
maxchow 發表於 2013-7-4 19:57:46 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-4 19:44
夏天到了昨天玩車仔上面超熱 我正在看 MST XXX-R 和 南大 這兩台直軸車 比較一下用來改車玩。 MST XXX- ...

我部 TC4 都系時候退休,買返架新野玩 stock
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-5 01:23:23 | 只看該作者
maxchow 發表於 2013-7-4 19:57
我部 TC4 都系時候退休,買返架新野玩 stock

不如看看 Awesomatix A700 剛在之前的 ETS Modified 和 Pro Stock 也打進 A main。

http://www.awesomatix.com

http://jdandracing.blogspot.hk/
 樓主| kkchung 發表於 2013-7-5 01:55:11 | 只看該作者
南大 台直軸車(有我想要的 Rally 車殼玩)
http://rallylegendsrc.com/index. ... ct/category&path=73

http://www.therallylegends.eu/models_E.html
等國內有這款新版,便買去飛沙。