RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8173|回復: 77
收起左側

遠方的聖誕放船聚會

138168 發表於 2011-12-20 20:08:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
聖誕放船聚會通常在聖誕節之前一星期,是年終之活動,在聖誕和新年就停上活動,是和家人、朋友一起庆祝過節,
所以船友盡出参加

樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:13:48 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:15:16 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:16:34 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:18:06 | 顯示全部樓層

cowboyfan 發表於 2011-12-20 20:19:04 | 顯示全部樓層
哦,聖誕放船聚會之後,停止水上活動那黃蜂仔大師是否繼續陸上做新船活動
 樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:19:47 | 顯示全部樓層

cowboyfan 發表於 2011-12-20 20:23:23 | 顯示全部樓層
哇!,如果係 H K就大開眼介
 樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:28:44 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:30:03 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:36:43 | 顯示全部樓層
呢隻船唔記得嘖油,放出去機乎睇唔到

船友音樂助庆(年齡加起有幾百歲)
 樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:40:54 | 顯示全部樓層

稱小弟為大師不敢當,謝謝你
需放假休息,造新船要明年再諗
cowboyfan 發表於 2011-12-20 20:45:14 | 顯示全部樓層
,那明年等你的杰作
tiger1 發表於 2011-12-20 20:52:35 | 顯示全部樓層
very big gathering wor, nice
 樓主| 138168 發表於 2011-12-20 20:55:23 | 顯示全部樓層
tiger1 發表於 2011-12-20 20:52
very big gathering wor, nice

Thanks mate
自由人 發表於 2011-12-20 21:03:46 | 顯示全部樓層
點解唔出 天星 或 油記 呢.......
 樓主| 138168 發表於 2011-12-20 21:15:47 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2011-12-20 21:03
點解唔出 天星 或 油記 呢.......

咁多靚船在,拿出來問都冇人問啦
自由人 發表於 2011-12-20 21:21:27 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2011-12-20 21:15
咁多靚船在,拿出來問都冇人問啦

睇晒D船,,都係天星最....青見.......
benli46 發表於 2011-12-20 21:21:50 | 顯示全部樓層
当年的美好回忆:Caldercraft---IMARA, 我用左9个月去整呢只野,整完之后发觉压埋水线超过40lb, 唔好讲话去放,每当大热天响屋企睇见距都一身汗......太重啦,每次放船后,上水都好麻烦,但系整个时好好玩,后来变静态摆响屋企都好靓.,记得当时去汤车房40蚊买左2只水苯摩打,配kyosho jet-steam 牙,自制波箱,加埋都唔使一旧水,只船加埋运费就要4k多。但系值得既! 圖片 1.jpg

antony_wong2001 發表於 2011-12-20 21:34:55 | 顯示全部樓層
如果香港有咁大型嘅活動就正