RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3692|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

對好盈有感而發

tofai 發表於 2012-6-15 15:41:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
是咁的
小弟隻電變一追左保養期好不幸地壞左
然後就揾左番大6做野既朋友幫我拎上去整
點知一整就整左成兩個月,{期間一隻有保養既拎去整完番黎}
追左好多次,最後整完番黎,$200埋單
錢唔係乜野問題,最大問題就係拎左去整,整完番黎
個殼換左個新以為整好哂啦,風扇又比多隻我,點知一試
同未整果陣個情況一樣,再試其他,仲差過以前,set中位d必必聲都冇
大佬,過左保養唔洗咁對d客呀???
收左錢又整唔好,係就係售後服務有口碑
但只對有保養既玩家,唉,過左呢次之後我對好盈有保留
~~~~~完~~~~
以上係個人感受,有咩得罪,多多見諒
euro614 發表於 2012-6-15 15:50:23 | 只看該作者

無必必聲﹣HW答過我,係摩打問題,你搵第二隻摩打試下。
我初初聽到都唔多信,事實我用第二個摩打又有聲。
所以有機會,你個摩打有問題,電變其實巳整好。
cyberkohk 發表於 2012-6-15 16:00:43 | 只看該作者
我整過服務好好無問題 , 過保養連運費都你120元 .
hungbobby 發表於 2012-6-15 17:28:58 | 只看該作者
你如果試過其他牌子郵寄到外國整了超過1年的話,HW應該還是比較好的了。
Allan007 發表於 2012-6-15 18:16:50 | 只看該作者

呢樣野我都係最近先知,識叫既唔係變速,而係隻摩打。
badbad163 發表於 2012-6-15 20:12:27 | 只看該作者
我的今天剛收到,只係一星期,十/一掉轉插無收我維修費,只收郵費!
服務都幾好
870110a 發表於 2012-6-15 20:23:11 | 只看該作者
我整過服務好好無問題 , 過保養連運費$37
仲送多隻fan 比我
timtim28 發表於 2012-6-15 23:40:52 | 只看該作者
我都整過幾次過左保養同未過保養都無收我維修錢,真係算係咁啦!
清清 發表於 2012-6-16 01:08:33 | 只看該作者
好盈售後服務可能係全世界最好之品牌,
樓主個案小弟不太相信,純是個人感受!
 樓主| tofai 發表於 2012-6-16 10:04:53 | 只看該作者
回復 清清 的帖子

信不信由你
但事實就係咁
nikeid 發表於 2012-6-16 10:19:40 | 只看該作者
回復 euro614 的帖子

好奇怪而牽強既解釋lor !!  
manfail1122 發表於 2012-6-22 01:07:18 | 只看該作者
好盈服務幾好,有保護BARCODE,免費維修.過左保養期都只是收120元,由香港寄上去22元右左,回郵35元.兩星期到手,又有MAIL幫你跟進.(註明:壞的問題).
當然一百幾十電變就唔好要,如果係幾百成千元就好抵玩.
以上是本人經驗
天娜 發表於 2012-6-22 10:04:47 | 只看該作者
Touchwood 我暫時未有維修經驗, 不過之前同廠直接買過V2.1殼, CS態度都唔錯
外殼(上+下)+五條線+排線+Heatsink+散熱膠貼+Label
都係25蚊人仔
sunnymok 發表於 2012-6-22 12:46:55 | 只看該作者
我13號幫個朋友寄左個120A2.1電變去維修.今日維修完已收到.前後只係9日. 而且不收費用.值得一讚.不過我係係大陸交收.始終會比較快.
manfail1122 發表於 2012-6-22 17:33:28 | 只看該作者
  1. http://www.hobbywing.com/uploadfiles/sx/file/Manual/HW-15A.pdf
複製代碼
同未整果陣個情況一樣,再試其他,仲差過以前,set中位d必必聲都冇
大佬,過左保養唔洗咁對d客呀???

說明書有說明會叫係摩打.....
ryancmlam 發表於 2012-6-22 21:32:09 | 只看該作者
Allan007 發表於 2012-6-15 18:16
呢樣野我都係最近先知,識叫既唔係變速,而係隻摩打。

下,你大哥最近先知?唔好玩啦!
Allan007 發表於 2012-6-22 21:46:43 | 只看該作者
ryancmlam 發表於 2012-6-22 21:32
下,你大哥最近先知?唔好玩啦!

邊有人會諗過隻摩打識講野架
salton 發表於 2012-6-23 22:10:04 | 只看該作者

设定中位时,如果马达没有比比的声音,还有可能是你的连接接收机的信号线有问题,电变没有得到正确的控制信号。
好盈维修部门小弟亲自去参观过,对每个返厂维修的电变的检测都会像新的产品出厂测试一样,非常全面的。理应不会返你个没修好的电变。
山楂 發表於 2012-6-26 23:02:05 | 只看該作者
好盈的 服务是很好的 ,一直在使用好盈产品!!!
chu97 發表於 2012-6-27 23:10:42 | 只看該作者
HW服務系國內出晒名好架,我自己個V2.1自己插反左電源燒做(保修期內),免費幫我整好,宜家個V3又系(朋友整架),又系免費幫我整好,5個工作日,我自己都唔好意思啊