RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: doc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

SAKURA D3 落地!!

bookkeyhk 發表於 2013-6-3 18:58:17 來自手機 | 只看該作者

見你係工房招牌都無埋,係咪生意失敗開始情神錯亂呢,rc都已經小人玩㗎啦,人哋新人買隻10.5t 嚟玩飄移,有乜問題呢?E加真係唔該曬你囉,咁有心得咁無聊...............!
albert0329 發表於 2013-6-3 19:02:11 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 18:58
見你係工房招牌都無埋,係咪生意失敗開始情神錯亂呢,rc都已經小人玩㗎啦,人哋新人買隻10.5t 嚟玩飄移, ...

可能佢悶得滯。
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 19:13:50 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-3 19:02
可能佢悶得滯。

一陣d新人諗住佢係鋪頭信得過就陰公囉,要買過隻摩打,咁既人都有攪攪震。
albert0329 發表於 2013-6-3 19:18:04 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 19:13
一陣d新人諗住佢係鋪頭信得過就陰公囉,要買過隻摩打,咁既人都有攪攪震。
...

可能買完摩打,又話你部車唔啱㗎,叫人買佢果D飄移車Law,重要貴夾唔飽果D
LOSE 發表於 2013-6-3 19:20:22 | 只看該作者
rcworldhk 發表於 2013-6-3 11:07
大家見過KK玩相機就知他係高手、但唔知c-hing見過他玩車未??

唔好話邊個邊個,我唔知唔識,亦唔關人地事,只係你自巳差論池10.5T唔0岩,係"我"建議既,你又唔囉理據出黎?
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 19:39:22 | 只看該作者
wrxsti 發表於 2013-6-3 18:02
大家見過rcworldhk周圍R水吹就知掂啦、但唔知c-hing見過他玩DRIFT未??

見就一定無見過連聽都無聽過,都唔知佢乜事,反而c-hing你,我就知道係老手囉!
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 20:07:53 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-3 19:18
可能買完摩打,又話你部車唔啱㗎,叫人買佢果D飄移車Law,重要貴夾唔飽果D
...

albert兄係咪已經學到嘢,開始有d生意頭腦,你屋企隻老虎都應該可以好放心咁唔洗為將來擔心,哈哈...............!
 樓主| doc 發表於 2013-6-3 20:27:42 來自手機 | 只看該作者
其實我都係玩下,自古成功在嘗試,做下白老鼠都冇咩所謂,10.5T定13.5T對而家既我來講都只不過係數字〜其實在於我呢個新仔,最重要係電子野既安全性@@
 樓主| doc 發表於 2013-6-3 20:39:00 來自手機 | 只看該作者
LOSE 發表於 2013-6-3 17:05
小心D都係好事,早年都有好幾單火燒屋,SET返每CELL3.7V未?應該好似另外重有兩項安全設定,差電容量,同埋時 ...

即係lipo 1s 計最低3.2v , 最高4.2v , 保存3.8v?
小弟對呢方面既知識係百痴,淨係之前爬過下文得出既結論,今日買左hw張program卡,可以check埋電,部差機一陣返到屋企checkcheck先
albert0329 發表於 2013-6-3 20:49:28 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 20:07
albert兄係咪已經學到嘢,開始有d生意頭腦,你屋企隻老虎都應該可以好放心咁唔洗為將來擔心,哈哈....... ...

梗係學到La,如果我係老細,重唔般曬D死貨出尼招呼呢位Ching。
LOSE 發表於 2013-6-3 21:36:56 | 只看該作者
doc 發表於 2013-6-3 20:39
即係lipo 1s 計最低3.2v , 最高4.2v , 保存3.8v?
小弟對呢方面既知識係百痴,淨係之前爬過下文得出既結 ...

可以咁講,不過呢款差機呢D巳經設定好晒,唔洗煩,簡單係設定番(1)每CELL3.7V,(2)差電容量(睇返你舊電幾多mAh,咪SET返低20%,左右,或睇你會玩得幾乾而設定)(3)差電時間,試係差機度放一電,然後差一次睇下乾至滿會需要幾耐,差機度有得睇,0個個咪時間SETTING黎囉,但有時如果舊電唔平衡,時間會不一,自巳睇情況,佢CUT停左,咪再差過,安全最緊要
LOSE 發表於 2013-6-3 21:57:40 | 只看該作者
rcworldhk 發表於 2013-6-3 17:29
http://www.teamyokomo.com/download/setupsheet/hiroshi/d_max_100122_hiroshi.pdf

你張試車紙係乜野車?要標準,一係就跟賽例,唔係就架架車,每個人,唔同場地....等等,結果都未必一樣,一般玩樂,如果有人玩得掂3.5T飄移,有乜問題??佢玩到咪得囉!!D3說明書,試車紙寫明TEAM POWER 11.5T添,你又錯啦喎(())??
qazxcvb24 發表於 2013-6-3 22:09:21 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 20:07
albert兄係咪已經學到嘢,開始有d生意頭腦,你屋企隻老虎都應該可以好放心咁唔洗為將來擔心,哈哈....... ...

@@ 又係我呀

qazxcvb24 發表於 2013-6-3 22:12:18 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-3 19:18
...

佢一定會叫人買左架tt01先囉 你信唔信呀

bookkeyhk 發表於 2013-6-3 22:23:47 來自手機 | 只看該作者
http://www.teamyokomo.com/download/setupsheet/hiroshi/d_max_100122_hiroshi.pdf

之前我都無睇過,啱啱聽樓主講13.5t,我先睇返幾時有講過13.5T,Ching搬張咩嘢出嚟呢,說明書試車報告,份嘢仲話用4600mah電,咁係咪一定要用4600mah電㗎?d3果份都有,如果係咁呢煲我好大煲喎,d3果份用S 14殻,我唔係用S 14殻喎,你唔係引我笑麻,你想攪咩嘢。
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 22:27:43 | 只看該作者

你想點教d初學ching呢?
qazxcvb24 發表於 2013-6-3 22:31:07 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-3 18:55
你個油壓架係For D3 ?我跟板果兩塊用唔到,要改短油壓至用到。

係油壓入面加2粒星星橙色o-ring再用埋短蛋糕就爽哂

bookkeyhk 發表於 2013-6-3 22:36:25 | 只看該作者
albert0329 發表於 2013-6-3 20:49
梗係學到La,如果我係老細,重唔般曬D死貨出尼招呼呢位Ching。

呢間嘢真係得喎,原來之前擺過份說明書試車報告上嚟,寫住用13.5T,我都無睇倒,我大煲啦,d3果份寫明用S 14殼㗎,我無用到呀!
bookkeyhk 發表於 2013-6-3 22:39:51 | 只看該作者

咁多日唔見你!
等我睇下相先。
qazxcvb24 發表於 2013-6-3 22:42:58 | 只看該作者
@@怕羞嗎  你玩d3 隻魔打熱唔熱?