RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: jypepe
收起左側

南瓜 , 飯盒 , 大轆車[CW-01 , WR-02] 吹水/交流討論區

skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 09:44:35 | 顯示全部樓層
YSL 發表於 2013-4-23 18:20:34 | 顯示全部樓層
我諗甘。。。。。不如試下加返海綿内呔膽,或者系轆呤入面加鉛呢使重心向下移
希望可以改善干地高速轉彎會反車之問題
JasonLeung 發表於 2013-4-23 20:03:23 | 顯示全部樓層
其實LUNCH BOX,WR2,南瓜底盤有咩分別
就咁睇外型3架都係大轆後驅車
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 21:07:07 | 顯示全部樓層
JasonLeung 發表於 2013-4-23 20:03

Wr02車架細架小小 重心比南瓜再後D 秋頭勁好多 但係輪距短左 反得勁左! 其實Wr02有D似M車加大轆!
南瓜同lunch box車架係一樣!好以係80年代產物 其實佢係黃蜂加大轆!佢本身係越野車血統所以好跑D!
以上只是個人意見
YSL 發表於 2013-4-23 21:16:45 | 顯示全部樓層
JasonLeung 發表於 2013-4-23 20:03

WR-02
http://www.tamiya.com/japan/download/rcmanual/58512.pdf

LUNCH BOX & 南瓜
http://www.tamiya.com/japan/download/rcmanual/58347.pdf
kc1 發表於 2013-4-23 21:24:37 | 顯示全部樓層
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 21:07
Wr02車架細架小小 重心比南瓜再後D 秋頭勁好多 但係輪距短左 反得勁左! 其實Wr02有D似M車加大轆!
南瓜同l ...

今日落了廣華街睇WR02 設計真係又D似雙摩打的 twin detonator,尤其是個波箱,
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 21:50:35 | 顯示全部樓層
kc1 發表於 2013-4-23 21:24
今日落了廣華街睇WR02 設計真係又D似雙摩打的 twin detonator,尤其是個波箱,

其實各有各好!wr02如果玩平路髙速應該好過南瓜!當低能慢爬都好過南瓜!日本仔用佢黎玩足球架!越野性能就應該南瓜好D!
點講佢都係新車種!一定有佢好玩之處!我都想入番架玩下!
南瓜就狂野D!第二種玩法雖然南瓜冇改件!但係玩南瓜嘅人都會土法改車!各有各改又係一種好玩之處!如果唔係雙星都唔會比反個型號喇
kc1 發表於 2013-4-23 22:44:50 | 顯示全部樓層
玩呢種車之處就係起步昂頭個野
YSL 發表於 2013-4-23 23:11:26 | 顯示全部樓層
我想買多架 一架for FUN~ 一架改到佢跑得快而唔反[用黑朱]
TOMY1988 發表於 2013-4-23 23:20:17 | 顯示全部樓層
另想問一下各位師兄…CW01底出過咩車款架??以我知有福士van 飯盒/黑盒 ,南瓜 unimog 劈蔗佬,仲有無其他??
kc1 發表於 2013-4-23 23:32:35 | 顯示全部樓層
YSL 發表於 2013-4-23 23:11
我想買多架 一架for FUN~ 一架改到佢跑得快而唔反[用黑朱]

我都諗緊多買一架, 今天行了廣華街,都唔知邊架好
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-23 23:36:35 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2013-4-23 23:20
另想問一下各位師兄…CW01底出過咩車款架??以我知有福士van 飯盒/黑盒 ,南瓜 unimog 劈蔗佬,仲有無其他 ...

http://www.tamiya.com/japan/products/58512vw_wheelie/index.htm

除左褔士VAN唔係CW01之外, 應該數齊了
TOMY1988 發表於 2013-4-23 23:36:47 | 顯示全部樓層
kc1 發表於 2013-4-23 23:32
我都諗緊多買一架, 今天行了廣華街,都唔知邊架好

我第一部未落地都想出第二部=@=不過無理由又出unimog
TOMY1988 發表於 2013-4-23 23:39:26 | 顯示全部樓層
jypepe 發表於 2013-4-23 23:36
http://www.tamiya.com/japan/products/58512vw_wheelie/index.htm

除左褔士VAN唔係CW01之外, 應該數齊 ...

劈蔗佬真係未見過真身
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 23:39:43 | 顯示全部樓層
另想問一下各位師兄…CW01底出過咩車款架??以我知有福士van 飯盒/黑盒 ,南瓜 unimog 劈蔗佬,仲有無其他 ...

金盒同BenzBenz
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-23 23:40:56 | 顯示全部樓層

其實都係換個殼而已, 我又準備緊個新殼
TOMY1988 發表於 2013-4-23 23:41:29 | 顯示全部樓層
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 23:39
金盒同BenzBenz

BENZ就正是unimog
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 23:41:34 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2013-4-23 23:39
劈蔗佬真係未見過真身

東方街有齊哂今日去過
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-23 23:42:38 | 顯示全部樓層
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 23:39
金盒同BenzBenz

BENZ 即係 UNIMOG
skywalker@~@ 發表於 2013-4-23 23:43:40 | 顯示全部樓層
反而我想入部wr02玩下