RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7714|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MX Club 以外

chestertai 發表於 2011-12-28 00:24:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟得架1/10 電車,去 MX Club 驚比油雞射爛車, 有咩地方放 Buggy 介紹
豬油高 發表於 2011-12-28 00:30:58 | 只看該作者
回復 chestertai 的帖子

想爛車就去啦,唔係就好似我咁去深圳玩啦,或等另一個hk buggy 場開(kws 收到風有高人搞緊),預祝佢會好似公明咁成功啦
hk_sdu 發表於 2011-12-28 00:41:11 | 只看該作者

go to Mongkok, there is a mini-z buggy track, haha
monsterken 發表於 2011-12-28 00:53:51 | 只看該作者

師兄...你咁講係咪有點兒那個呢???咩野叫想爛車就去???玩車梗會有損耗架啦?依家場主都落力問玩家意見執好個場, 你唔支持唔梗要, 唔係淋人冷水. 唔係個個人一開始就可以好成功做好一件事架啦~~~況且人地都好俾心機做好件事.
可能你唔係咁支持香港搞RC, 咁你快啲返祖國落珠海啦, 公明都未必咁啱你
ThomasZ 發表於 2011-12-28 01:11:24 | 只看該作者
chestertai 發表於 2011-12-28 00:24
小弟得架1/10 電車,去 MX Club 驚比油雞射爛車, 有咩地方放 Buggy 介紹

MX Club D車友都好斯文,唔使咁驚既
最好就係出多架,咁就穩陣勒。
豬油高 發表於 2011-12-28 01:28:18 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

師兄,請勿動氣,若不支持就唔預祝人地新場成功呢
之前我所講全是在kws 聽到的
duckduck 發表於 2011-12-28 12:30:28 | 只看該作者
Where is 公明 ?????  Sorry that I haven't touched RC for ten years.

howaiho 發表於 2011-12-28 13:23:53 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2011-12-28 01:11

無錯!1部buggy,1部SC,連tools,parts都唔鬼帶,1部爛左就第2部上,連整都費事整,兩部壞哂就無計!自己黒仔或手車差,唯有返歸囉或睇人玩,我自己係深圳,都係去大陸場玩,講真人地見你新手or手車慢,又唔識你(識就另計),都唔會特登對你嘅,真係博X咩?MX club我都想試下,不過見相好似塊地幾多石幾硬下,泥唔係好夠咁
ThomasZ 發表於 2011-12-28 13:38:02 | 只看該作者
howaiho 發表於 2011-12-28 13:23
無錯!1部buggy,1部SC,連tools,parts都唔鬼帶,1部爛左就第2部上,連整都費事整,兩部壞哂就無計!自己&# ...

哈哈,無錯!我都係甚少在場內整車的, 因春宵苦短要用盡時間來玩車,整車留番回家整
valklai 發表於 2011-12-28 15:26:57 | 只看該作者
chestertai 發表於 2011-12-28 00:24

唔係呀,
我尋日都有放部超慢既1/10電車(kyosho DMT ve原裝摩打,行兩cell電)落場同d 1/8油車同場玩,
你諗下我可以有幾快啦,都冇比d油雞射過,
有陣時明知其它車殺緊上黎,乜你唔識閃開既咩??
你阻住條路,人地又睇你唔到, 碰到你, 怨得邊個??
以上只係平心而論, 絕無針對成份!!
valklai 發表於 2011-12-28 15:56:03 | 只看該作者
回復 valklai 的帖子

euro614 師兄,
你有所不知啦, 我呢部所謂大碌車,好單薄架咋,
真係薄到連我自己都有d驚架
22年 發表於 2011-12-28 16:04:23 | 只看該作者
valklai 發表於 2011-12-28 15:56

euro614 師兄,

你個人唔單薄呢。我諗無人夠膽埋你同架車身。呵呵!
豬油高 發表於 2011-12-29 02:02:37 | 只看該作者
>>tobyb1122  請不要人云亦云,自己入場試下,如果真的爛車,請不要先賴任何人,應先檢討自己.. <<

若人云亦云,工房都有好多師先都係,莫非連比油車高速撞爛也要自我檢討為何自己架車唔夠硬?
Jer2001 發表於 2011-12-29 02:12:13 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2011-12-28 01:11

岩.....好似我咁, 次次去都帶3架車或以上...加埋成日散既PARTS.....第3架車都唔洗點出...
BlackHawkEvo 發表於 2011-12-29 03:49:57 | 只看該作者
其實玩沙地好少射得爛車
通常爛車係因為架車跳起落地後畀石仔un爛野
呢個場就出名多石仔...
monsterken 發表於 2011-12-29 07:23:27 | 只看該作者
回復
點評豬油高  公明同珠海都係我國的地方  發表於 5 小時前

阿師兄....唔該睇人回覆唔好睇得咁表面.....我都知公明同珠海都係強國裡面, 唔該再諗諗你要點樣點評我啦.....
monsterken 發表於 2011-12-29 07:31:22 | 只看該作者
回復 豬油高 的帖子

師兄好老實講句動氣就梗架啦.
我淨係想咁多位係推動全個香港既RC活動,
而非淨係睇邊位"高手"表演開新場有幾好有幾正.
小弟只係RC既"紅褲仔", 而非"老手"及咩"TQ高手", 我都成日俾我啲老友提點我玩車個啲野.
但係我角度黎講只係想越多場玩越好, 唔想執完個間第二個有錢佬又開一個場, 跟住又俾D"高手"批判一年半載之後又執.......一個循環咁......點解OFF ROAD唔可以好似TOURING咁可以多幾個場俾人選擇下呢???多啲場, 多啲選擇, 多啲人玩, 到香港既場有咁上下數量, 唔駛多, 四五個場咁樣, 搞返啲聯合比賽玩咪仲好, 商家又收效益, 玩家又有得玩.
ford 發表於 2011-12-29 07:31:50 | 只看該作者

師兄嗰日架沙豬玩成点呀?
monsterken 發表於 2011-12-29 07:39:07 | 只看該作者
回復 BlackHawkEvo 的帖子

我地玩總會搵一位抖梗個時順手巡下執下石仔
再者....以細佬依一年半載經驗所得,
有以下幾點可以引至爛車.
1.場地地質問題(但最近個次玩除左要執石之外都無乜問題, D土質真係要睇天氣而定)
2. SETTING問題(試過收架二手車返黎, 無時間REBUILD同SET過架車就拎左出去玩,下下落地"拍拍"聲你覺得會點?
3.有人當OFFROAD係TOURING咁玩,("電子野最梗要輕!!!!" <----- 總會有人咁諗, 而做唔好防震啲野咁咪傻左囉)
4.本身架車質量問題(小弟有幸攞架HSP油雞SC試過幾次車~~~不過...............)
monsterken 發表於 2011-12-29 07:40:02 | 只看該作者
Jer2001 發表於 2011-12-29 02:12
岩.....好似我咁, 次次去都帶3架車或以上...加埋成日散既PARTS.....第3架車都唔洗點出...

三架!?!?!??!?!!點攞呀?????
我攞兩架都想死........................