RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 俊丰-模型
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新野到手iw1001~~

sykwok 發表於 2013-1-29 23:11:37 | 只看該作者
其實大陸嘅生產者幾時至明白,
一味copy人地嘅設計,
再用平價物料加平價加工,
整咗件可以賣三份一價錢但外表九成似嘅野出黎就等於"性價比"高?
咁淨係copy PP手錶咪得囉,
睇時間之嘛,
百分之一嘅價錢都唔駛,
性價比超高呀
kevin-ysl 發表於 2013-1-29 23:15:21 | 只看該作者

嘩....大佬...自己都話抄416....
何來研發呀???
如果抄一架車都要年幾!!
咁你地鬧死我啦~~~
老鬼 發表於 2013-1-29 23:49:37 | 只看該作者

我係果便都係咁講,結果咪比疑似打手物體同唔知點選出黎公測員,話我眼紅人家有得做公測
老實講,唔怕得罪講句,呢部車送比我都唔係好敢拎出黎比人睇,唔怕比人笑咩,我寧願買部TT01玩都好過佢果部野
係佢地世界抄襲翻版係正常事,只要賣得比人平就可以接受,真係好難同佢地溝通

allan007_alive 發表於 2013-1-29 23:53:45 | 只看該作者
扮比賽車格局,但又用有刷摩打,接收加變速二合一,真係有無腦架?
老鬼 發表於 2013-1-29 23:59:27 | 只看該作者
allan007_alive 發表於 2013-1-29 23:53
扮比賽車格局,但又用有刷摩打,接收加變速二合一,真係有無腦架?

仲有個S3003 Servo,都唔知係唔係FUTABA果個,好多人都睇出用中間玻纖加底面碳纖,但宣傳話係全碳,幾個公測都死口話係全碳纖,吹脹
比利羊 發表於 2013-1-30 00:05:27 | 只看該作者
如果比我公測... 我就乜都唔攪, 真接去jv開盒試, 咁先有意義!
仲要拍片, 有片為証, 完成第一試先改下 setting.
其實 540 測車速有乜好測??? 用 540 行車, 乜車都襟, 所以第二測換隻 4.5t,
睇下會唔會自動解體???
老鬼 發表於 2013-1-30 00:22:33 | 只看該作者
比利羊 發表於 2013-1-30 00:05
如果比我公測... 我就乜都唔攪, 真接去jv開盒試, 咁先有意義!
仲要拍片, 有片為証, 完成第一試先改下 setti ...

睇完佢幾個公測員點講部車,明白到你點解無份,大陸人始終喜歡聽到恭維說話
f-16 發表於 2013-1-30 00:32:05 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-29 11:34
TB見到有得賣,KIT要千三,417 1/3價錢,有買趁手喇老友

仲有TB EVO賣?? 係邊有? 幾代?
比利羊 發表於 2013-1-30 00:46:04 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 00:22
睇完佢幾個公測員點講部車,明白到你點解無份,大陸人始終喜歡聽到恭維說話 ...

先將車和搖控組件分開平級...

搖控組件平為 - 最基本級, 即有同無之分, 有就行, 無就無得玩!

車架由於充滿未知之素, 可分為出廠, 自我調校, 升級 option (加一些錢), 所以很有趣!

測試目的...
1. 平價車究竟能不能有高階車性能?
2. 千多元的 RTR 是物有所值?
3. 新人能輕易入手嗎?
4. 車架值得改裝嗎?
*** 重點係, 一買即玩, 真的行走正常???

如果大家有記憶, KYOSHO 出過 $1400 TF5 RTR, 應該可相比下!
http://www.youtube.com/watch?v=bqjiQe3sWok
http://www.youtube.com/watch?v=luDC0CaKMps
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=gAOe2nKvP9Y&feature=endscreen
比利羊 發表於 2013-1-30 01:04:00 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 07:45:29 | 只看該作者
f-16 發表於 2013-1-30 00:32
仲有TB EVO賣?? 係邊有? 幾代?

TB=淘寶,唔係孖星部TB EVO
老鬼 發表於 2013-1-30 07:56:36 | 只看該作者
比利羊 發表於 2013-1-30 00:46
先將車和搖控組件分開平級...

搖控組件平為 - 最基本級, 即有同無之分, 有就行, 無就無得玩!

唔怪得香港人唔入選,你要搞到咁專業咪盞暴露佢地不足,選出黎果幾位都係為左部免費車做下鎗手,邊會搞咁多野,求其寫篇膳稿交差就算,睇到有個評測員話部車油壓同差速都無落油,買部RTR仲要自己折散加油?難道兩野都唔係密封防漏
allan007_alive 發表於 2013-1-30 08:28:54 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 07:56
唔怪得香港人唔入選,你要搞到咁專業咪盞暴露佢地不足,選出黎果幾位都係為左部免費車做下鎗手,邊會搞咁多 ...

其實我真係覺得好奇怪RTR有咁大市場,唯一解釋就係依家D人連玩車都玩得懶過人!
老鬼 發表於 2013-1-30 08:37:57 | 只看該作者
allan007_alive 發表於 2013-1-30 08:28
其實我真係覺得好奇怪RTR有咁大市場,唯一解釋就係依家D人連玩車都玩得懶過人! ...

有人覺得玩具一買返黎就要玩得,要裝要砌要調較,邊有咁多時間同心機搞,可能呢D就係即食文化
rk2 發表於 2013-1-30 09:33:29 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 08:37
有人覺得玩具一買返黎就要玩得,要裝要砌要調較,邊有咁多時間同心機搞,可能呢D就係即食文化 ...

"即食文化" you got the point man.
ym34 發表於 2013-1-30 11:56:15 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 00:22
睇完佢幾個公測員點講部車,明白到你點解無份,大陸人始終喜歡聽到恭維說話 ...

唔好甘激氣啦,rcfans 吹水佬/認屎認屁的人多,你麼由得區羅
RCandylau 發表於 2013-1-30 13:24:01 | 只看該作者

呀佛山俊丰毛型,請問有零件賣未?
我想先買個牙差同油壓測測性能先
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.10.14.bfX0hS&id=17175401091
RCandylau 發表於 2013-1-30 13:27:00 | 只看該作者
比利兄佢無比車你公測無回應你?
sykwok 發表於 2013-1-30 13:28:43 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-29 11:34
TB見到有得賣,KIT要千三,417 1/3價錢,有買趁手喇老友

未連運費為港紙千六/七,
唔好話比錢買,
送比我都唔要.
老鬼 發表於 2013-1-30 17:42:06 | 只看該作者

送又無所謂,最多收埋黎玩唔好比人見到