RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1900|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各位前輩,麻煩入來俾d意見

franklsb 發表於 2011-8-21 04:33:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟本身系wargame fans,不過支槍擺多過玩,所以想搵d其他野打發時間,車一直都好吸引我,所以今日覺得訓身RC。。。

小弟暫時預算2000-3000左右,希望可以買到車同遙控,,,電最好可以用返Li電,我玩槍有電有差機會方便d。。。。

小弟想玩電車,不過決定唔到玩mini z or 1/10好,因為唔清楚分別有咩優點。。。希望架車可以系街場玩到,唔好太嬌氣,太難打理,,,如果可以玩到drift最好不過、

系度希望各位高手前輩,可以幫手度一度,或者講一講大家既意見

PS,小弟有想過買2手,如果師兄有好野想放都可以pm我,最好要新d

多謝各位!
 樓主| franklsb 發表於 2011-8-21 05:42:35 | 只看該作者
頭先睇多d post之後,發現傾向玩皮帶車

請各位師兄俾d意見啦,thx
Alotom 發表於 2011-8-21 05:55:10 | 只看該作者

MINI-Z 用四粒3A電,你舊鋰電放唔落,而且唔多適合跑街場。
 樓主| franklsb 發表於 2011-8-21 06:01:26 | 只看該作者
Alotom 發表於 2011-8-21 05:55
MINI-Z 用四粒3A電,你舊鋰電放唔落,而且唔多適合跑街場。

多謝師兄,頭先我爬完文都發覺到,,,所以ps講想買皮帶車

咁。。。想問師兄有冇推薦、?師兄玩緊咩車?
bearbear1991 發表於 2011-8-21 10:04:35 | 只看該作者

sakura s zero  $59x 夠平,但膠件多易撞爛
GT3B 控 $28X

HW 無感60A電變 + 8.5T motor $66x

savox 1251mg $33x
BUZZ777 發表於 2011-8-21 10:47:34 | 只看該作者
師兄,我之前同你一樣都有挽槍,有兩枝M4,上個禮拜先賣晒,等緊新年筆錢
 樓主| franklsb 發表於 2011-8-21 14:40:06 | 只看該作者
多想樓上兩位師兄先…我又想問abc hobby系列如何?
 樓主| franklsb 發表於 2011-8-21 22:58:07 | 只看該作者
anyone can help me?
p768syk 發表於 2011-8-21 23:33:46 | 只看該作者
franklsb 發表於 2011-8-21 22:58
anyone can help me?

yokomo drift backage或ota r3r可玩drift
freeboy303 發表於 2011-8-23 21:37:19 | 只看該作者
回復 franklsb 的帖子

你想玩初級定中級車先???
jythegreat 發表於 2011-8-23 21:43:02 | 只看該作者
franklsb 發表於 2011-8-21 04:33
小弟本身系wargame fans,不過支槍擺多過玩,所以想搵d其他野打發時間,車一直都好吸引我,所以今日覺得訓身 ...

wargame 用果d電全部7.2V以上過喎???
p768syk 發表於 2011-8-23 21:53:14 | 只看該作者
franklsb 發表於 2011-8-21 04:33
小弟本身系wargame fans,不過支槍擺多過玩,所以想搵d其他野打發時間,車一直都好吸引我,所以今日覺得訓身 ...

童軍去完camp衣家先反
wargame D電唔夠力推架車
carcarman123 發表於 2011-8-29 14:07:25 | 只看該作者
wargame D電c數好似細d