RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4170|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各大遙控車店地址

multi_crab 發表於 2011-8-23 12:07:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無師兄有香港各大遙控車店地址, 成日行嚟行去都係KWS......有d 悶,  唔該
longman0072 發表於 2011-8-23 12:43:08 | 只看該作者
KWS 基本上最集中; 連Macau friend / 洋人都果道買~~~
buzzybee82 發表於 2011-8-23 13:54:50 | 只看該作者
不如你係kws買晒所有模型先講悶啦
JV西人 發表於 2011-8-23 14:38:14 | 只看該作者
中國人上太空 發表於 2011-8-23 14:38:22 | 只看該作者
夠集中又話悶, 分得太散又話唔方便....而家d ching真係難服侍~~~
lf2c 發表於 2011-8-23 16:20:24 | 只看該作者
一陣間分得太散又話人地做獨市生意.....
賣貴d又話昆你水....
 樓主| multi_crab 發表於 2011-8-24 09:35:22 | 只看該作者
buzzybee82 發表於 2011-8-23 13:54
不如你係kws買晒所有模型先講悶啦

買晒所有模型先講悶, 咩邏輯?
如果唔想答可以選擇唔答, 做咩要吋人, 你好威咩?
 樓主| multi_crab 發表於 2011-8-24 09:36:24 | 只看該作者
中國人上太空 發表於 2011-8-23 14:38
夠集中又話悶, 分得太散又話唔方便....而家d ching真係難服侍~~~

我幾時有出過post話分得太散又話唔方便?
 樓主| multi_crab 發表於 2011-8-24 09:38:32 | 只看該作者
lf2c 發表於 2011-8-23 16:20
一陣間分得太散又話人地做獨市生意.....
賣貴d又話昆你水....

我又幾時出過Post話人地獨市生意.....賣貴d又話昆我水.....??
唔好up得就up.
buzzybee82 發表於 2011-8-24 09:47:23 | 只看該作者
multi_crab 發表於 2011-8-24 09:35
買晒所有模型先講悶, 咩邏輯?
如果唔想答可以選擇唔答, 做咩要吋人, 你好威咩?

因為kws算係香港最齊rc car既地方, 行到你都話悶既, 咁你都到左神級啦, 仲使乜去其他地方.
但如果你行晒所有舖, 但又未玩晒所有牌子, 型號既車就叫悶, 呢d係叫window shopping, 咁香港有大把shopping mall 啱你, 玩rc都係無咩意思, 行咩模型舖, 做其他野好過啦

我唔威, 亦唔係串你, 但俾人講一句就撻著左, 你落到kws都無間shop 招呼到你

祝玩車開心, 行得開心
lf2c 發表於 2011-8-24 10:04:21 | 只看該作者
multi_crab 發表於 2011-8-24 09:38
我又幾時出過Post話人地獨市生意.....賣貴d又話昆我水.....??
唔好up得就up.

但你開呢個POST所講既野好易令人聯想到呢個情境囉..........
我當你話行KWS行到悶啦...........
咁如果我介紹一間唔係KWS既店舖比你的話......
到時果間野分分鐘係獨市生意零零舍舍係得一間係度......
而人地賣D野到時係賣得貴過KWS的話..........
你好自然會覺得都唔知果間獨市舖到底有冇昆你水囉.......
當然最後你有權唔買........但問題係你會對我所講既獨市舖已經打左折頭先啦......
bcr2000 發表於 2011-8-24 10:30:04 | 只看該作者
multi_crab 發表於 2011-8-23 12:07
有無師兄有香港各大遙控車店地址, 成日行嚟行去都係KWS......有d 悶,  唔該

既然行kws行到悶 , 可以上綱找尋新的rc產品 , 就可慰解 ching 既 rc 慾望 .
Allan007 發表於 2011-8-24 12:06:42 | 只看該作者
multi_crab 發表於 2011-8-23 12:07

師兄有冇幫襯開RC媽網上購物?可以嚮屋企坐定定慢慢揀。
 樓主| multi_crab 發表於 2011-8-24 12:52:53 | 只看該作者
lf2c 發表於 2011-8-24 10:04
但你開呢個POST所講既野好易令人聯想到呢個情境囉..........
我當你話行KWS行到悶啦...........
咁如果 ...

你自己細心睇吓呢個post, 有幾多樣野係你自己聯想/ 幻想出嚟.
 樓主| multi_crab 發表於 2011-8-24 13:06:26 | 只看該作者
buzzybee82 發表於 2011-8-24 09:47
因為kws算係香港最齊rc car既地方, 行到你都話悶既, 咁你都到左神級啦, 仲使乜去其他地方.
但如果你行晒 ...

由行到悶至到左神級, 兩者中間有咩關係? 自己細心睇吓自己寫左D 咩, 一定要買哂所有先可以講悶? 新手唔係一定係細路架.
jythegreat 發表於 2011-8-24 13:17:43 | 只看該作者
shopping - 鐘意去多幾個不同地方,睇吓行吓,睇啱先買,要講吓feel嘅.
purchasing - 最好去集中地,批發市場之類,要求要齊,要格價,講嘅係效率.

各有所好,各取所需啫,自己開心咪得囉
buzzybee82 發表於 2011-8-24 14:38:42 | 只看該作者
multi_crab 發表於 2011-8-24 13:06
由行到悶至到左神級, 兩者中間有咩關係? 自己細心睇吓自己寫左D 咩, 一定要買哂所有先可以講悶? 新 ...

無話你係細路.....不過你d思想有d奇異.....
唔同你爭辯, (如果你唔係細路, 我都唔係細路) 兩條佬係度爭論行街行到悶, 唔俾人笑x死我都覺得羞家

無, kws最齊(之前已經答左你), 一係去畏高 (油麻地東方街), 一係去觀塘月華街個頭....你係佬唔係細路就唔該唔好咁懶自己做下research, 新手仲要咁大支係度嘈又有咩好處
garywong5368 發表於 2011-8-24 15:41:31 | 只看該作者
(行嚟行去都係KWS......有d 悶)
太悶就無謂去,人迫人的確無謂
garywong5368 發表於 2011-8-24 15:43:37 | 只看該作者
(不如你係kws買晒所有模型先講悶啦)
再睇返佢張揸刀咭人有血配合之下(好明顯係博嘈交)
garywong5368 發表於 2011-8-24 15:46:52 | 只看該作者
回復 multi_crab 的帖子

呢度係咁,講一句就撻著人, 睇開D