RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2954|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

BMD?415MSX?Cyclone?T2?

x-tech 發表於 2006-10-7 20:36:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
该选哪个呢?矛盾啊
卡洛斯.馬 發表於 2006-10-7 20:38:49 | 只看該作者
毒魚 發表於 2006-10-7 20:40:42 | 只看該作者
Cyclone啦= =+
skylam 發表於 2006-10-7 21:36:42 | 只看該作者
Cyclone, T2 , 415msx全都係好車....不過如果唔怕parts貴....真係買T2.....佢d膠料真係好靚..金屬更加唔洗講...如果講料黎計好過晒其他車....自己o既朋友都係玩415多可能因為多比賽玩....不過真係對雙星d料唔好太大期望...唔係車唔好佢係好好跑...不過要keep住多d維修...cyclone就好似都幾好不過自己未玩過所以唔知...T2真係幾好如果唔大炒..不過如果一大炒就真係買 parts都幾金...要自己衡量o下...
parts平唔耐用不過買多d又得...parts貴好耐用不過一買都幾金...
loman 發表於 2006-10-8 00:24:45 | 只看該作者
原帖由 skylam 於 2006-10-7 21:36 發表
Cyclone, T2 , 415msx全都係好車....不過如果唔怕parts貴....真係買T2.....佢d膠料真係好靚..金屬更布隻h比賽玩....不過真係對雙星d料唔好太大期望...唔係車唔好佢係好好跑...不過要keep住多d維修...cyclone就好似 ...

咁Yokomo BD應該最好啦, 玩好耐都唔會變形或有虛位的, parts又唔係太貴, d位仲好精準
AMAT 發表於 2006-10-8 00:32:31 | 只看該作者
俾我揀都係BDM......THE BEST!~^_^
AlexFiona 發表於 2006-10-8 01:19:28 | 只看該作者
最近玩415msx, 都吾知係吾係自己超級黑仔, 連續兩個星期四落PYC玩, 第一次就壞車停左係直路尾, 都離吾切出聲就比其他車撞到飛起, 重要斷左後邊右遙臂 , 好彩有零件可以攪返掂 , 之但係跟手就到個新ESC過熱, 成架車好用緊白皮豬行噤
好啦, 今個星期四去玩, 一入直路就JAM機, 成架車打斜標埋牆, 又斷左左前臂 , 跟住成晚都有D JAM機, 玩玩(都冇嘜點大撞), 突然間其中一邊頭單散左 , 但係到左LEE個時候, 我只係玩緊第二排電咋
eason 發表於 2006-10-8 01:21:56 | 只看該作者
原帖由 AlexFiona 於 2006-10-8 01:19 發表
最近玩415msx, 都吾知係吾係自己超級黑仔, 連續兩個星期四落PYC玩, 第一次就壞車停左係直路尾, 都離吾切出聲就比其他車撞到飛起, 重要斷左後邊右遙臂 , 好彩有零件可以攪返掂 , 之但係跟手就到個新ESC過熱 ...

可能你嘅 "時辰八字" 同部車唔夾................just joking.......don't mind.....
SPOONACCORD 發表於 2006-10-8 01:28:52 | 只看該作者
買部cyclone lo~
AlexFiona 發表於 2006-10-8 01:41:30 | 只看該作者
原帖由 eason 於 2006-10-8 01:21 發表

可能你 "時辰八字" 同部車唔夾................just joking.......don't mind.....

我今日真係有諗過放左佢 , 但係放左噤多心機去SET好架車又吾捨得
SPOONACCORD 發表於 2006-10-8 01:49:09 | 只看該作者
放幾錢呀~?
AlexFiona 發表於 2006-10-8 02:04:07 | 只看該作者
原帖由 SPOONACCORD 於 2006-10-8 01:49 發表
放幾錢呀~?

你好似係澳門人喎
SPOONACCORD 發表於 2006-10-8 02:09:21 | 只看該作者
唔比買~?
AlexFiona 發表於 2006-10-8 02:12:14 | 只看該作者
原帖由 SPOONACCORD 於 2006-10-8 02:09 發表
唔比買~?

個問題首先係我點賣比你
第二樣就係未諗放吾放

SPOONACCORD 發表於 2006-10-8 02:23:21 | 只看該作者
等你€
skylam 發表於 2006-10-8 03:00:17 | 只看該作者
其實咩車都係咁上下....自己鍾意就得.....
SPOONACCORD 發表於 2006-10-8 03:01:44 | 只看該作者
講得~~~~又好似~~~~幾岩~~~wo~
kai230955 發表於 2006-10-8 03:02:56 | 只看該作者
t2-007
soilderman83 發表於 2006-10-8 20:12:42 | 只看該作者
原帖由 AlexFiona 於 2006-10-8 01:41 發表

我今日真係有諗過放左佢 , 但係放左噤多心機去SET好架車又吾捨得

Sell it la! Buy a TF5 or BD la!  Play RC car is need spend many money,so I,m very afriad la.......
cHRisTiAN 發表於 2006-10-9 01:09:57 | 只看該作者
其實依家d車架架都差唔多,設計方向大多相同.
不過我會睇parts買車.
星星---------好難相信會買唔到parts,而且仲要好平.
hpi-----------真係唔覺佢多,買parts有難度.kws無晒,去快X又貴......唉
XRAY--------出名貴,又唔係間間都有
BMD----------都好,偉高總會有貨,又唔算貴.