RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5680|回復: 11
收起左側

改到嘔電O既SCAR H.....

AMAT 發表於 2013-3-13 22:37:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
改到嘔電者,唔係指好勁,係指好煩......

初初只係掃O左隻天梯....諗住搞搞佢....
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-13 22:40:00 | 顯示全部樓層
結果就係換O左一大堆......

槍管,快齒,電源接頭,摩打......

最慘係以為佢係M4波箱.....結果原來係極唔COMMON O既SR15波箱.....
買O左件仲要未必O岩用,仲要夾牌子.....
如單發勾都試O左兩隻先O岩用....
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-13 22:40:50 | 顯示全部樓層
差唔多成個波箱件都換晒.......

係條彈弓同個PISTON殼冇換......

樓主| AMAT 發表於 2013-3-13 22:42:40 | 顯示全部樓層
搞係搞好O左.....不過我O既COMMENT係......"以後都唔買CLASSIC ARMY O既槍"......
因為O的槍件唔得之餘,仲要係SHOP O的人完全冇槍配件知識,問乜都唔知.....
出去問O左KWS幾間槍鋪,都唔肯搞CA O的槍.......
所以以後都唔買.
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-13 22:48:44 | 顯示全部樓層
搵O左好耐先搵到長身天梯.....
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-13 22:51:13 | 顯示全部樓層
配O左兩次先O岩O既單發勾......原裝果隻O的料好差.....係我改....應該話係修理過程中自然地斷O左.....

雖然CA話波箱有保養,但俾佢都係換返呢O的件,換嚟都罷.....
chowhungjai 發表於 2013-3-13 23:08:11 來自手機 | 顯示全部樓層
點解買電鎗,吳買GBB呀?
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-13 23:22:13 | 顯示全部樓層

電槍O的電可以循環用.

入氣打完又要買.

電槍彈匣下下都可以百幾飛甚至四五百....
GBB個彈匣得果幾十發....一場GAME冇得狂掃.買匣都買窮.

唔同玩法.

chowhungjai 發表於 2013-3-14 08:25:29 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2013-3-13 23:22
電槍O的電可以循環用.

入氣打完又要買.

玩CA槍最好用返CA零件,因為佢地D數比較特別,用其他牌子零件,裝到都末必fit位!WE 出左新系統電槍,可以硏究下!
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-14 10:05:31 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2013-3-14 08:25
玩CA槍最好用返CA零件,因為佢地D數比較特別,用其他牌子零件,裝到都末必fit位!WE 出左新系統電槍,可以 ...

我去CA問佢想買返SR15電件......乜都唔知.......
問佢有冇快齒佢又唔知係乜........
果個單發勾係直頭冇得賣.

所以我都唔會再同佢買O野.

我都係買返SYSTEMA或PROMETHEUS好O的........
宜家支SCAR H個波箱係全日本件嚟.......
chowhungjai 發表於 2013-3-14 15:00:37 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2013-3-14 10:05
我去CA問佢想買返SR15電件......乜都唔知.......
問佢有冇快齒佢又唔知係乜........
果個單發勾係直頭冇 ...

應該係SR25波箱,如果想射頻快,可以換bearing軸承,CUT天梯齒,信我,吳好用靚物料改ca,sai氣,吳知你有冇游過呢個網頁,http://www.civiliangunner.com/
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-14 22:39:46 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2013-3-14 15:00
應該係SR25波箱,如果想射頻快,可以換bearing軸承,CUT天梯齒,信我,吳好用靚物料改ca,sai氣,吳知你有 ...

BEARING我換晒啦~
佢原裝果個係我試SPACER時散晒.
所以全部換晒.....

我果隻PROTHMEUS齒本身就已經係少O左牙嚟REPLACE佢天梯少牙.
效果係一樣.