RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: R8fky
打印 上一主題 下一主題
收起左側

頂佢 dji 吖! 啱啱買左新cam先嚟玩咁嘅嘢

阿虫 發表於 2013-4-11 17:16:11 | 只看該作者
而且GoPro可以set佢拍片加同時定時拍攝相片,拍片就最高可以set到60fps
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-11 17:47:49 | 只看該作者

唔...阿虫哥哥嘅用家感想夠中肯,說中了主要的強項和弱項! 佢wifi 功能你有冇用?OK嗎? gopro好似都有慢鏡的
henry12 發表於 2013-4-11 19:13:23 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-4-10 19:14
有能用咩? wifi 距離咁短

係吖,用wifi使乜搞咁很多野,又咁很貴!
買部Gopro Hero 3擺上去,開咗wifi喺手機睇咪一樣
阿虫 發表於 2013-4-11 20:12:36 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-4-11 17:47
唔...阿虫哥哥嘅用家感想夠中肯,說中了主要的強項和弱項! 佢wifi 功能你有冇用?OK嗎? gopro好似都有慢鏡 ...

wifi 叫做有好過無,delay 大約 2-5 秒,用佢個 touch bacpac 可以即時慢鏡,好方便,不過 hero 3 舊電唔係頂得好耐,買埋 battery bacpac 一定無錯

PS. 香港買 gopro 行貨真係貴到嘔,隻 hero 3 black edition 貴7百,其它配件貴成倍有多,我全部美國買搵朋友帶返黎
calvin1428 發表於 2013-4-11 22:45:29 | 只看該作者
khho01 發表於 2013-4-10 16:52
http://www.youtube.com/watch?v=9duHPk4B730

仲嚟

那裏有得買這個云台,我有興趣.揷到Naza就用得?
simon540 發表於 2013-4-12 02:06:33 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-4-11 15:15
2千幾人仔, 仲貴過我部相機
其實gopro就真係唔抵買, 片嘅質素好普通, 唔多夠光嘅環境仲差! 有個做攝影 ...

心大心細,深水埗水貨Black Edition 最平$2900,但鍾意JVC GC-XA1多d,但唔知佢個USB 可唔可以好似hero3咁出video
simon540 發表於 2013-4-12 18:07:10 | 只看該作者

在旺角見到有一間相機店清貨,所有Sport cam特價,Rollei 4S賣$1500咋,個mon原來可以拆除,另外ion the game ,GGopro hero2只係$1800,3者都係行貨
阿虫 發表於 2013-4-12 21:08:03 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-4-12 02:06
心大心細,深水埗水貨Black Edition 最平$2900,但鍾意JVC GC-XA1多d,但唔知佢個USB 可唔可以好似hero3 ...

2900 咁平!?! 呢個價超抵,我係美國買都 3100
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-13 00:22:32 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-4-12 18:07
在旺角見到有一間相機店清貨,所有Sport cam特價,Rollei 4S賣$1500咋,個mon原來可以拆除,另外ion the g ...

咁正!但我已經有了  不過睇下都無防 在旺角邊樹見到呀
Rollei 4s 好似是冇wifi 的   不過有冇都唔太重要 但都有個遙控制來影相
市面太多選擇了 唔好心急考慮清楚邊個適合自己
不知ching你會放响咩機上, 主要想用作什麼 是否只會考慮Action cam呢?
 樓主| R8fky 發表於 2013-4-13 00:30:22 | 只看該作者
simon540 發表於 2013-4-12 02:06
心大心細,深水埗水貨Black Edition 最平$2900,但鍾意JVC GC-XA1多d,但唔知佢個USB 可唔可以好似hero3 ...

全防都有好處. 會唔會只需要有條線就可以USB轉TV out的