RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Mkflee
收起左側

第一次就去JV玩車

Evo5 發表於 2011-11-3 15:49:16 | 顯示全部樓層
Please whoever not follow the 規矩 please follow the 規矩
遙控猛料 發表於 2011-11-3 15:52:16 | 顯示全部樓層

所以這樣令我退卻,我真的唔識甚麼甚麼JV規矩,我去過兩次,個個都是高手,我去到便像個傻仔一樣,被人笑

我見有些人炒車,又落場拾回零件,D人都好熟,很專業,跟本不會新手入去
RacingLok 發表於 2011-11-3 15:53:16 | 顯示全部樓層
遙控猛料 發表於 2011-11-3 15:52
所以這樣令我退卻,我真的唔識甚麼甚麼JV規矩,我去過兩次,個個都是高手,我去到便像個傻仔一樣,被人笑 ...

新手brother又用第二個a/c黎喇???
遙控猛料 發表於 2011-11-3 15:54:21 | 顯示全部樓層
RacingLok 發表於 2011-11-3 15:53
新手brother又用第二個a/c黎喇???

現在是討論JV規矩,不是談論我
RacingLok 發表於 2011-11-3 15:56:43 | 顯示全部樓層
所以這樣令我退卻,我真的唔識甚麼甚麼JV規矩,我去過兩次,個個都是高手,我去到便像個傻仔一樣,被人笑 ...

其實都無咩規矩可言, 最緊要大家玩車要有禮貌, 多多留意路面情況....同查真車一樣, 路上有快有慢, 難道渣快車就可以話晒事直撞其他車? 渣慢車既咪禮樣d行邊少少俾人過羅... 有咩好嘈

(無針對任何人, 亦無需要對號入座)
RacingLok 發表於 2011-11-3 15:57:47 | 顯示全部樓層
遙控猛料 發表於 2011-11-3 15:54
現在是討論JV規矩,不是談論我

已經談論左啦~~~

我反而想知新手brother有幾多個a/c就真!!
遙控猛料 發表於 2011-11-3 16:01:33 | 顯示全部樓層
RacingLok 發表於 2011-11-3 15:57
已經談論左啦~~~

我反而想知新手brother有幾多個a/c就真!!

如果我是有心隱瞞身分,我就不會用遙控XX做ID和不會用旺旺小子個頭像

我回來只是多數睇你們D文,因為RC真的好好玩,但我有心無力了,只是睇你們的車車文羡慕o下你o地
RacingLok 發表於 2011-11-3 16:02:52 | 顯示全部樓層
遙控猛料 發表於 2011-11-3 16:01
如果我是有心隱瞞身分,我就不會用遙控XX做ID和不會用旺旺小子個頭像

我回來只是多數睇你們D文 ...

睇文有乜好睇.....落jv睇下放車車好過啦~~~
bbcc2200 發表於 2011-11-3 16:16:10 | 顯示全部樓層
其實我想講既係, JV 有部分人經常在那裡玩快車, 但卻又霸住條跑道, 鬧其他行得慢的人, 吾好阻住條跑道, 好似成個場都係佢地快車黨的天下!
陳真 發表於 2011-11-3 16:38:14 | 顯示全部樓層
邊個開快車話人行得慢?
架車快無理由會俾慢車阻住架
人地鬥車都係差唔多速度都過到人,揸得快車過唔到慢車畢如唔好玩啦
killermomo 發表於 2011-11-3 17:01:24 | 顯示全部樓層
Evo5 發表於 2011-11-3 14:49
有幾架飄移車o係A場玩
Ng Lam hai ar ?

其實條 Track 係共公設施, 點解你會咁講既?
d.s 發表於 2011-11-3 17:10:23 | 顯示全部樓層
bbcc2200 發表於 2011-11-3 16:16
其實我想講既係, JV 有部分人經常在那裡玩快車, 但卻又霸住條跑道, 鬧其他行得慢的人, 吾好阻住條跑道, 好似 ...

我去過十零廿次到啦(多數sunday早場),幸運地從未遇過你說的JV霸王.亦冇發生過不愉快事件,而且sunday有好多新手,快慢一齊玩,我重要係玩F1白豬添呀!
killermomo 發表於 2011-11-3 17:20:56 | 顯示全部樓層
其實條 track 咁鬼間單, 設計者都應該諗住比d初階或去到中級技術既人去玩架啦.....
留反d高手去反d私人場, 咁RC 先可以一級級咁上架.....
私人場又唔會收檔....下下直路 full 雞, 射過黎......人地d 星 ready set 比你部T3 /TA06 射完都叫舒服晒 la....
有品有技術既快車係過車 law....
Evo5 發表於 2011-11-3 17:45:36 | 顯示全部樓層
yeah simple track can also do the time.
ofcourse people can pass a running car even is slow then yours.
but there are some super new hand stop the car at the straight line, this is unexpected .
Evo5 發表於 2011-11-3 17:47:16 | 顯示全部樓層
killermomo 發表於 2011-11-3 17:01
其實條 Track 係共公設施, 點解你會咁講既?

點講???
what do u think of my meanning ?
ThomasZ 發表於 2011-11-3 18:00:02 | 顯示全部樓層
bb6vtir 發表於 2011-11-1 13:56
其實想請教各位師兄,有冇D標準規則我地D新手可以讀左先架?等我地有個基本概念都好,等我地冇咁易撞板

你可以pm Gary\/師兄問一下,個場係佢話事的。
maxchow 發表於 2011-11-3 18:01:41 | 顯示全部樓層

老實講,想係 JV 玩得開心,
只要技術去到轉左轉右都分到,
同 D 呔對,就會控到架車。

咁就可以係 JV 開心地玩的了。

只要控到架車,
唔夠人快都可以係車堆度穿插下,走下線位,
同人鬥下一兩隻灣,都可以很開心的。

去 JV 玩唔使諗太多野的。
遙控猛料 發表於 2011-11-3 18:06:06 | 顯示全部樓層
maxchow 發表於 2011-11-3 18:01

我都是去我樓下公園仔放o下恒龍虎一坦克好了
遙控猛料 發表於 2011-11-3 18:10:54 | 顯示全部樓層
maxchow 發表於 2011-11-3 18:01

其實最大問題是A場太多高人,但B場又太細放不到一比十的車

所以都幾難玩到
JasonLeung 發表於 2011-11-4 10:48:26 | 顯示全部樓層
有d人難免比較自私左d
覺得有其他阻住佢玩就想趕人走