RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kambox808
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EX1 KIY 已開始了回收了

sykwok 發表於 2013-3-4 17:06:46 | 只看該作者

如果閣下攪得掂我願意比你賺,
唔得就冇辦法喇.....
你想袋都要有呢個本事至得架

貴又話貴,平又覺得唔對路,
一陣會唔會覺得代理收咗支控唔比番你呢?
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 17:53:06 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-4 17:06
如果閣下攪得掂我願意比你賺,
唔得就冇辦法喇.....
你想袋都要有呢個本事至得架

咁你覺得呢個所謂代理咁做係無問題,咁都無計因為係你意見,我無質疑你立場係點,站係邊一方面諗,但我就覺得有問題呢個都係我意見,希望你學會互相尊重一下
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 17:56:01 | 只看該作者
sam0724 發表於 2013-3-4 13:29
百二蚊寄返大陸遠d 都唔得呀?

所以有拎去整師兄問下呢間所謂代理,邊一間公司可以百二銀寄到支控去日本
sykwok 發表於 2013-3-4 18:04:24 | 只看該作者
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 17:53
咁你覺得呢個所謂代理咁做係無問題,咁都無計因為係你意見,我無質疑你立場係點,站係邊一方面諗,但我就覺得 ...

口口聲聲講互相尊重,
係有人覺得自己不被尊重?
唔知頭唔知路又要講到個代理"略"你水咁
莫非呢啲就係互相尊重?
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 18:10:28 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-4 18:04
口口聲聲講互相尊重,
係有人覺得自己不被尊重?
唔知頭唔知路又要講到個代理"略"你水咁

咁我都係質疑個代理又唔係你,關你咩事呢?我又無話你講野唔啱,你又憑咩話我呢?你覺得代理咁做啱就啱喇,無興趣再同你糾纏落去,你喜歡就自問自答喇
sykwok 發表於 2013-3-4 21:27:08 | 只看該作者
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 18:10
咁我都係質疑個代理又唔係你,關你咩事呢?我又無話你講野唔啱,你又憑咩話我呢?你覺得代理咁做啱就啱喇,無興 ...

其實師兄你都講咗你係用GT3B,
咁質疑ko個代理做乜?
咁又關你咩事呢?
唔尊重其他人嘅又憑咩嘢叫人互相尊重呢?
呢次EX1 update係咩性質你知唔知係乜先?
呢度係討論區,唔係你嘅私人網頁,
任何人都有權喺呢度發表意見
kamlo713 發表於 2013-3-4 21:52:11 | 只看該作者

KO仲堅持日本制 已冇廠家咁做 買得貴可以理解
收120蚊運費 代理唔係逐支寄 KIY在mini Z發揮臨漓盡至 有得upgrade總好買過支
肯唔肯等係用家決定 最緊要明碼實價 你情我願

驚比人劏可選擇做北韓人 資本主義劏唔到北韓人
如果可以用1000蚊請北韓人幫我打工 全國人民排隊比我劏
sykwok 發表於 2013-3-4 22:05:10 | 只看該作者
而家sanwa,futaba係邊度造大家心裡有數,
4pksr同M12亦都唔係賣得平,
而且呢次ko有得比買咗舊版Ex1嘅客戶去update,
都要因為唔係免費而比人鬧......
buggy 發表於 2013-3-5 17:39:11 | 只看該作者
已經係免費. 只係收shipping...
tonymguy 發表於 2013-3-7 10:20:23 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-4 17:03
如果我忙的話就一定唔會選擇rc為娛樂....

幸運地小弟未試過壞控,

玩得玩具預左燒錢, 不過睇下燒得條氣順吾順甘解。

香港既RC仲系貨物出門, 關人X事的時代。
sykwok 發表於 2013-3-7 13:30:02 | 只看該作者
tonymguy 發表於 2013-3-7 10:20
玩得玩具預左燒錢, 不過睇下燒得條氣順吾順甘解。

香港既RC仲系貨物出門, 關人X事的時代。 ...

師兄又唔駛下下打定輸數嘅,
小弟試過部蛇仔一支油壓唔得,
T4有欠件,
舖/代理都肯換/補,
呢次舊版有得update,
戈一舊水小弟就覺得好合理,
總好過要買過至有新野玩
tonymguy 發表於 2013-3-20 17:28:03 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-7 13:30
師兄又唔駛下下打定輸數嘅,
小弟試過部蛇仔一支油壓唔得,
T4有欠件,

邊間甘好服務C兄~ 好野吾怕分享呀
sykwok 發表於 2013-3-20 18:13:39 | 只看該作者
tonymguy 發表於 2013-3-20 17:28
邊間甘好服務C兄~ 好野吾怕分享呀

食足同1/F都有幫襯,
蛇頭其中一支油壓有問題,已更換
T3&T4有錯件/欠件舖家都有幫手
hyperion差机,HW電變壞咗,
亦都有幫手處理吖
暫時未遇過"你唔好彩"嘅答案
pkogps 發表於 2013-4-2 02:54:15 | 只看該作者

已拎支控上環球的師兄們
你地支控有回音未
利申:已三個禮拜
kevt2005 發表於 2013-4-4 14:27:31 | 只看該作者
I brought mine to KO office in Tokyo last Fri.  They upgraded the master unit to ver 2 and already sending it back to me this Mon.  KO only charged me for EMS delivery cost (Yen1,800).  If you rely on local dis, it will take much much longer time, which is normal as they will send them back to Japan in bulk.  One of my friends returned a grip unit for repair to local dis, it took them 3 months.  Local service is just bad.  Period.
kwok 發表於 2013-4-4 17:43:08 | 只看該作者
kevt2005 發表於 2013-4-4 14:27
I brought mine to KO office in Tokyo last Fri.  They upgraded the master unit to ver 2 and already s ...

公道的講句:去日本機票,食宿都是錢的,交俾香港代理辦理,就是用時間換金錢.任何野都有佢價值同代價的.
kevt2005 發表於 2013-4-4 18:08:08 | 只看該作者
kwok 發表於 2013-4-4 17:43
公道的講句:去日本機票,食宿都是錢的,交俾香港代理辦理,就是用時間換金錢.任何野都有佢價值同代價的. ...

I agree with you if I go to japan just to do the upgrade but I'm not.  In fact, I don't think it makes sense to go to japan, pay for the air ticket and hotel charges just to do the upgrade.
I didn't mean to mainly criticize the local dis service in the my 1st comment.  I was just trying to point out it's a lot faster to deal with KO main office in japan and taking 3 months for a repair is not a problem with KO but a problem with local dis.
I'm sure sending the unit by air to japan and have it upgraded and returned wouldn't take more than 2 weeks max.  I'm pretty sure people don't mind paying for a bit more shipping costs to get it delivered faster.  In my case, 2 units sending back and forth within a week costs me something like Yen3600.  I would be more than happy to pay the local dis to do it if they can do that in a week.
Local service is bad is a fair statement.  For those who have experience dealing with local dis, they'll agree with what I say.
kwok 發表於 2013-4-4 19:58:36 | 只看該作者
kevt2005 發表於 2013-4-4 18:08
I agree with you if I go to japan just to do the upgrade but I'm not.  In fact, I don't think it m ...

所以日本產品在日本維修快是正常的.就如深圳制造的好盈電變,維修時間一樣快一樣.
pkogps 發表於 2013-4-5 18:15:49 | 只看該作者
有師兄拎返支控未
kevt2005 發表於 2013-4-7 15:52:34 | 只看該作者
I just received my upgraded unit back yesterday morning.  Excellent service by KO Propo Japan.