RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 25978|回復: 288
收起左側

又想玩番

kin1985ty 發表於 2012-6-30 12:11:56 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟2~3 年冇玩.. 以前架TT-01 冇改過 唔想掉錢落去改 想買架新既落場玩 而家大多數用咩車/咩馬達/電變/遙控好 要點改 請各位師兄介紹 先出去KWS 行下夾價 謝謝
Chrischu33 發表於 2012-6-30 13:25:23 | 顯示全部樓層
車架你可以試吓孖星TA系列(05,06),因為孖星車比較適合新手,買pro版,唔駛改太多嘢
E家興用冇擦ESC & MOTOR,可以試吓用SPxxDPASSION,平靚正,悟冼太大T數
搖控,可以試吓3pl
kotaro2872 發表於 2012-6-30 13:29:21 | 顯示全部樓層
Sakura Zero都係一個不二之選
wongbunny 發表於 2012-6-30 13:30:27 | 顯示全部樓層
如果係想平平玩下先咪買櫻花 Sakura Zero S $650左右/gt3b控$300左右/hw套裝無感無刷電變連麼打$550左右...不過都係看你想點玩..想第日使換咁多野控同電子可以買好少少..都係個句..平有平玩,貴有貴玩..玩得開心就得
Allan007 發表於 2012-6-30 13:43:55 | 顯示全部樓層

師兄你要講下預幾多$$先答到你,因為可以好大上落。
 樓主| kin1985ty 發表於 2012-6-30 16:46:49 | 顯示全部樓層
唔該哂o甘多位師兄...我預5~6 k 仲有想問而家D 電/叉機糸咪唔同左? 仲糸唔糸以前果D 6粒包裝排電?
kotaro2872 發表於 2012-6-30 18:40:57 | 顯示全部樓層
kin1985ty 發表於 2012-6-30 16:46
唔該哂o甘多位師兄...我預5~6 k 仲有想問而家D 電/叉機糸咪唔同左? 仲糸唔糸以前果D 6粒包裝排電?

5-6K可以買X RAY T3 2012之後又可以買4PL控
Allan007 發表於 2012-6-30 18:44:26 | 顯示全部樓層
kin1985ty 發表於 2012-6-30 16:46

老細,咁當堂精神晒,等陣同你度張菜單先
Noir.KAZE 發表於 2012-6-30 23:14:46 | 顯示全部樓層
Allan007 發表於 2012-6-30 18:44
老細,咁當堂精神晒,等陣同你度張菜單先

說好的菜單呢?
Allan007 發表於 2012-7-1 13:06:47 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2012-6-30 23:14
說好的菜單呢?

原來五、六千蚊係好難寫既,一係多得濟,一係又唔夠。
1.車:老孖TA06 Pro,$1600
2.控:Futaba 4PL 單接收得啦,$1500
3.Servo:Savox 1251,$350
4.ESC:HW 850A,$820
5.Motor:Speedpassion 3.0 10.5T,$450
6.電:SMC 50C 兩排,$270 x 2
7.叉機同牛:B6果類,$400
8.呔:Teampowers 36R 一套,$160
7.殼:自己揀,$200
8.噴油:$100

$6120,凸左少少
tsfai 發表於 2012-7-1 14:29:04 | 顯示全部樓層
Allan Hing,
Where to buy below? Tks.
tsfai 發表於 2012-7-1 14:29:19 | 顯示全部樓層
Allan Hing,
 樓主| kin1985ty 發表於 2012-7-1 14:38:24 | 顯示全部樓層
唔該哂 Allan007 師兄 明天出去行下先
 樓主| kin1985ty 發表於 2012-7-1 14:56:33 | 顯示全部樓層
Allan 兄 架老孖TA06 Pro仲有咩要改 ?
kin33 發表於 2012-7-1 16:38:47 | 顯示全部樓層
Xray t3
4pl控1350
B6叉機$230
鋰電45度或以上$250x2
呔:Teampowers 36R 一套,$160
.Servo:Savox 1251,$350
kin33 發表於 2012-7-1 16:44:23 | 顯示全部樓層
HW120a$820
麾打$350
pokapi 發表於 2012-7-1 17:02:07 | 顯示全部樓層
Sakura Zero S
不錯的選擇
有咩壞D件到到有,又便宜
 樓主| kin1985ty 發表於 2012-7-1 20:17:59 | 顯示全部樓層
想問下 TA-06 PRO/Xray t3/ Sakura Zero S 呢三款車糸咪跟碳纖底板架 ?

Allan007 發表於 2012-7-1 21:34:51 | 顯示全部樓層
tsfai 發表於 2012-7-1 14:29
Allan Hing,

Savox 1251 我隨便噏下,一般都咁上下價啦。
SMC電就響一樓買。
Allan007 發表於 2012-7-1 21:37:01 | 顯示全部樓層
kin1985ty 發表於 2012-7-1 14:56
Allan 兄 架老孖TA06 Pro仲有咩要改 ?

乜都唔好改,撞爛左最多買混炭料。為虛榮除外。
要改不如直接買比賽車包你重平。