RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3719|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好盈電變維修一問

gary14 發表於 2012-5-29 22:02:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
好盈電變維修一問是否將個電變寄上去大陸地址就可以,有什麼手續做
surftl 發表於 2012-5-29 23:09:14 | 只看該作者
師兄,其他牌子電變壞左都應該有得整,但好形依個牌子對我黎講就已經失曬信心, 因為我同我兩個朋友都有一個愉快的經驗,就係我地三個人共有4個有問題的電變, 一心寄番廠去維修同修理,(維修係指仲有保養果隻, 而修理係指無保養而囉去整果隻),寄左上堔圳2-3個星期之後寄番黎,諗住好開心可以裝番落部車樹, 就可以玩, 點知d電變同寄上去之前無分別, 所以祝師兄你好運。希望你吳會好似我地咁浪費左百幾蚊。
kelvin2626 發表於 2012-5-30 10:25:05 | 只看該作者

really???
I heard many ching said 好盈保養 is the best wor ..check this out
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=redirect&tid=219077&goto=lastpost#lastpost
cyberkohk 發表於 2012-5-30 11:36:13 | 只看該作者
我去萬里幫我寄上去整 , 有保養整好CALL我 , 連運費1百元 .
euro614 發表於 2012-5-30 12:10:07 | 只看該作者
我先後寄過兩次,第二次直情換隻新的俾我,我覺得好好喎。
bunpong 發表於 2012-5-30 14:49:26 | 只看該作者
好盈維修很有效率呀!兩星期寄回而且比過隻新嘅添呀……
gimsink 發表於 2012-5-30 15:26:15 | 只看該作者
我坏過兩隻, 30A 同 60A, 自已去邮局寄小邮包上深圳, 十八蚊, 兩星期內整好寄番泥, 只收我三十蚊运費, 最重要係揾張紙寫清楚坏乜同埋回邮地扯址及電話, 寄出去之后打個電話比維修中心通知聲件貨的 Tracking number, 有清楚的指示佢地会好快跟进的, 我果隻60A前后六天就收番.
timtim28 發表於 2012-5-30 17:50:39 | 只看該作者
我隻120a自己寄上去好快就維修好啦喎!而且佢寄返來時係佢出郵費的
c290616778 發表於 2012-5-31 20:06:13 | 只看該作者
大陆1个星期到手 飘过 呵呵
ken86 發表於 2012-6-4 11:25:50 | 只看該作者
買個隻算la
cyberkohk 發表於 2012-6-13 11:16:22 | 只看該作者
寄上去一星期到 , 運費連維修四拾幾蚊 . 7仔取貨 .  
hoi 發表於 2012-6-13 14:55:08 | 只看該作者
請問係吾係取貨時比錢
cyberkohk 發表於 2012-6-14 10:03:44 | 只看該作者
用快遞送到你最近7/11 , 他會SEND MSN比你有個貨號 , 取貨時比錢 .
平過KWS修理上次要$120元維修要一個月 .
郵費(平郵掛號寄上去24元 , 維修連運費$47元 , 總共71元 . 兩星期來回
sunnymok 發表於 2012-6-14 23:44:02 | 只看該作者
我昨天幫個朋友由大陸寄左個電變去好盈.今日已收到EMAIL回覆話已經收到及處理中.當然,大前提係你要留低你嘅聯絡方法及電變嘅問題俾佢地做參考.咁就事半功倍啦.
manfail1122 發表於 2012-6-22 01:04:07 | 只看該作者
好盈服務幾好,有保護BARCODE,免費維修.過左保養期都只是收120元,由香港寄上去22元右左,回郵35元.兩星期到手,又有MAIL幫你跟進.(註明:壞的問題).
當然一百幾十電變就唔好要,如果係幾百成千元就好抵玩.
以上是本人經驗