RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5079|回復: 14
收起左側

VMX450玩後感(午夜飛車刷出火花視頻)

ThomasZ 發表於 2012-9-28 01:50:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

第一次玩遙控電單車, 起初幾分鐘完全控制不了, 同四個輪的控制方法完全不同, 同真電單車亦完全唔同(左右軚掉轉的), 摸多幾分鐘大約明白點玩, 高速時左右控制跟四個輪的一樣, 但瞓低了要起番身就要相反方向(呢個姿勢先同真車一樣吧)俾油。轉灣時不是一直扭軚, 而是跟隨車子的角度同速度來控制, 相當有趣!
電變聲稱防水, 但唔知SERVO是否防水所以未敢水戰, 方電,蕉插電都好FIT位, 電變散熱很好但摩打有點熱。兩邊側架玩左兩排電披哂口(狂刷火花關係), 可能要串一堆絲母上去加粗....
VMX450最攪笑係個人仔, 屎忽同腳板無上縲絲時會做出很多有趣的動作!

黑麻麻影片:
http://youtu.be/kQbacmVpMrs

可惜找不到士官長拿大鎚的相, 拿著支批有幾分似的

可惜找不到士官長拿大鎚的相, 拿著支批有幾分似的:)

可惜找不到士官長拿大鎚的相, 拿著支批有幾分似的:)

輪下亡魂

輪下亡魂

輪下亡魂

人仔好好玩

人仔好好玩

人仔好好玩

人仔好好玩

人仔好好玩

monsterken 發表於 2012-9-28 02:57:00 | 顯示全部樓層
湯馬仕兄又有新玩具~~~睇黎要好高技術喎~~~俾我真係玩唔掂
 樓主| ThomasZ 發表於 2012-9-28 04:34:44 | 顯示全部樓層

今日知道左升職無望, 以後我人生第一個目標就係「玩」! 呢個世界仲有太多好玩既野等住我地去玩!
如果識駕電單車又玩開RC, 幾分鐘上手架啦! 今晚玩左兩排電, 個人仔如果係真人唔死都應該終身殘廢
見到個人仔除了想起HALO的主角之外, 就慶幸當年自己無死於非命

Alotom 發表於 2012-9-28 08:19:26 | 顯示全部樓層
個人仔真係幾攪笑喎,多謝師兄分享。
PKKC 發表於 2012-9-28 09:02:56 | 顯示全部樓層
thomas hing, where to buy and how much?
Allan007 發表於 2012-9-28 09:30:17 | 顯示全部樓層
哇,咁好玩!我睇怕又中蕉啦!
scale_rc 發表於 2012-9-28 10:32:52 | 顯示全部樓層
可憐的蜈蚣......
camlchris 發表於 2012-9-28 13:20:39 | 顯示全部樓層
條片太暗,睇吳到。只見到你部 "奔馳" Kompressor  
 樓主| ThomasZ 發表於 2012-9-28 14:15:09 | 顯示全部樓層
Allan007 發表於 2012-9-28 09:30
哇,咁好玩!我睇怕又中蕉啦!

買啦! 睇O岩有時終須買呀!
pkogps 發表於 2012-9-28 15:00:51 | 顯示全部樓層
片入面係邊到黎
Mkflee 發表於 2012-9-28 15:44:57 | 顯示全部樓層
Traffic Accident
16vale 發表於 2012-9-28 16:16:42 | 顯示全部樓層
誰家的寵物...過馬路睇車呀.......
 樓主| ThomasZ 發表於 2012-9-28 18:15:59 | 顯示全部樓層
scale_rc 發表於 2012-9-28 10:32
可憐的蜈蚣......

其實佢個殼睇落幾硬, 車一野唔會死, 但俾我踩多兩腳就癱了下半身, D汁標哂出來....
到我玩完既時候, 好多蟻圍佢, 佢仲同D蟻典緊,好精彩!
scale_rc 發表於 2012-9-28 18:20:27 | 顯示全部樓層
巧血腥ar ......Thomas c hing
 樓主| ThomasZ 發表於 2012-9-28 19:11:11 | 顯示全部樓層
scale_rc 發表於 2012-9-28 18:20
巧血腥ar ......Thomas c hing

鬼叫佢嚇親我老婆