RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4391|回復: 18
收起左側

買 RTR 好定買 GB01 自己砌好?

killermomo 發表於 2012-3-26 14:48:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

身痕見到 1:16 Frog 又想玩玩復古 Feel.....
咁自己砌好丫, 還是 RTR 好呢?
kay1926 發表於 2012-3-26 14:51:17 | 顯示全部樓層
VERY EASY.......... 自己砌好
 樓主| killermomo 發表於 2012-3-26 14:57:11 | 顯示全部樓層
回復 kay1926 的帖子

師兄請問知5知 HW 的無刷幾錢?
cheap cheap servo 又幾錢?
kay1926 發表於 2012-3-26 15:02:23 | 顯示全部樓層
用中型 Hitec 膠牙 servo $ 8x 綱牙 $ 18x ~220
HW25 A FULL SET ( 連 PORG CARD ) 無刷 AROUND $ 380
大野 發表於 2012-3-26 15:06:55 | 顯示全部樓層
自己砌, 我架hotshot仔d羅C, 俾d江門亞姐扭到滑哂牙
 樓主| killermomo 發表於 2012-3-26 15:16:23 | 顯示全部樓層
Wah!!計落味買電都 1500 銀喎.......................
咁 if RTR 改黑豬, ok 嗎?
還有 RTR 行 鋰電可以嗎?
請各師兄指點下
erikism 發表於 2012-3-26 15:47:29 | 顯示全部樓層
HW25A combo ( 連 PORG CARD ) 無刷 under $ 350 @ rc媽...
chy 發表於 2012-3-27 22:42:01 | 顯示全部樓層
自己砌,對架車結構清楚啲,撞爛嘢整番都快啲
min 發表於 2012-3-28 02:56:32 | 顯示全部樓層
Ching個人意見—定RTR版本一定平過自己散買,因偉×做減價$800內可以,用黑豬都OK好玩,油壓可以換3 Ra××的,星星的太貴,以上只是個人意見
日月天 發表於 2012-3-28 08:05:02 | 顯示全部樓層
有冇師兄有GBo3hotshot仔隻servo買唔到.:'(:'(
 樓主| killermomo 發表於 2012-3-28 09:50:30 | 顯示全部樓層
回復 min 的帖子

好啊!! ^.^我個計劃都係咁.....
想問下 RTR 版可用鋰電嗎?
samsonco 發表於 2012-3-29 12:46:20 | 顯示全部樓層
RTR cannot use lipo, 換套 hobbywing 無刷 + 鋰電 就 perfect
cfleung 發表於 2012-3-29 15:31:01 | 顯示全部樓層
我都係RTR板本, 用過lipo都無問題, 不過最後都換左套 hobbywing 無刷 25A. 爽 !
 樓主| killermomo 發表於 2012-3-31 10:45:22 | 顯示全部樓層
回復 cfleung 的帖子

師兄, 咁有無順手換埋 2.4 控?
cfleung 發表於 2012-3-31 19:18:23 | 顯示全部樓層
有呀!GT3B
Chrischu33 發表於 2012-4-2 07:23:16 | 顯示全部樓層
自己砌 better
 樓主| killermomo 發表於 2013-10-5 21:06:56 來自手機 | 顯示全部樓層
砌好,用futaba 电变, 白猪, 鋰电, gb3 控已經好好玩,正!
kwong.tam 發表於 2013-10-6 10:50:24 | 顯示全部樓層
Ching :银燕舵机 EMAX 17克 ES3104 (19g) 金属齿模拟舵机

---Good fit for 1:16 Frog-----------------------------------------------------------------------------

产品包含:

舵机1个  舵机配件包1包

参数如下:

电压: 4.8V~6V

扭力: 4.8V 2.5Kgf.cm 6.0V 3.0Kgf.cm

速度: 4.8V 0.14 Sec/60° at no load
       6.0V 0.12 Sec/60° at no load

尺寸: 28X12.7X27.0mm

重量: 19g

端子规格: Futaba

备注:金属齿模拟舵机
华恩遥控模型 公司地址:广东省深圳市福田区福华路东151号公汽大楼710室 电话:0755-83375515 传真:0755-83375515 公司网站:http://www.zgfly.com 淘宝站:http://zgsz.taobao.com 电子信箱:[email protected]
chanyh13071 發表於 2013-10-6 16:27:57 | 顯示全部樓層