RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4215|回復: 22
收起左側

這牌子的冇刷電變請教,谢谢

martin888 發表於 2013-4-29 15:30:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請問工房各C兄,有沒有用過這牌子的冇刷電變?看他的功能什多,又可以用eyephone做setup,唔知多唔多擭气?出事律高唔高?因小弟成二十多年冇玩車,多數都是玩油車,對電子嘢一概不通,望工房各C兄比D意見,痳煩晒,谢谢大家 ts120a.jpg sk-600058.jpg
3hobby 發表於 2013-4-29 18:15:28 | 顯示全部樓層
唔錯的~可以一試!
 樓主| martin888 發表於 2013-4-29 18:18:08 | 顯示全部樓層
 樓主| martin888 發表於 2013-4-29 21:49:26 | 顯示全部樓層
唔通真係冇嘜人玩依着电變,如果我買咪凍過水???真係冇人玩嫁?
ying1234 發表於 2013-4-29 23:08:14 | 顯示全部樓層
勸你都係玩hw,  sp 呢2個牌子, 唔係有事起來都無人識答你。
 樓主| martin888 發表於 2013-4-29 23:36:37 | 顯示全部樓層
Thanks C兄,唔係真係甘差呀
LOSE 發表於 2013-4-30 00:00:02 | 顯示全部樓層
大路野好D!
 樓主| martin888 發表於 2013-4-30 00:17:10 | 顯示全部樓層

Thx Lose兄,甘看來都一定要轉太啦,看大路野
 樓主| martin888 發表於 2013-4-30 00:21:18 | 顯示全部樓層
想问问各C兄,V3係咪安全又可靠嫁?谢谢.
shinekit 發表於 2013-4-30 13:39:49 | 顯示全部樓層
唔信就唔好問,如隻牛牛係好嘢就大把人玩啦
kevin-ysl 發表於 2013-4-30 15:21:46 | 顯示全部樓層
好奇怪....話就同HW個PROGRAM一樣...
實在點SET都SET唔到!!!
重要同一個SETTING比我爆佢菊!!!何其橙列!!!
shinekit 發表於 2013-4-30 15:54:51 | 顯示全部樓層
Martin C ching 你真的想玩就建議你買HW or SP 電變,你想找setting都容易!不會行冤枉路
kelvinayhh 發表於 2013-4-30 18:26:15 | 顯示全部樓層
只有兩個選擇,speed passioon reventon pro同hobbywing v3.1 p.s我用speed passion reventon pro
LOSE 發表於 2013-4-30 20:01:27 | 顯示全部樓層
hw v3,好似話好易過熱,有d師兄好似話要另加bec解决,唔知,唔理,未買當然唔諗,夠錢諗v3.1,或平d全新或二手hw v2.1,另sp 一向亦都ok不過最新reventon 程式就好似有turbo冇後波,冇turbo先有後波,唔知依家程式發展成點,我個隻reventon用黎玩飄移唔洗turbo,所以冇理佢,如戒意呢樣野可問清楚其他師兄,如有舊d,2手sp gt 2.0 pro都可以諗下,冇呢d問題,不過如買二手電子野當然要試啦
 樓主| martin888 發表於 2013-4-30 22:54:18 | 顯示全部樓層
好多谢樓上幾位熱心C兄見意,首先说謝謝
shinekit 發表於 2013-5-1 01:22:02 | 顯示全部樓層
電子野緊係買新啦!
shinekit 發表於 2013-5-1 01:26:04 | 顯示全部樓層
買就買V3.1 V3的確是有問題的!散熱的問題
 樓主| martin888 發表於 2013-5-1 01:51:00 | 顯示全部樓層
shinekit 發表於 2013-5-1 01:26
買就買V3.1 V3的確是有問題的!散熱的問題

谢谢C兄的見意,THANKS
ying1234 發表於 2013-5-4 12:39:59 | 顯示全部樓層
唔介意舊款買v2.1都唔錯....
 樓主| martin888 發表於 2013-5-4 13:06:03 | 顯示全部樓層
ying1234 發表於 2013-5-4 12:39
唔介意舊款買v2.1都唔錯....

OK, THX C兄見意