RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hei2001
打印 上一主題 下一主題
收起左側

自制玩坦克場地---歡迎有興趣ge朋友一齊玩

樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 18:37:27 | 只看該作者

已搵人le 幾日報價砍左d小花樹,(如太貴可能要自己砍... 之後就番土清理雜草,樹葉,最後就係佈置)
預計(希望)下個月頭搞掂  之後仲要定期打理
mercedes 發表於 2011-9-21 19:02:08 | 只看該作者
hei2001 發表於 2011-9-21 18:37
已搵人le 幾日報價砍左d小花樹,(如太貴可能要自己砍... 之後就番土清理雜草,樹葉,最後就係佈置)
預計 ...

首先支持樓主的偉大建設.開放蛤網友玩又不收錢, 真難得.
對我來說許願樹一帶是遠一點, 但如果附近有停車場就OK 了.
請樓主告知附近有否停車場.
另樓主如需要人幫手打理維修, 我相信有分享用個場的Ching 都義不容辭地幫手啦
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 19:07:57 | 只看該作者
mercedes 發表於 2011-9-21 19:02
首先支持樓主的偉大建設.開放蛤網友玩又不收錢, 真難得.
對我來說許願樹一帶是遠一點, 但如果附近有停車 ...

thx for support
le 到正正出面都可停(免費) or 許願樹有停車場,免費/收費(但遠d)
係就好啦,haha
btw, 計我話,其實最好有興趣ge 師兄可以車埋其他有興趣又住同區/岩路ge師兄就最好啦
tiger1 發表於 2011-9-21 19:27:50 | 只看該作者
good ar, play together is always good
tiger1 發表於 2011-9-21 19:28:51 | 只看該作者
good ar, play together is always good
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 19:29:40 | 只看該作者
tiger1 發表於 2011-9-21 19:27

冇錯
po2 發表於 2011-9-21 19:29:54 | 只看該作者
hei2001 發表於 2011-9-21 16:31
le D 一定有,放心,其實主要我係唔知點分佈佢地.....我想整多D 唔同ge 地段~
租ge,有興趣一齊玩(免費 ...

如果係租ge.收少少入場費幫補維修都應該既.
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 19:51:51 | 只看該作者
po2 發表於 2011-9-21 19:29
如果係租ge.收少少入場費幫補維修都應該既.

唉...收得幾多丫...haha..加上香港都唔係咁多人玩,我租泥玩,一個人都玩唔晒,倒不如分享埋比d有興趣ge車友一齊玩下,交流下好過啦..係咪  有時分享下比人,見到大家玩得開心,會仲開心過下下都(港)$
應該好少維修,主要係每個月打下kill草水除下草,
kenl 發表於 2011-9-21 21:01:31 | 只看該作者
唔可以除晒D草,長嘅除,短嘅留,D矮樹要留番再修剪吓咁先正,石頭就一定要清,鋪黄泥,架車玩完自然舊化
askalaw 發表於 2011-9-21 21:33:08 | 只看該作者
一呼百應! 難得 hei 兄有心做褔各位有興趣既TANKER!
可以的話我會黎幫手, 要大家夾下時間
場景要黎睇下實景先知點設計, 同埋點黎呢?
可以參考一下 WOT 既場景呢~
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 21:44:26 | 只看該作者
kenl 發表於 2011-9-21 21:01
唔可以除晒D草,長嘅除,短嘅留,D矮樹要留番再修剪吓咁先正,石頭就一定要清,鋪黄泥 ...

草會先除晒,美化好先,佢好快會生過, 之後會用一半草修剪成屋地, 一半鋪黄泥(如現時d泥太少),D矮樹因太多,應該唔會留, ..
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 21:54:31 | 只看該作者
BTW,如有人有興趣幫手一齊落手搞好d地形,歡迎除時pm 我 始終一人計短,二人計長~~
fai811 發表於 2011-9-21 21:55:44 | 只看該作者
回復 hei2001 的帖子

希仔!你依期唔使做呀?
有咁多時間耕田嘅!
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 22:03:07 | 只看該作者
askalaw 發表於 2011-9-21 21:33
一呼百應! 難得 hei 兄有心做褔各位有興趣既TANKER!
可以的話我會黎幫手, 要大家夾下時間
場景要黎睇 ...

多謝le 位熱心ge 師兄先, 冇錯,場景真係要黎睇下實景先知點設計, 所以我就係想搵幾個有興趣ge師兄大家夾下時間 黎睇下實景,一起整好佢 btw, 我岩岩resign 左, 諗住全心搞好佢先番番工,所以站時我都幾free下~~唔知師兄星期日會否方便d呢? 251M ~`落左車我可以過泥車埋你~
youtube search wot??
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-21 22:07:01 | 只看該作者
fai811 發表於 2011-9-21 21:55
回復 hei2001 的帖子

希仔!你依期唔使做呀?

好耐冇見啦, fai 哥~~~~~~~依期唔使做呀,搞埋佢先~~~~~~
askalaw 發表於 2011-9-21 22:38:03 | 只看該作者
hei2001 發表於 2011-9-21 22:03
多謝le 位熱心ge 師兄先, 冇錯,場景真係要黎睇下實景先知點設計, 所以我就係想搵幾個有興趣ge師兄大家夾下 ...

長方型其實具體係幾尺X幾尺? 等我可以幫手因下尺寸同比例!
星期日一般係 family day, 一般星期六可能好d~ 我會pm 你大家留聯絡再夾
askalaw 發表於 2011-9-21 23:25:32 | 只看該作者
哈哈, 咁o岩我噚日訂左個對戰系統, 睇黎可以用係你個場呢~
好似佢地咁玩~
kenl 發表於 2011-9-21 23:39:26 | 只看該作者
等我装番個有發射冇接收既對戰系统同你開戰
 樓主| hei2001 發表於 2011-9-22 10:35:13 | 只看該作者

回復 askalaw 的帖子

um...大約似一個籃球場長少少
星期六冇問題~~你幾時ok ge pm 我/打比我丫
e,正wo,買左咁耐我個對戰都未玩過,希望仲未虧啦

askalaw 發表於 2011-9-22 11:30:08 | 只看該作者
HL 車長都可以參與, 不過要加裝個 DBU OR 用 SLU 都得.
http://rctankwars.com/battlecircuits.asp
http://shop35674896.taobao.com/? ... Name=y&search=y