RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2276|回復: 9
收起左側

轉彎問題

vincentbbq 發表於 2011-10-13 23:49:30 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

小弟一段時間無玩DEE,依家玩返....但經常轉彎都好易跌車/ . \"
我估可以胎唔夠咬地,有無邊隻胎連內膽好用?我見你地介紹一隻ZH胎,係唔係唔錯?要幾錢?我想換埋前胎,我仲用緊原裝= =
因為怕麻煩,唔想DIY
同埋,魔打齒,用金屬可鎖緊ga齒好唔好? 有時玩玩下魔打齒會鬆...
我睇片,見人地轉彎好靚,可以好底
http://www.youtube.com/watch?v=R6Xg_tG5xjg&feature=related
唔該哂先^^
葉生 發表於 2011-10-14 11:06:40 | 顯示全部樓層
片中所見, 呢D 彎已經叫好大....
有機會出黎交流下....
你就會知咩叫細彎.....
有興趣可以到 www.rcmchk.com 留意下
 樓主| vincentbbq 發表於 2011-10-14 11:12:49 | 顯示全部樓層
我兩個論壇都有睇^^
dl 發表於 2011-10-14 12:07:27 | 顯示全部樓層
睇係見到皮毛,留意我地相約放車區,再拎埋部車出黎大家研究下啦,我夠膽講你一定會穫益良多 今晚我地有局呀!!
philipyeung 發表於 2012-1-6 14:43:02 | 顯示全部樓層
請問c-hing的轉彎問題最后點樣解决 ?
joesham 發表於 2012-1-11 12:59:12 | 顯示全部樓層
I want to know too!!
joesham 發表於 2012-1-11 13:00:06 | 顯示全部樓層
I still cannot solve the 轉彎問題
philipyeung 發表於 2012-1-12 00:08:34 | 顯示全部樓層
我巳經搞掂,原來系个底蓋與地面磨擦,所以轉彎后唔識起身,打磨下个底蓋ok !!依家我轉彎仲比條片要細,但速度會慢D。
joesham 發表於 2012-1-12 10:03:51 | 顯示全部樓層
Let me try try, thanks Philip Ching!!
joesham 發表於 2012-1-12 10:04:19 | 顯示全部樓層
回復 philipyeung 的帖子

Thanks Ching