RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4999|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

初來報到~請多多指教~還有些關於鈴的問題請教各CHING~

Nicholas.C 發表於 2013-6-15 05:50:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好, 初到貴景, 同大家打個招呼先, 同埋分享下自己一直儲埋左的數個車殼~
岩岩又墮落了呢個深淵, 仲要兩個禮拜買左兩架, MR-03VE同AWD DWS~
架MR-03想玩利曼殼, 點知原來又要換摩打坐, 又要換珠條軸~
而家用左古時候F1條珠差軸加一個唔記得咩牌子的珠差合併頂住當先~輪距闊左小小~不過好似都OK~
以下有小小問題想請教下各位CHING~
有冇CHING知道利曼車條珠差軸係咩零件編號呢?
另外如果AWD想裝下面紅色法拉利同紅綠色NSX殼, 要買咩OFFSET的鈴呢?
同埋AWD鈴邊度買會多D款式同OFFSET呢?
THANK YOU THANK YOU~~
YR4M2 發表於 2013-6-15 08:59:15 | 只看該作者
Welcome 師兄!你的殻很靚啊!
而你的提問,我也很想知!謝謝!
timothychoy 發表於 2013-6-15 12:16:41 | 只看該作者
頭d果兩隻絕版殼 正啊
hunry_man 發表於 2013-6-15 14:10:19 | 只看該作者

NSX AWD 頭行11mm 2.5度 尾行11mm 3.0度

AWD鈴邊度買? 但5平喎!一百蚊一對!我就買咗成千蚊有多!
niwadaisuke 發表於 2013-6-15 14:25:43 | 只看該作者
AWD cheap cheap地唔要求外表既話CT有10蚊對(唔知仲有無貨) 再唔係KWS ATM D鈴都係廿幾蚊。如果你要好靚既金屬鈴就真係好貴喇。

458用既OFFSET好似係前3後2.5(AWD),唔知有無記錯 (有錯請其他師兄更正)
dogondog 發表於 2013-6-15 14:58:29 | 只看該作者
我都有458紅色, 係前2後3,不過我覺得行01或12就夠。好容易頂殼。
Mugen924 發表於 2013-6-15 21:11:28 來自手機 | 只看該作者
上CT或者MMS玩啦,包你收穫豐富.
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 07:35:12 | 只看該作者
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 07:40:52 | 只看該作者
YR4M2 發表於 2013-6-15 08:59
Welcome 師兄!你的殻很靚啊!
而你的提問,我也很想知!謝謝!

多謝CHING~今日買左鈴試過~NSX頭窄鈴2.5度, 尾闊鈴1度~好FIT~
458買左頭3.5, 尾2~但覺得窄了很多~我覺得頭尾起碼可以闊多1度絕對冇問題~
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 07:46:38 | 只看該作者
hunry_man 發表於 2013-6-15 14:10
NSX AWD 頭行11mm 2.5度 尾行11mm 3.0度

AWD鈴邊度買? 但5平喎!一百蚊一對!我就買咗成千蚊有多![/backcolo ...

唔該CHING~但想請問CHING你講11MM係咪條鈴既闊度呢?
但我今日買了頭窄尾闊的鈴~頭2.5尾1度~好FIT呀~
我都知D金屬鈴好貴呀~所以想買膠鈴試岩度數先買~以免買錯丫麻~
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 08:00:41 | 只看該作者
niwadaisuke 發表於 2013-6-15 14:25
AWD cheap cheap地唔要求外表既話CT有10蚊對(唔知仲有無貨) 再唔係KWS ATM D鈴都係廿幾蚊。如果你要好靚既 ...

多謝CHING指教~我都聽其他師兄介紹~今日去左CT買左D鈴呀~10蚊對係抵玩的~
另外458我今日買左頭頭3.5, 尾2~但覺得太窄~我覺得用頭4.5, 尾3會好好多~不過唔知有沒有4.5咁大OFFSET的鈴呢~
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 08:07:15 | 只看該作者
dogondog 發表於 2013-6-15 14:58
我都有458紅色, 係前2後3,不過我覺得行01或12就夠。好容易頂殼。

唔該CHING~458我今日買左頭頭3.5, 尾2~但覺得太窄~我覺得用頭4.5, 尾3會好好多~係唔知有沒有4.5咁大OFFSET的鈴~
另外想請教下師兄~01或20係咩唻架?
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 08:11:16 | 只看該作者
Mugen924 發表於 2013-6-15 21:11
上CT或者MMS玩啦,包你收穫豐富.

多謝CHING意見~今日第一次上過去CT了~諗住整好D車後~訧會搵日閒日下午去玩下了~
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-16 08:20:49 | 只看該作者
可以去用小小錢買一套KYOSHO原裝齊OFFSET的鈴~D鈴唔用~只係攞唻度下同個殼用咩OFFSET之用~
唔知大家覺得呢個方法得唔得呢?
另外想問下各位AWD頭鈴有冇4.5度既呢~
l0vebylok 發表於 2013-6-16 08:46:12 | 只看該作者
又一個進入魔道
niwadaisuke 發表於 2013-6-16 11:37:12 | 只看該作者
Nicholas.C 發表於 2013-6-16 08:00
多謝CHING指教~我都聽其他師兄介紹~今日去左CT買左D鈴呀~10蚊對係抵玩的~
另外458我今日買左頭頭3.5, ...

去到咁大真係暫時都未聽過,可以打上CT問下B哥睇下有無
zhousimeng 發表於 2013-6-18 13:47:15 | 只看該作者
头D车壳
wing1203 發表於 2013-6-19 01:52:38 | 只看該作者
Nicholas.C 發表於 2013-6-16 08:20
可以去用小小錢買一套KYOSHO原裝齊OFFSET的鈴~D鈴唔用~只係攞唻度下同個殼用咩OFFSET之用~
唔知大家覺得呢 ...

好似未見過4.5咁大。。。。。。。
今晚你都有上去播
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-19 14:43:54 | 只看該作者

多謝~
 樓主| Nicholas.C 發表於 2013-6-19 14:46:41 | 只看該作者
wing1203 發表於 2013-6-19 01:52
好似未見過4.5咁大。。。。。。。
今晚你都有上去播

~CHING你係邊位呀~太多人太多車~唔好意思~唔知你係邊個?
由於太渣~阻住個地球轉~真係十分抱歉~