RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6783|回復: 22
收起左側

我的RC18T FT & SC18 RTR

erikism 發表於 2012-6-1 22:32:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我的RC18T FT & SC18 RTR
IMG_3225.JPG IMG_3226.JPG IMG_3229.JPG IMG_3230.JPG IMG_3233.JPG IMG_3234.JPG IMG_3235.JPG IMG_3237.JPG IMG_3239.JPG IMG_3240.JPG IMG_3241.JPG
Dsikk 發表於 2012-6-2 21:42:35 | 顯示全部樓層
very nice!!!
gimsink 發表於 2012-6-3 00:11:18 | 顯示全部樓層
師兄我聽你講, 去洶買個 MG90S試試, 係 fit位的, 但跑唔跑倒明天跑過先知, 順便講講隻跟車 Reedy 費到无倫, 之前换左隻 Tekin 紅頭, 快好很多 !!

人中之龍§迪雲 發表於 2012-6-3 00:58:26 | 顯示全部樓層
 樓主| erikism 發表於 2012-6-3 09:19:24 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2012-6-3 00:11
師兄我聽你講, 去洶買個 MG90S試試, 係 fit位的, 但跑唔跑倒明天跑過先知, 順便講講隻跟車 Reedy 費到&#260 ...

希望隻MG90S唔會令你失望啦,有咩事唔好插我呀...
跟車套REEDY比起HOBBYWING真係慢好多,不過我見佢未壞廢事換O者,唔想使錢.
 樓主| erikism 發表於 2012-6-3 09:22:23 | 顯示全部樓層
gimsink兄你架車用果隻係咩軚&軨?
我之前試過用M車軚&軨,不過頭軚會影響轉向,最後用18R嘅軚先無問題,我諗係M車SIZE太大.
gimsink 發表於 2012-6-3 11:46:34 | 顯示全部樓層
erikism 發表於 2012-6-3 09:19
希望隻MG90S唔會令你失望啦,有咩事唔好插我呀...
跟車套REEDY比起HOBBYWING真係慢好多,不過我見佢未壞 ...

師兄你此言差矣, 你有經驗无私分享, 點會插你呢 ?
如果你試過隻Tekin, 你會连隻好盈都換埋, 因為我試過比較....
gimsink 發表於 2012-6-3 11:59:25 | 顯示全部樓層
套呔得啖笑, 原裝套呔垃圾到無倫, 豆付渣 ! 圖中果套係祖囯老番RC18T的, 本来只係頂住檔然后去揾套好呔泥用, 点知光左頭之后不知幾好跑, 跑街好似行路軌, 所以一直冇買新呔, 千其咪穿呀, 否則唔知去邊度買番 !
coolcooleric 發表於 2012-6-3 15:58:32 | 顯示全部樓層
回復 gimsink 的帖子

ching what battery are u using?
gimsink 發表於 2012-6-3 17:48:12 | 顯示全部樓層
 樓主| erikism 發表於 2012-6-3 17:57:34 | 顯示全部樓層
I am using ace 1800 20c....it can run around 30 mins.
 樓主| erikism 發表於 2012-6-3 18:14:29 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2012-6-3 11:59
套呔得啖笑, 原裝套呔垃圾到無倫, 豆付渣 ! 圖中果套係祖囯老番RC18T的, 本来只係頂住檔然后去 ...

我同事玩緊國產18T,唔怪得佢架車好跑過我架原廠啦....
不過你架SC18用呢套軚轉向有無頂住?
gimsink 發表於 2012-6-3 19:03:44 | 顯示全部樓層
車架冇頂殼頂, 所以剪Q大左個呔位, D 碌突哂出泥.
 樓主| erikism 發表於 2012-6-3 19:08:35 | 顯示全部樓層
ching係邊度玩架sc18呀?
cyt2011 發表於 2012-6-4 14:21:57 | 顯示全部樓層
請問黑色套今同呔是什怎麼來頭 ?
zx300 發表於 2012-7-13 03:19:43 | 顯示全部樓層
20110823404-s.jpg 我都玩得很开心。
仲有海绵胎
gimsink 發表於 2012-7-13 12:53:56 | 顯示全部樓層
你套海綿呔边度買, 乜價位呀師兄 ??
ngysook1125 發表於 2013-8-20 14:11:44 來自手機 | 顯示全部樓層
我都想整架SC18x3玩下。。。但有咩要注意?如果一開始就換磨打會不會很快打柴?
chanyh13071 發表於 2013-8-21 00:09:23 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2013-8-21 10:33:05 | 顯示全部樓層
知唔知依家AE SC18賣幾錢? 停咗產未?