RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3621|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2012直濕CLUB年廿九JV晨早流流直軸暴走盃~~~

monsterken 發表於 2012-1-12 22:17:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
活動類型:
放車活動
開始時間:
2012-1-22 10:00 至 2012-1-22 12:00 商定
活動地點:
JV
已報名人數:

小弟希望聚集到一班玩直軸車既朋友一齊玩~~~因為我覺得好多人一開始接觸RC都係由直軸車開始~~
但長期以黎, 好多玩到有咁上下經驗同技術既師兄都會放低佢地既"直濕車"改玩"皮帶車", 因為性能上有一定既距離.
但小弟想搵到一班仍然都KEEP住玩直軸車既朋友, 定期出黎放車~~~希望令到大家除左玩"皮帶車"之外, "直軸車"都可以帶到俾大家好多樂趣~~

見依排多左新師兄玩01~~~而我一路都想試下自己約下工房既師兄們出黎放下車仔~~~想結織多啲車友
所以搞下今次依個暴走會~~~
無論TYPE D又好, TYPE E又好~~~全原裝定FULL OPTIONS都全部歡迎~~~最緊要係TT-01
最好有埋TT-01 R到場大家可以比較下同現時見到既TT-01有乜分別, 無論裝備上同性能上.
咁樣可以俾一啲可以到既師兄們了解佢地買既第一部車可以係點改裝或者性能上既分別.
不過希望師兄們可以跟住以下細節啦~~~
1. "盡量"用返原裝底盤玩~~~(板定兜都得~~~最緊要行直濕)
2a. 無刷組別:行冇感或者有感60A(或以下)電變, 摩打由13.5-8.5T (起碼唔會掙太遠, 黎架120A咪唔得掂???再者...今次都係臨過年遊車河活動)     有刷組別: 大家俾意見
2b. 如果活動當日有較多師兄用黑豬或白豬, 到時可能諗下分組遊 (如無刷組抖車, 有刷組放車, 有刷組抖車, 無刷組放車) 或 無刷既師兄盡set細個power同埋用齒比就一就 (初步構思, 希望大家俾啲意見)
3. 車殼玩乜都得, 你落到GT殼就GT殼, 你落HIACE都得~~~因為志在交流放車吹下水
4. 廿二號十點開波, 希望大家可以係依個時間黎到, 集齊車車影下大合照跟住就開波~~~~
5. 未諗到....歡迎各方人士加意見

已通過 (1 人)

留言 申請時間
monsterken

我係搞手梗參加啦~~

lobo617 發表於 2012-1-15 01:13:45 | 只看該作者
我係tt01的新手~~我都想去但未能出席^^
LOKLOK216 發表於 2012-1-15 22:22:15 | 只看該作者
新手一名 , 到時唔知 知唔知醒 , 知醒到時見  , 60a+8.5t
law_chiw 發表於 2012-1-15 23:08:40 | 只看該作者
我試下早d來, 慢車組, 有刖+15t,
gos 發表於 2012-1-16 18:23:08 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

will any other shaft driven 4wd touring cars welcome? i have one TL01 with white pig or black pig. can i join??
gos 發表於 2012-1-18 17:49:13 | 只看該作者
回復 gos 的帖子

only 2 guys will be there?? any ching if u have any shaft driven 4wd no matter which brand name, motor used, can join this shaft driven 4wd party. hope all u ching support and come.
hinjohn246 發表於 2012-1-19 09:30:58 | 只看該作者
tt01m ok??
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-19 11:02:19 | 只看該作者
回復 hinjohn246 的帖子

可以呀!!!!個日見~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-19 11:16:19 | 只看該作者
不如改題目叫”直軸暴走盃”啦~~~~好唔好??
hinjohn246 發表於 2012-1-19 13:21:59 | 只看該作者
hinjohn246 發表於 2012-1-19 14:20:51 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-1-19 11:02

可以呀!!!!個日見~~~

but i is 35a esc and 12t wo!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-19 14:22:38 | 只看該作者
首先報車先!!
TT-01 Type D
HW 60A 無感 + 8.5T
Audi R8 LM 銀底藍 (趕工中,噴好補相$
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-19 14:25:11 | 只看該作者

唔打梗呀!!因為有師兄都行有刷電變啦~~~
hinjohn246 發表於 2012-1-19 15:41:03 | 只看該作者
報車:
TT01M
Hw35a+12t
Abc hobby Toyota S800 m body啡泥色
HN577 發表於 2012-1-19 23:45:08 | 只看該作者
TT01E 新手SAY個HI,但年廿九去唔到
novafans 發表於 2012-1-19 23:55:34 | 只看該作者
我啱哂規格呀,不過嗰日嚟唔到呀!
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-20 01:20:24 | 只看該作者
回復 HN577 的帖子

唔緊要架~~我會KEEP再約師兄們放車~~下次再黎過~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-20 01:21:39 | 只看該作者
回復 novafans 的帖子

唔緊要架師兄~~~我一定再搞放車活動~~~下次再黎~~
個日無計啦~~~話晒年廿九~~~~不過我都係想襯過年搞下活動呀~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-1-20 01:23:23 | 只看該作者
咁多位師兄們~~~~為左歡迎多啲玩直軸車既師兄加入~~~我改左細節~~歡迎任何直軸車加入~~~~~~希望個日朝早咁多位多多支持~~~
HN577 發表於 2012-1-20 13:23:00 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

其實我要4月尾過左公開考試先黎到,到時大家都玩到上哂手LU~