RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2331|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

X650-V4航拍

philipcmf 發表於 2012-2-6 20:17:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
X650-V4 ,用gopro2 相机航拍
http://youtu.be/vTV19w4e71Q
Jack05101 發表於 2012-2-6 21:45:45 | 只看該作者
好清,好有坐直升機的感覺,如果冇左d背景音樂效果更佳~
simon540 發表於 2012-2-8 01:57:24 | 只看該作者
個鏡頭一時水平,一時廣角...........怪
rudy6183 發表於 2012-2-8 12:42:47 | 只看該作者
回復 philipcmf 的帖子

師兄呢部V4難唔難控制? 你有沒有裝GPS?
simon540 發表於 2012-2-8 13:37:00 | 只看該作者
rudy6183 發表於 2012-2-8 14:11:12 | 只看該作者
回復 simon540 的帖子

Yes
 樓主| philipcmf 發表於 2012-2-8 20:28:01 | 只看該作者
有裝GPS,同氣壓自動定高.
rudy6183 發表於 2012-2-9 07:17:12 | 只看該作者

師兄你裝Xaircraft GPS或裝DJI悟空? 如果一般用來航拍用原裝足夠嗎?因DJI悟空很貴, 但我知dji悟空定好多, 可否給些意見, Thanks!!
 樓主| philipcmf 發表於 2012-2-9 20:11:23 | 只看該作者
xa 和DJI 我都有,dJI 當然最好,
XA 1212P+aHRS-p是最新的,價比DJI 平一半,GPS 定位及gohome 十分準,但定高不及DJI穩定,
但XA 會update 改良程式,我也等XA 改良定高程式
但一般航拍. XA 1212P + AHRS-P 已足夠
rudy6183 發表於 2012-2-10 07:20:10 | 只看該作者

Thanks!! 帥兄我係新手, 另外想請教是否購買X650+Auto Pilot(最新版GPS)+控及電就OK, 有沒有其他嘢要改及加上去?
 樓主| philipcmf 發表於 2012-2-10 21:38:31 | 只看該作者
全對,只要FC1212P +AHR-P +Auto pilot 就可以自動定位,定高,自動返航,
我剛訂左XA新6 軸機架,遲些post 試飛報告.
rudy6183 發表於 2012-2-10 22:29:12 | 只看該作者

Thsnks!師兄如果我買了可否pm請教你?希望快D睇到你試機報告。
simon540 發表於 2012-2-10 23:04:35 | 只看該作者
rudy6183 發表於 2012-2-10 22:29

Thsnks!師兄如果我買了可否pm請教你?希望快D睇到你試機報告。

kamboy 發表於 2012-3-3 00:34:57 | 只看該作者
philipcmf 發表於 2012-2-9 20:11
xa 和DJI 我都有,dJI 當然最好,
XA 1212P+aHRS-p是最新的,價比DJI 平一半,GPS 定位及gohome 十分準,但定高 ...

ching
Dji WKM, ACEONE, NAZA有咩唔同?
thx
 樓主| philipcmf 發表於 2012-3-3 18:30:36 | 只看該作者
DJI WKM 是專業板,暫時試過是最好,定位及定高十分準,當然價錢最貴
NAZA 是平價板,未試過,但好像無左好多功能
ACEONE 是真升機用,見過示範定高定位.但個人覺得無用,好多真升機高手,手動定高定位都一樣.
如有調教問題,可PM我,互相切磋.