RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12676|回復: 45
收起左側

初音未來之消失

kenanakee 發表於 2011-12-18 16:31:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

另一首初音名曲-初音未來之消失,內容大致講,一心一意只愛唱歌的初音,
因為種種內在和外在原因,令程式出現不能修復的錯誤...
此刻已無法專心一意地唱,在消失前唱出這超高速的別離之歌,令人心酸
http://www.youtube.com/watch?v=qVRJQQlvx1k&feature=BFa&list=PLCACB17389C8DFB35&lf=plpp_video

freeboy303 發表於 2011-12-18 17:36:16 | 顯示全部樓層
回復 kenanakee 的帖子

初音\(^o^)/~/~/~/~/~/~/~/~/~/~/~/
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-19 00:02:39 | 顯示全部樓層
GOOD~~~
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-19 22:05:53 | 顯示全部樓層

THX~

話說~レーシングミク 2011 初優勝記念 ver. 今星內應到貨~  

登錄/註冊後可看大圖

仲送多隻杯~~

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| kenanakee 發表於 2011-12-19 22:58:25 | 顯示全部樓層
回復 OoCIRCUSoO 的帖子

隻杯好得!初音稍為成熟過頭,但表情幾好;不過話說回來,
唔計SD版本,好似從未出過一個似原作〔vocaloid〕版本既初音..
我只係買過一隻《append》版初音,同埋巡音figma..
希望遲下figma出埋〝鏡音雙子〞
咁vocaloid系列就功德完滿喇
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-19 23:33:07 | 顯示全部樓層

初音未計.レーシングミク 2011.我有六隻~有大有細有Q版~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

除左~初音未來之消失,我也很愛聽~........

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

等等~~~
 樓主| kenanakee 發表於 2011-12-20 00:09:20 | 顯示全部樓層

哇~厲害呢~第一次遇到咁熱情既miku fans~ 小弟失禮晒~
Romeo and Cinderella 我都非常愛聽,直頭係日日搭車都會聽~
其他如.. 裡.表lover,voice,from YtoY,唉?呀!sou..
鏡音玲既.. 爐心溶解,kokoro,惡之系列... 等等數之不盡都好聽..
咁呢隻碟你不容錯過..
2011-12-19 23.44.49.jpg

German 發表於 2011-12-20 00:29:10 | 顯示全部樓層
淨計專輯,未計大量單曲粗略計都有千幾首歌
 樓主| kenanakee 發表於 2011-12-20 00:54:24 | 顯示全部樓層
回復 German 的帖子

依官方數子,係有30,000首原創歌上載至piapro網站
http://www.youtube.com/watch?v=MGt25mv4-2Q&feature=share
miku全球性咁帶動業餘作曲/作詞/作畫同埋電腦影像既同好,好壯觀...
單看miku既live tour所到之處都滿座,MJ咁既名星級數
我等佢黎香港等到頸都硬..所以我都試下做歌仔比初音,玩下都好~
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-20 23:23:22 | 顯示全部樓層

GOOD~~~
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-20 23:24:12 | 顯示全部樓層
回復 German 的帖子

大家心照~~
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-20 23:26:11 | 顯示全部樓層
今日又入手~但不是初音~

登錄/註冊後可看大圖
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-23 00:27:10 | 顯示全部樓層
今日入手~

真的等到頸都長~~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| kenanakee 發表於 2011-12-23 01:40:28 | 顯示全部樓層

好靚,周邊野例如把遮都正不錯既聖誕禮物
我今日去太元街都唔見有,反而見到件同初音一樣顏色既..
就係五星物語既MH...海子, 於是不能幸免地買件聖誕禮物比自己..
OoCIRCUSoO 發表於 2011-12-23 20:54:13 | 顯示全部樓層

GOOD~~
椰禮 發表於 2011-12-24 05:21:13 | 顯示全部樓層
史上最難唱歌曲xd   <日本五月份一個統計,果陣未有激唱嗎?
冇估錯既話見過呢個畫風既h miku
 樓主| kenanakee 發表於 2011-12-25 00:00:21 | 顯示全部樓層
回復 椰禮 的帖子

初音未來之激唱既難唱度絕對同意係冠軍,
live果對飛翼仲將全場fans情緒帶到最高tim..
真係好想睇次live呀
呢張畫係來自miku既facebook.. 主題係 Beautiful smile
至於h版miku就未見過,亦都唔係好想見
椰禮 發表於 2011-12-26 01:09:51 | 顯示全部樓層
facebook d圖通常都係其他網站搵出黎=.="
可能咁岩真係呢個繪師畫
 樓主| kenanakee 發表於 2011-12-27 02:44:11 | 顯示全部樓層
回復 椰禮 的帖子

呢點我同意,我只係想話,miku於facebook既個人專頁係由miku官方網頁piapro開辦,
而piapro網頁就係所有業餘創作者發表有關於:初音/巡音/鏡音/meiko/kaito...
一眾角色既:音樂/作畫/影像等等...既多媒體創作發表平台。
除piapro以外,出色作品都會時不時於miku fb度出現..有圖,亦有MV..
fans可以在喜愛既圖tag上自己個名或下載...
如是者...你所見過既繪畫師所畫既初音圖,會出現於miku fb亦唔出奇..
就係咁
椰禮 發表於 2012-1-9 23:00:01 | 顯示全部樓層
聽左一半,我覺得好似仲難過初音消失
弱音消失
http://www.nicovideo.jp/watch/sm3084137