RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1348|回復: 3
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Trex100求救!!

LamaV3 發表於 2012-3-1 19:28:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟今日剛買左部新版Trex100X, 返去飛左一舊電開始發現控制左右幅翼既servo唔識陏, 開始懷疑是否支控有問題, 於是把舊有的
Trex100S支控來同部新Trex100X對頻, 用支100S控試過部新機依舊係左右幅翼既servo唔識陏, 應該真係部新機servo壞了.......
惡夢剛剛開始...........支舊有100S控竟然唔能夠於舊機100S對返頻, 跟說明書不斷重新對頻都係唔得................支舊控家陣只可以控制部新機100X, 但新機壞servo無得玩, 部舊機100S無壞但對唔返支舊控, 現在兩部機都玩唔到, 請問有什麼方法可以令支舊控重新
與機機對返頻呢???
rudy6183 發表於 2012-3-2 14:37:47 | 只看該作者
睇說明書從新對頻.
138168 發表於 2012-3-2 20:06:08 | 只看該作者
係未支控电池冇电,換/充电再試對頻
再不成就將新、舊機對換Rx,玩住先,再查新機原因...
 樓主| LamaV3 發表於 2012-3-3 15:52:58 | 只看該作者
昨日拎晒兩部100S & 100X返去, 店員試過話兩兩部都要換底板, 但重要無貨要等成個月.......

但今日突然奇想, 用風筒吹左部舊機100s一陣, 再重新對頻, 又成功返喎, 但就發覺兩隻servo陏得遲鈍左, 令到飛行時返應慢晒, 要較大空間先玩到